07 Temmuz 2008, Pazartesi 07:55:56

Havacılar Yalova'da...

Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı, 2008 yılı tatbiki eğitim kampı gerçekleştirmek için Yalova'ya geldi. 6-16 Temmuz 2008 tarihleri arasında Yalova'da gerçekleştirilecek kampa 37'si bayan 3'ü yabancı ülkelerden olmak üzere toplam 990 hava Harp Okulu öğrencisi katılıyor.


2008 yılı tatbiki eğitim kampı gerçekleştirmek için Barış Manço vapuru ile Yalova'ya gelen Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı'nı Yalova Vali Yardımcısı İsmail Akman ve Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu karşıladı. Hava Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanı Hv.Plt.Kur.Alb. Recep Sami Özatak, Yalova Vali Yardımcısı İsmail Akman, Hava Meydan Komutanı Hava Albay Bora Akbaş ve Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu'na Hava Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanlığı flamasını verdi.

Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından Hava Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanlığı sancağı açıldı, saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunması ve geçit töreninin ardından öğrenciler otobüslere binerek Taşköprü beldesindeki Hava Meydan Komutanlığı'na gitti.

Altı hafta sürecek tatbiki eğitim kampına 37'si bayan 3'ü yabancı ülkelerden olmak üzere toplam 990 hava Harp Okulu öğrencisi katılıyor. Yalova'daki eğitimde Hava Harbiyeli 4. sınıf öğrencileri 2. Ana Jet Üssü'nde başlangıç uçuşu ve değişik birliklerde staj eğitimi alacak. 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri ise kamp süresince askeri eğitim, uçuş eğitimi ve duyuşsal alan eğitimleri gibi programlarda uygulamalı eğitim görecek. Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı 16 Ağustos 2008 Cumartesi günü Yalova'dan ayrılacak.

Havacılar Yalova'da...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000