06 Ocak 2010, Çarşamba 07:43:01

Havaalanlarında Müslümanları çıldırtacak önlemler

Üç yıl önceydi. Manchester Havalimanı’nda karşılaştığım bir Türk işadamı, kendinden son derece emin şöyle diyordu: “Ayakkabı çıkarmakmış, sıvı limitiymiş. Bunlar hiçbir şey! Yakında uçağa binmek için özel tulum ve çoraplar giyeceğiz. Tıpkı bilim kurgu filmlerindeki gibi!”
  • Hırsızlığın, rüşvetin, cinayetlerin vs münferit veya çeteler şeklinde olduğu İslam ülkeleri elbette var. Ancak bu dediklerinizi başka ülkelere "devlet politikası" gereği olarak uygulayan ülkeleri suçsuz mu görüyorsunuz? Siz bir iki örgütten bahsediyorsunuz, ben size koskoca devletlerden bahsediyorum. Menfaatleri için her türlü vahşeti fütursuzca uygulayan ülkeler hristiyan ülkeleri, yahudiler ve budist çin'dir... bilgiye dayanmayan yorumlar slogandan öteye gitmez, dikkatli olun.
  • Irak gibi bir ülkeye yalanci sebeplerle saldirmak ve 2 milyon yetim çocuk birakip, kadin ve kizlara tecavüz etmek, Cumhurbaskanini Asmak, ve hapishanelerde Erkeklerin cinsel organlarini köpeklere isirtmak, Dûnyada en büyük Terorist yaratan sebeplerdir.CHAVEZ ve Kaddafiyi unutmuslar.7 den 30a çikmis.
  • Zaten yapıyorlar bizi. Sayenizde, oramızı da görmüşler çok mu. Bakanın kendi problemi. Konu güvenlik değil, ama kuş kafalı gibi cinsellik de zannetmeyin, o da değil. Anlasanıza... Yapılmaya devam, zevk alana kadar devam...
  • "Yarası olan gocunur" derler. Alınacak önlEmleri neden yeriyorsunuz? Tanrı adına uçağı havaya uçurmayı planlayan, içindeki suçsuz yolcuları coluk cocuğu düsünüyor mu? Aransın herkes tepeden tırnağa kadar. Gocunanlar, uçak yolculuğu yapmak zorunda degiller ki?
  • RÜŞVET'in kralı tüm müslüman ülkelerde. Almanya'da trafik polisine RÜŞVET vermeyi denesenize. Allah'tan bizde böyle şeyler olmuyor.
  • Müslümanlarin Lobbysi var mi ki?? Christianlarin PAPAsi var karsi cikacak. Müslümanlarda her devlet kafasina göre konusuyor!!! Bu artikin dini olay uyansin müslüman devletler. 100 tane terörist var ise tüm müslüman alemi terörist olamaz. Bu artikin kabul edilemez duruma geldi. Teröristler nereden uctu ve nereden geldi cogu??INGILTEREDEN!! Neden Ingiltere ozaman kara listede degil? Haritaya bakin sirf savaslar müslüman devletlerinde sömürgeye devam bu baslangici!!!!!
  • musluman olarak kendini dunyaya katil,cani,toreci,gaddar vs olarak tanit ondan sonra niye bize boyle davraniyorlar de..madem oyle dindar muslumanlarda islerine gelen batinin butun son model teknolojileri,icatlari,ilaclari,arabalari,ucaklari,bilgisayarlarini vs kullansin ama onu bulanlara gavur desin..hak midir bu?neden dunyanin en geri,cahil,bagnaz,yobaz milletleri hep musluman ulkelerde??Allah,kitap,peygamber agzimizdan dusmuyor ama uckagidin,yalanin,adiligin,hirsizligin,rusvetin,adam kayirmanin kisaca ne kadar kotuluk varsa hepsi bolca toplumumuzda mevcut degil mi?gazetede,tv de okuyoruz,goruyoruz olani biteni ee nerde o zaman muslumanlik,dindarlik??oyle olsaydik boyle olur muydu?igneyi once kendimize batiralim,kendimizi sorgulayalim...
  • bugüne kadar kacirilan yada terör uygulanan ucuslarin %90 dan fazlasi, fanatik müslümanlardan cikmadi mi? Bende olsam ABD nin yerinde aynisini uygulardim. Canilik, sapiklik, hirsizlik, yalan dolan, rüsvet vb. nedense hep koyu müslüman toplumlardan cikiyor. Allah icin diyip, Allahin yasakladigi cinayeti isliyorlar.

