25 Aralık 2017, Pazartesi 09:31:58

Havacılığa 33 milyar yatırım

Bakan Arslan, 2003-2017 arasında havayolu sektörüne 33.3 milyar yatırım yapıldığını, İstanbul Yeni Havalimanı, Çukurova ile Rize-Artvin Havalimanı’nda çalışmaların devam ettiğini belirtti.
  • havacılığa dökülen para her zaman ülkeyi kalkındırır. hiçbir sektör ile kıyaslanmaz. (askeri ve tıp hariç)
  • daha ne olsun. salyazı da geliyor.
  • O paralar fabrikalara, sanayiye ayrılsaydı istihdam sağlansaydı, işsizlik azalsaydı, gerçek ve doğru egitime pay ayrılsaydı daha iyi olmaz mıydı? Sırf inşaat yapmakla hangi ülke ileri gitmiş ki ?
  • Hava alanlari yapmak güzel ama birde işin ekonomik boyutu var yapılan alanlar para kazandırıyormu uçakların doluluk oranları yıldaki toplam yolcu sayısı òneli olan bunlar
  • Şu Rize'ye bi el atın sayın bakanım,7 ayda bir arpa boy yol anca aldılar.Biraz hızlansın.
  • Sayin Bakan Gokceadaya seferler ne zaman baslayacak. O kadar yatirim yapildi bari kullanalim bu yeri.

Bakan Arslan, 2003-2017 arasında havayolu sektörüne 33.3 milyar yatırım yapıldığını, İstanbul Yeni Havalimanı, Çukurova ile Rize-Artvin Havalimanı’nda çalışmaların devam ettiğini belirtti. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bir milletvekilinin kendisine yönelttiği soru önergesine yanıt verdi.

Kendisine yöneltilen, son 15 yılda temeli atılan ve faaliyete geçen havaalanlarına ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Arslan, baz istasyonlarının insan sağlığına verdiği zararın önlenmesine yönelik yapılan çalışmalara ilişkin de bilgi verdi. 2003-2017 yılları arasında Havayolu Sektörüne, Kamu-Özel-İşbirliğiyle gerçekleştirilen projeler de dahil olmak üzere toplam 33,3 milyar TL yatırım harcaması yapılmak suretiyle, yeni inşa edilen ve ilave yatırımlarla standartları yükseltilerek yeniden aktif hale getirilen havalimanlarının da devreye girmesiyle hali hazırda toplam 55 adet havalimanının sivil hava trafiğine açık olduğunu belirten Arslan “Bunlara ilaveten, inşasına başlanan İstanbul Yeni Havalimanı, Çukurova Havalimanı ile Rize-Artvin Havalimanı’nın yapımları devam etmektedir” dedi.

