11 Nisan 2016, Pazartesi 12:10:54

Havacılığın geleceği masaya yatırılacak

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, havacılık sektörünün geleceğini mercek altına alan İstanbul Hub Semineri’nin ikincisine ev sahipliği yapıyor.
  • bayılırız toplantılara seminerlere
  • İstanbul havacılık merkezi mi olacak? Çok komik! Üretimde yoksun, AR-GE'de yoksun, kuralları geliştirmekte yoksun, araştırmada yoksun, akademik çalışmalarda yoksun, havacılık sektörün otobüsçülerin elinde, sadece elin yaptığı uçağı uçuruyorsun o kadar! 3ncü havalimanı da sadece rant nedeniyle yapılıyor. İstanbul olsa olsa rant merkezi olur bu kafayla...
  • acaba tgs'nin alım yapıp yapmayacağına da bu toplantıda mı karar veriliyor? tgs alım yapsın kararı çıkar inşallah.
  • Yusuf akçayoğlu ceo değilki. İcra komitesinde bile ismi yok.
  • havacılığın geleceği mi ? torpilin,hemşehriciliğin,eş,dost ayrımının var olduğu,bilime,teknolojiye,liyakate önem verilmeyen, havacılığı öğrenci gibi ders çalışarak 6 ayda öğrenen! türkçeyi şiveyle konuşan,fırıncı hamdi gibileriyle ve havacılığı internetten işe yeni aldığı arkadaşlarıyla öğrenen! metro da da yolcu taşınıyor uçakta da ne fark var diyen temel gibileriyle, tübitak gibi bir kurumun başına hayvanat bahçesi müdürünün getirildiği bir ülkede havacılığın ve diğer sektörlerin geleceği olabilir mi ?
  • "Havacılığın" geleceği demeyelim isterseniz, "Hava Yolu Taşımacılığının" geleceğini konuşsunlar aralarında... zira o havacılığın sadece bir dalı. Maalesef Ülkemizde olmayan havacılık kültürü sebebiyle Hava Yolu Taşımacılığı "Havacılığın" kendisi ve tamamı gibi algılanır.
  • Bu işi doğru düzgün yapan bir kaç okuldan birisi özyeğin. yolunuz açık olsun.
  • Bu katılım ve konuşmacılarla bu seminerlere gidilmez. Havanda su dövecekler yine.
  • gelecek bunların elindeyse vay halimize
  • gelecekte 20-25 gibi gelmesi lazım bana

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, havacılık sektörünün geleceğini mercek altına alan İstanbul Hub Semineri’nin ikincisine ev sahipliği yapıyor. 14 Nisan’da gerçekleştirilecek seminer, havacılık sektörünün liderlerini buluşturuyor. IGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve Pegasus'un Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk ile Türk ve yabancı akademisyenler konuşmacı olarak katılıyor.

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu bu yıl, 2. İstanbul Hub Semineri’ne ev sahipliği yapıyor. 2. İstanbul Hub Semineri, havacılık sektörünün önde gelen isimlerini buluşturuyor.

2. İstanbul Hub Semineri’nde, yeni havalimanı ile birlikte dünya havacılığının yeni merkezlerinden biri olacak olan İstanbul’un havacılık sektöründeki geleceği ve bu büyük oluşum karşısında havayolu şirketlerinin stratejilerinin nasıl şekilleneceği yerli ve yabancı akademisyenler ile sektör temsilcileri tarafından tartışılacak.

Moderatörlüğünü Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Öğretim görevlisi Dr. Luis Martin Domingo’nun yapacağı seminer, 14 Nisan Perşembe günü saat 13.00’te başlayacak. Açılış konuşmasını Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün yapacağı İstanbul Hub Semineri’ne, IGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve Pegasus Havayolları CCO’su Güliz Öztürk konuşmacı olarak katılacak. Istanbul Yeni Havalimanı’nın havayolu işletmelerinin stratejilerine ve havacılık sektörüne olan etkilerinin tartışılacağı seminerde ayrıca Leiden Üniversitesi’nden Prof. Dr. Pablo Mendes de Leon, Yakın Doğu Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Reşat Volkan Günel, Cranfield Üniversitesi’nden Dr. Robert Mayer ve Troy Havacılık’tan Dr. Emre Serpen konu ile ilgili görüşlerini paylaşacaklar.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlk seminerimizi düzenlerken, İstanbul Hub Semineri’nin geleneksel hale geleceğini ifade etmiştik. İşte seminerimizin 2.’si ile sizlerleyiz, hep beraberiz. Biliyorum ve inanıyorum ki İstanbul Hub Semineri havacılık sektöründe yıllar boyunca Türkiye’nin bölgesel ve küresel etkisinin sembollerinden biri olarak devam edecek. Bildiğiniz üzere, ÖzÜ’nün misyonu ‘yarat, paylaş ve uygula’dır. Bugün de ‘uygula’ misyonumuzu, Türkiye’nin gözde ve yıldızı her geçen gün daha parlayan havacılık sektöründe hayata geçiriyoruz. Öte yandan, İstanbul Hub Semineri ile sektörün profesyonelleri, akademisi ve öğrencilerimizi bir araya getirerek, bir ideali de gerçekleştirmekten mutlu oluyoruz. Elbette tüm çabalarımız, dünyayı ve yapacakları mesleği dünya ölçeğinde ve kalitesinde, trendleri günü gününe takip edebilen ve sınıf dışında da öğrenmeye devam eden gelecek nesillerimiz, yani öğrencilerimiz için…”