Uçuşlara konulan yeni güvenlik önlemleri, o günlerin hiç de uzak olmadığının kanıtı. Yeni önlemlerin bahanesi, Noel’de Amsterdam-Detroit seferini yapan uçağı havaya patlatmaya kalkışan Nijeryalı intihar bombacısı. ABD, alelacele ‘terörle ilgili’ veya ‘teröre sponsorluk’ yapan 14 ülkenin bulunduğu bir liste çıkardı: Nijerya, Yemen, Suriye, Afganistan, Cezayir, Lübnan, Irak, Pakistan, Suudi Arabistan, Somali, İran, Küba, Sudan ve Suriye.

Bu ülkelerin vatandaşları, artık herhangi bir ülkeden ABD’ye uçtuklarında, geliştirilmiş elektronik vücut taraması (MMW) ve tepeden tırnağa elle aramaya tabi tutulacak. Ayrıca ABD’ye uçuş yapan her yolcu rasgele seçilerek bu taramadan geçirilecek.

Anlayacağınız, bir kısmı komşumuz olan bu ülkelerin vatandaşları,  pasaportlarını gösterdikleri anda kafadan ‘potansiyel terörist’ muamelesi görecek. Yarın öbür gün listeye Türkiye’nin girmesi biraz uzak ihtimal. Ancak alenen olmasa bile ABD’nin ‘ikincil derecede şüpheli’ ülke vatandaşları listesinde yer alma ihtimalimiz yüksek. Türkler bundan böyle rasgele aramalara daha sık muhatap olacak, orası kesin.

Çıplak gerçek!

Sakıncalı ülkeler listesi ve yeni önlemler, sadece ayrımcılık yüzünden tartışılmıyor. Kafa kurcalayan noktalar şöyle:

1. 2001’de uçağa binmeden önce ayakkabısının içine yerleştirdiği patlayıcıyla yakalanan Richard Reid, İngiliz anne ve Jamaikalı bir babanın çocuğuydu. Ancak İngiliz veya Jamaika vatandaşları ‘kara liste’ye alınmadı. Onun yerine bot ve kalın tabanlı ayakkabılar olağan şüpheli oldu!

2. Yeni vücut tarama sistemleri, aynı zamanda ‘çıplak tarayıcı’ olarak da biliniyor. Milimetre dalgası (MMW) teknolojisiyle radyo frekansı dalgaları verilerek, insanların üç boyutlu imajını çıkarıyor. Vücudu altı saniye içinde tarayan MMW cihazı,  cinsel organların biçimini dahi belli ettiği için mahremiyet tartışmasını başlattı. 

3. Şu anda tutuklu olan Nijeryalı Ömer Faruk Abdülmutallib’ın uçağı ne şekilde havaya uçuracağına dair verilen tek bilgi,  80 gram PETN adlı patlayıcının iç çamaşırına dikildiği. Asıl sorun, Abdülmüttalib’in şüpheli listesinde yer almasına rağmen elini kolunu sallayarak uçağa binebilmesi. Yani istihbarat!

4. The Guardian’dan Christian Wolmar, şimdiye kadar alınan önlemlerin hep bir adım geride kaldığına dikkat çekiyor. 1970’lerde silahla uçak kaçırma modası nedeniyle havaalanlarına metal dedektör kondu. Lockerbie’den sonra patlayıcılar aranmaya başlandı. Reid’in yakalanmasıyla dikkatler ayakkabılara çevrildi. Bir başka başarısız saldırı denemesi nedeniyle bu defa likit taşıma kısıtlaması getirildi. Şimdi de sıra vücut taramasında. Yani terörist bir adım önde!

5. Erkek ya da kadın, herhangi bir insan için çıplak tarayıcıdan geçmek gayet nahoş bir durum. Yüzlerin belirsiz kalacağı söylense de söyleyin bana; hangi muhafazakar Müslüman adam, karısını bütün beden hatlarının görüneceği o aletten geçirmek ister?

İstese havaya uçuramaz mı?

Wolmar, güvenlik önlemlerinin her havalimanında farklı uygulandığını söylerken haklı. Kaldı ki şimdiye kadar alınan tüm bu önlemler, check-in sonrasına ve kalkış yapan uçaklara yönelik.  Havaalanı ve yolcuları hedefleyen bir El Kaide teröristi, park alanından yolcu karşılamaya kadar pek çok noktaya yönelemez mi?

Bana kalırsa ‘Terörle ilgili ülkeler’ listesindeki asıl amaç, ülkelerine giriş-çıkış yapan Afrika ve Ortadoğuluları (Müslümanları)  bir türlü kontrol altına alamayan ABD ve İngiltere’nin bu işe yeni bir kılıf uydurmak istemesi... Bir yandan da Nijeryalı Abdülmuttalib gibi batıda üniversite eğitimi almak için  giden yüz binlerce Müslüman öğrenci var. Bu öğrenciler, ABD ve İngiltere ekonomilerine ciddi katkıda bulunuyor.

