19 Ağustos 2017, Cumartesi 12:44:21

Havacılığa Türkiye damgası

Uluslararası hava taşımacılığı sektörü son on yılda yüzde 5,6 büyürken, Türkiye'de bu oran yüzde 14'ü buldu.
  • buradan okuduğumuza göre havacılık öyle büyüyo böyle büyüyo şaha kalkıyo uçtu gidiyo kimse tutamıyo!!!! hani nerede? lisanslı teknisyenim evde oturuyorum.sektörde yaprak oynamıyor :( gerçek bu!!!
  • BU TEK TARAFLI OLAY ANALİZİNİ NE ZAMAN BIRAKMAYI ÖĞRENİCEZ.. DÜNYADA HAVACILIK HIZLI İVME KAZANDI BİZDE BUNDAN DÜŞEN PAYI ALDIK... HEPSİ BUU (NE ABARTMAYA VENEDE KÜCÜMSEYE GEREK VAR)
  • Kardeşim herkes sizin gibi torpilli değil keyfi yerinde olsun;sonra biz safız kandırıldık diye ağlıyorsunuz, ben saf kardeşlerim keser döner sab döner birgün ineceksiniz o koltuklardan
  • bırakın bu içi boş,hava cıva,gaz haberlerini. gerçekler gün gibi ortada biz de isterdik herşey güzel olsun ama bu kafayla çok çok zor...
  • Eknomiye aralik ayinda bakmak lazim. Onur air'e gore halen kriz var mesela. Hukumet bunu biliyormu?
  • Denon kulaklık sayesindedir yada her yıl ödül alan ekip planlama.. ben km olarak üzerime alınmıorm
  • Ehonomi çoğ eyi çoğ eyi
  • Millet çatır çatır işçi çıkarıyor havacılık çok kötüye gidiyor hangi dalgadan bahsediyorsunuz
  • Kabin memuru ilaninu bilen birisi cevaplasın lutfen
  • :)

Uluslararası hava taşımacılığı sektörü son on yılda yüzde 5,6 büyürken, Türkiye'de bu oran yüzde 14'ü buldu. Türkiye'de son 10 yılda yolcu uçağı sayısı yüzde 265, balon sayısı yüzde 337, iş jeti sayısı yüzde 41,8 arttı

Avrupa ülkeleri ve gelişmekte olan bazı ülkeler ekonomik sorunlarla uğraşırken, Türkiye'de gelişen ekonomi birçok sektörde olduğu gibi havacılıkta da yüksek oranda büyümeyi beraberinde getirdi. Türkiye'de ağustos ayı başı itibarıyla 2008 yılına göre balon sayısında yüzde 337, yolcu uçağı sayısında yüzde 265, iş jeti sayısında ise yüzde 41,8 artış gerçekleşti.

AA muhabirinin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) aldığı bilgilere göre, son yıllarda havacılık alanında dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi Türkiye oldu. Avrupa ülkeleri ve gelişmekte olan bazı ülkeler ekonomik sorunlarla uğraşırken, Türkiye'de gelişen ekonomi birçok sektörde olduğu gibi havacılıkta da yüksek oranda büyüme sağladı.

Uluslararası hava taşımacılığı sektörü son on yılda yüzde 5,6 büyürken, Türkiye'de bu oran yüzde 14'ü buldu.

Türkiye'de havayolu işletmeleri tarafından kullanılan yolcu uçağı sayısı 2008'de 271 iken, bu ay itibarıyla rakam yüzde 265 artışla 988'e yükseldi. 2008 yılında 43'ü iç, 109'u dış hat olmak üzere 152 uçuş noktası bulunurken, bu yılın haziran ayı sonu itibarıyla uçuş noktası sayısı yüzde 94 artışla 295 oldu.

İş jeti sayısında da 2008-2017 yıllarında önemli oranda artış dikkati çekti. Türkiye'de 2008'de 55 iş jeti bulunurken, bu ay itibarıyla sayı yüzde 41,8 artışla 78'e ulaştı.

Türkiye'deki havayolu işletmecileri tarafından kullanılan balon sayısında da rekor düzeyde artış gerçekleşti. 2008 yılında 57 olan balon sayısı, bu ay itibarıyla yüzde 337'lik artışla 249'a çıktı.

Havacılığa Türkiye damgası

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

he canım hee ~ 7 yıl önce
buradan okuduğumuza göre havacılık öyle büyüyo böyle büyüyo şaha kalkıyo uçtu gidiyo kimse tutamıyo!!!! hani nerede? lisanslı teknisyenim evde oturuyorum.sektörde yaprak oynamıyor :( gerçek bu!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EFSUN ~ 7 yıl önce
BU TEK TARAFLI OLAY ANALİZİNİ NE ZAMAN BIRAKMAYI ÖĞRENİCEZ.. DÜNYADA HAVACILIK HIZLI İVME KAZANDI BİZDE BUNDAN DÜŞEN PAYI ALDIK... HEPSİ BUU (NE ABARTMAYA VENEDE KÜCÜMSEYE GEREK VAR)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletsiz kalkınama ~ 7 yıl önce
Kardeşim herkes sizin gibi torpilli değil keyfi yerinde olsun;sonra biz safız kandırıldık diye ağlıyorsunuz, ben saf kardeşlerim keser döner sab döner birgün ineceksiniz o koltuklardan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havagazı ~ 7 yıl önce
bırakın bu içi boş,hava cıva,gaz haberlerini. gerçekler gün gibi ortada biz de isterdik herşey güzel olsun ama bu kafayla çok çok zor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekonomi ~ 7 yıl önce
Eknomiye aralik ayinda bakmak lazim. Onur air'e gore halen kriz var mesela. Hukumet bunu biliyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Denon kulaklık sayesindedir yada her yıl ödül alan ekip planlama.. ben km olarak üzerime alınmıorm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yav hehe ~ 7 yıl önce
Ehonomi çoğ eyi çoğ eyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne buyumesi ~ 7 yıl önce
Millet çatır çatır işçi çıkarıyor havacılık çok kötüye gidiyor hangi dalgadan bahsediyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hımm ~ 7 yıl önce
Kabin memuru ilaninu bilen birisi cevaplasın lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He yaw he ~ 7 yıl önce
:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000