14 yılda inşa edilen havalimanları

- Hatay Havalimanı

- Şanlıurfa-GAP Havalimanı

- Amasya-Merzifon Havalimanı

- Gazipaşa Alanya Havalimanı

- Çanakkale Gökçeada Havalimanı

- Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı

- Aydın-Çıldır Havalimanı

- Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı

- Zafer Havalimanı

- Bingöl Havalimanı

- Şırnak-Şerafettin Elçi Havalimanı

- Kastamonu Havalimanı

- Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı

- 0rdu-Giresun Havalimanı 

Havacılığa 33 milyar yatırım

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

bir düşünce ~ 6 yıl önce
havacılığa dökülen para her zaman ülkeyi kalkındırır. hiçbir sektör ile kıyaslanmaz. (askeri ve tıp hariç)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O muhteşem düşüncene göre ~ 6 yıl önce
O zaman her köye de havalimanı yapalım böylece dünyanın en zengin ve ileri ülkesi oluruz !
köye havalimanı :D ~ 6 yıl önce
havacılığa yapılan yatırım demiş bak havalimanına yapılan yatırım dememiş, köye neden havalimanı yapıyosun a cahil :D anlamadıysan googla a ihracat sıralaması yazıyosun, 20. sırada Tusaş Türk Havacılık ve Uzay San. A.Ş. görüyosun, anlıyosun
Cümlenize ~ 6 yıl önce
Havacılık havalimanı olmadan yapılabiliyor mu süper zeka? Tusaş, airbus ve boeing'e parça yapmasa bırak 20'yi 200'e bile giremezdi ayrıca. Laf olsun diye yorum yapmayın.
Cahile ~ 6 yıl önce
yapılıyor süper zeka araştır öyle gel GOOGLE a yaz ben sana ne anlatsam boşş. Çünkü airbus ve boeing e parça yapmakta havacılık işi. Cahilliği bırakın boş yorum yapmayın.
daha ~ 6 yıl önce
daha ne olsun. salyazı da geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi de ~ 6 yıl önce
O paralar fabrikalara, sanayiye ayrılsaydı istihdam sağlansaydı, işsizlik azalsaydı, gerçek ve doğru egitime pay ayrılsaydı daha iyi olmaz mıydı? Sırf inşaat yapmakla hangi ülke ileri gitmiş ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tamam da ~ 6 yıl önce
komikmisiniz :D havacılık sektörü istihdam sağlamıyo sanırım. atatürk havalimanında kaç kişi çalıyor yaz bakıyım bi google'a :D
Komedi ~ 6 yıl önce
Havalıların takıldığı bir sayfada bu yorum bile beğeni almış :)
ULAN ~ 6 yıl önce
ULAN G.S.LI BIR KEZDE OLSA IYI TARAFINDAN BAKIN HEP MUHALEFET HEP MUALEFET
Tamam da'ya ~ 6 yıl önce
Havacılık sektöründeki istihdama kimsenin birşey dediği yok. Sadece havaalanı yapalım o zaman , yarın millet aç kalınca havaalanı, yol, köprü yer. 33 milyar dolarla kurulabilecek fabrikalarda, tesislerde ne kadar insan istihdam edilirdi onu da sen hesapla olur mu komedyen...
o da olacak ~ 6 yıl önce
o da olacak o da olacak. Neden 1 muhalefet edeceğinize bir tuğla da siz taşımazsınız.. yerinde oturup öfleyip püfleyen tipler..
İnfo ~ 6 yıl önce
"Yarın millet aç kalınca'cı" arkadaş....Bir türlü şu tekerlemeden vazgeçmediniz....Ne olunca millet yarın aç kalacak?Müneccim misin? Aç insan dün de vardı,bugünde....Yarın da olacak..Aç'ı olmayan devlet henüz icad edilmedi..Sadece havalimanı da yapılmıyor,özel sektör sanayi yatırımlarına devam ediyor...Devlete düşen altyapı ve ulaştırma sektörüdür...Devlet tipi sanayileşme 12/09/0980 itibarıyla nihayete ermiştir,bilginize.
Tamam da 'ya yazana ~ 6 yıl önce
1.Ben komedyen değilim yazdıklarım komik değil gerçek. 2.'Havacılık sektöründeki istihdama kimsenin birşey dediği yok' ---- '33 milyar dolarla kurulabilecek fabrikalarda, tesislerde ne kadar insan istihdam edilirdi' yazdıkların birbiriyle çelişiyo. 3. ve Son olarak başlığı oku HAVACILIĞA diyor HAVALİMANINA demiyo yani havalimanı yemek zorunda değilsin TAİ' de bir havacılık fabrikasıdır aç kalınca fabrikayı yiyebilirsin .( Haberde sadece havalimanından bahedilse de !)
....... ~ 6 yıl önce
Hava alanlari yapmak güzel ama birde işin ekonomik boyutu var yapılan alanlar para kazandırıyormu uçakların doluluk oranları yıldaki toplam yolcu sayısı òneli olan bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 6 yıl önce
Şu Rize'ye bi el atın sayın bakanım,7 ayda bir arpa boy yol anca aldılar.Biraz hızlansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GKD ~ 6 yıl önce
Sayin Bakan Gokceadaya seferler ne zaman baslayacak. O kadar yatirim yapildi bari kullanalim bu yeri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:P ~ 6 yıl önce
Bunu messenger dan hatırlıyor musun?
Hindistan ~ 6 yıl önce
Yatırımların verimli olmasi için Hindistan iki havalimanı arası 150 km kissas koymuş tabiki uzak mesafeler için bulunmaz fırsatlar bölgeler gelişir turizm gelişir sanayi gelişir ulaşım çeşitlenir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000