Ama diğer yandan tüm vize sınırlamalarına, zorlaştırılan göçmen yasalarına rağmen bir yolunu bulup kapağı Batı’ya atan Müslümanları durdurmanın, bu hevesi kurutmanın bir yolu aranıyor.

Tabii ‘politically correct’ davranarak!

Mehveş EMİN
MİLLİYET

Havaalanlarında Müslümanları çıldırtacak önlemler

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Hırsızlığın, rüşvetin, cinayetlerin vs münferit veya çeteler şeklinde olduğu İslam ülkeleri elbette var. Ancak bu dediklerinizi başka ülkelere "devlet politikası" gereği olarak uygulayan ülkeleri suçsuz mu görüyorsunuz? Siz bir iki örgütten bahsediyorsunuz, ben size koskoca devletlerden bahsediyorum. Menfaatleri için her türlü vahşeti fütursuzca uygulayan ülkeler hristiyan ülkeleri, yahudiler ve budist çin'dir... bilgiye dayanmayan yorumlar slogandan öteye gitmez, dikkatli olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Irak gibi bir ülkeye yalanci sebeplerle saldirmak ve 2 milyon yetim çocuk birakip, kadin ve kizlara tecavüz etmek, Cumhurbaskanini Asmak, ve hapishanelerde Erkeklerin cinsel organlarini köpeklere isirtmak, Dûnyada en büyük Terorist yaratan sebeplerdir.CHAVEZ ve Kaddafiyi unutmuslar.7 den 30a çikmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zaten yapıyorlar bizi. Sayenizde, oramızı da görmüşler çok mu. Bakanın kendi problemi. Konu güvenlik değil, ama kuş kafalı gibi cinsellik de zannetmeyin, o da değil. Anlasanıza... Yapılmaya devam, zevk alana kadar devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Yarası olan gocunur" derler. Alınacak önlEmleri neden yeriyorsunuz? Tanrı adına uçağı havaya uçurmayı planlayan, içindeki suçsuz yolcuları coluk cocuğu düsünüyor mu? Aransın herkes tepeden tırnağa kadar. Gocunanlar, uçak yolculuğu yapmak zorunda degiller ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
RÜŞVET'in kralı tüm müslüman ülkelerde. Almanya'da trafik polisine RÜŞVET vermeyi denesenize. Allah'tan bizde böyle şeyler olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Müslümanlarin Lobbysi var mi ki?? Christianlarin PAPAsi var karsi cikacak. Müslümanlarda her devlet kafasina göre konusuyor!!! Bu artikin dini olay uyansin müslüman devletler. 100 tane terörist var ise tüm müslüman alemi terörist olamaz. Bu artikin kabul edilemez duruma geldi. Teröristler nereden uctu ve nereden geldi cogu??INGILTEREDEN!! Neden Ingiltere ozaman kara listede degil? Haritaya bakin sirf savaslar müslüman devletlerinde sömürgeye devam bu baslangici!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
musluman olarak kendini dunyaya katil,cani,toreci,gaddar vs olarak tanit ondan sonra niye bize boyle davraniyorlar de..madem oyle dindar muslumanlarda islerine gelen batinin butun son model teknolojileri,icatlari,ilaclari,arabalari,ucaklari,bilgisayarlarini vs kullansin ama onu bulanlara gavur desin..hak midir bu?neden dunyanin en geri,cahil,bagnaz,yobaz milletleri hep musluman ulkelerde??Allah,kitap,peygamber agzimizdan dusmuyor ama uckagidin,yalanin,adiligin,hirsizligin,rusvetin,adam kayirmanin kisaca ne kadar kotuluk varsa hepsi bolca toplumumuzda mevcut degil mi?gazetede,tv de okuyoruz,goruyoruz olani biteni ee nerde o zaman muslumanlik,dindarlik??oyle olsaydik boyle olur muydu?igneyi once kendimize batiralim,kendimizi sorgulayalim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bugüne kadar kacirilan yada terör uygulanan ucuslarin %90 dan fazlasi, fanatik müslümanlardan cikmadi mi? Bende olsam ABD nin yerinde aynisini uygulardim. Canilik, sapiklik, hirsizlik, yalan dolan, rüsvet vb. nedense hep koyu müslüman toplumlardan cikiyor. Allah icin diyip, Allahin yasakladigi cinayeti isliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000