07 Ekim 2008, Salı 08:23:23

Havaalanlarının karakter tahlili!

Akşam Gazetesi yazarı Yiğit Karaahmet, havaalanları hakkında yazdığı yazının ardından okuyuculadan da diğer havaalanlarına ilişkin görüşler almış...

Geçen haftaki havaalanlarını karakter tahlilleri yazısından sonra, sizden de fikir istemiştim. Çok gezen okurlar bunu bir gövde gösterisine dönüştürerek ‘Kuala Lumpur şöyle, Zimbabwe böyle’ tadında yazıları döşenmişler. Artık sayelerinde dünyadaki her havaalanı hakkında bir fikrim var.

Ama içlerinden iki tanesini seçmek gerekirse birini Londra Heatrow’dan diğerini de New York havaalanı yazısından yana kullanıyorum.

C.A. yazmış: ‘Daha bir buçuk hafta önce Heathrow Havaalanı’ndaydım. Heathrow benim için yüksek lisansımı yapmak için gideceğim Galler’in başkenti Cardiff’e bir köprü değil, aynı zamanda ikinci sınıf vatandaşlığımın kafama kakıldığı, Londra’nın bütün kaotikliğini taşıyan bir mekân. Heathrow’a ilk gittiğimde yıl 2000’di. İlk o zaman somut olarak gördüm “Avrupa’nın” bizi adam yerine koymadığını. Onlar için 3. dünya ülkelerinden sadece biriydik. Bu nedenle pasaport kontrolünde “diğerleri”nin girdiği kuyruğa girmeliydik. Yerler duvardan duvara halı, tavan basık, yorgunlukla karışık aileden kopmuş olmanın verdiği hüzün, sırtta 5 kilo ıvır zıvır ve pasaport kuyruğu... Sonuç olarak, Heathrow, içinde, Londra metropolüne yakışan bir karmaşa barından ve yüzünüze kim olduğunuzun tokat gibi çarpıldığı havaalanı. Heathrow’a yakışan kelime “tokat” bence.’

Şraaak! Bir tokattan sonra buyurun New York havaalanına. I.E. anlatıyor ‘New York havaalanı katı kuralcılığın ve disiplinin kesinlikle hissedildiği ama gene de o meşhur Amerikan rahatlığının da gözlendiği bir yer. Hele bu sene iyice bir değişmiş katılaşmış her şey. Zaten o kadar da büyük ve şaşaalı falan da değil en azından THY’nin olduğu terminal. Amsterdam havaalanı bile daha ilginç bana kalırsa. New York kadar ihtişamlı olmadığını söylemem gerek ama sanırım New York’a gelmiş olmanın heyecanı diğer şeyleri göz ardı etmenizi sağlıyor’.

Sonuçta şöyle bir de durum var bence havaalanı ne kadar karakterinize ters olsa da o şehre bir an önce kavuşma isteğinizle her şey tersine dönebiliyor. New York havaalanı bir çok insan için kabus olabilir ama havaalanında çıktıktan sonra New York’ta bulunacağınızı bilmek her şeyi değiştirebilir.

Yiğit Karaahmet / Akşam

Havaalanlarının karakter tahlili!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000