İstanbul Hub Semineri’nin birincisi geçtiğimiz yıl yine Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından İGA Havalimanı İşletmeleri A.Ş.’nin desteğiyle gerçekleştirilmişti. Akademisyenler ve sektör temsilcileri tarafından, Türkiye’nin havacılık sektörünün mevcut durumu, geleceği ve İstanbul’da inşaatı devam eden yeni havalimanın sektöre katkıları tartışılmıştı.

Havacılığın geleceği masaya yatırılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

hastasıyız ~ 8 yıl önce
bayılırız toplantılara seminerlere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ikram ~ 8 yıl önce
beleş ikram varsa süper olur toplantılar
merkez derken ~ 8 yıl önce
İstanbul havacılık merkezi mi olacak? Çok komik! Üretimde yoksun, AR-GE'de yoksun, kuralları geliştirmekte yoksun, araştırmada yoksun, akademik çalışmalarda yoksun, havacılık sektörün otobüsçülerin elinde, sadece elin yaptığı uçağı uçuruyorsun o kadar! 3ncü havalimanı da sadece rant nedeniyle yapılıyor. İstanbul olsa olsa rant merkezi olur bu kafayla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 8 yıl önce
Çok doğru bir yorum
işsiz ~ 8 yıl önce
acaba tgs'nin alım yapıp yapmayacağına da bu toplantıda mı karar veriliyor? tgs alım yapsın kararı çıkar inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yusuf Akçayoğlu ~ 8 yıl önce
Yusuf akçayoğlu ceo değilki. İcra komitesinde bile ismi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trajikomedi ! ~ 8 yıl önce
havacılığın geleceği mi ? torpilin,hemşehriciliğin,eş,dost ayrımının var olduğu,bilime,teknolojiye,liyakate önem verilmeyen, havacılığı öğrenci gibi ders çalışarak 6 ayda öğrenen! türkçeyi şiveyle konuşan,fırıncı hamdi gibileriyle ve havacılığı internetten işe yeni aldığı arkadaşlarıyla öğrenen! metro da da yolcu taşınıyor uçakta da ne fark var diyen temel gibileriyle, tübitak gibi bir kurumun başına hayvanat bahçesi müdürünün getirildiği bir ülkede havacılığın ve diğer sektörlerin geleceği olabilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AU ~ 8 yıl önce
Doğru söze ne denir. İçimden geçenleri aynen yansıtmışsınız.
Vb ~ 8 yıl önce
Super bir yorum. Her kelimesine katiliyorum.
??? ~ 8 yıl önce
"Havacılığın" geleceği demeyelim isterseniz, "Hava Yolu Taşımacılığının" geleceğini konuşsunlar aralarında... zira o havacılığın sadece bir dalı. Maalesef Ülkemizde olmayan havacılık kültürü sebebiyle Hava Yolu Taşımacılığı "Havacılığın" kendisi ve tamamı gibi algılanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vb ~ 8 yıl önce
Bu da dogru
havaci ~ 8 yıl önce
Bu işi doğru düzgün yapan bir kaç okuldan birisi özyeğin. yolunuz açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılım ~ 8 yıl önce
Bu katılım ve konuşmacılarla bu seminerlere gidilmez. Havanda su dövecekler yine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şafak karanlık ~ 8 yıl önce
gelecek bunların elindeyse vay halimize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sümeyye ~ 8 yıl önce
gelecekte 20-25 gibi gelmesi lazım bana

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000