27 Mayıs 2017, Cumartesi 09:05:07

Havacıları Hitit sertifikalandırdı

Dünyanın havayolu bilişim sistemleri alanındaki tek Türk firması Hitit Bilgisayar Hizmetleri, sivil havacılık alanında Özyeğin Üniversitesi ile akademik bir işbirliğine imza attı. Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Hitit profesyonellerince verilen “Rezervasyon ve Yönetim Sistemleri” dersinden ilk sertifikalarını aldılar.
  • İki başarılı kurumun bir araya gelmesi sevindirici. umarım güzel sonuçlar çıkar.
  • Bravo gençler. Başarılarınızın devamını dilerim. Azmeder çok çalışırsanız THY ailesine katılabilirsiniz. Devam
  • Baska tanimam
  • BRAVO TEBRİKLER

Özyeğin Üniversitesi ve Hitit Bilgisayar Hizmetleri’nin 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde hayata geçirdikleri akademik işbirliği ilk mezunlarını verdi.

Hitit profesyonellerince verilen “Rezervasyon ve Yönetim Sistemleri” dersinden sertifika almaya hak kazanan Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri, aynı zamanda Hitit’te staj yapma imkanına da sahip oldular.

Yükselen Trend: Sivil Havacılık
Sivil havacılık sektörünün dünyada yükselen bir trende sahip olması, bu sektöre özel eğitilmiş insan kaynağı ihtiyacını beraberinde getirdi. Bunun sonucu olarak, üniversitelerde başlı başına bir kürsü haline gelen sivil havacılığın bir meslek olarak tercih edilmesi ve geleceğini bu sektör içinde şekillendirmek isteyen öğrencilerin gerekli donanımlara sahip olması konusunda önemli adımlar atılmaya başlandı.

Özyeğin Üniversitesi ve Hitit bu konuda akademik açıdan bir ilke imza attı. Bünyesinde “Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi”ni barındıran Özyeğin Üniversitesi ile havayolu bilişim sistemlerinde dünyanın önde gelen firmalarından Hitit’in işbirliği sonucunda, “Rezervasyon ve Yönetim Sistemleri” dersi müfredata eklenerek, Hitit profesyonelleri tarafından verilmeye başlandı.

İlk mezunlarını bu sene veren akademik işbirliği kapsamında, havayolu taşımacılığının en önemli unsurlarından olan yolcu hizmetleri sistemi (PSS), 70.000’i aşkın seyahat acentası tarafından kullanılan Crane PAX çözümü üzerinden anlatıldı.

Konu hakkında konuşan Hitit Genel Müdürü Nur Gökman; “Öncelikle, fakülteden başarıyla mezun olan genç arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bilişim ihtiyaçlarını karşılama konusunda dünya genelinde havacılık trendlerine yön veren bir marka olarak, bilgi birikimimizi yeni nesillere aktarabilmek bizler için çok değerli. Bu nedenle Özyeğin Üniversitesi ile yapmış olduğumuz bu akademik işbirliği Hitit’in en kıymetli projelerinden biri. Havacılık sektöründeki yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının artması amacıyla, sektör özelinde bir fakülte tahsis eden Özyeğin Üniversitesi’ne teşekkür ediyor ve bu işbirliğimizin büyüyerek devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Havacıları Hitit sertifikalandırdı

Yorumlar

Hitit ve Özyeğin ~ 7 yıl önce
İki başarılı kurumun bir araya gelmesi sevindirici. umarım güzel sonuçlar çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rafet Şişman ~ 7 yıl önce
Bravo gençler. Başarılarınızın devamını dilerim. Azmeder çok çalışırsanız THY ailesine katılabilirsiniz. Devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hitit candir ~ 7 yıl önce
Baska tanimam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AFRİKALI KENAN ~ 7 yıl önce
BRAVO TEBRİKLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000