03 Mayıs 2011, Salı 08:28:47

HAVAALANLARINDA GÜVENLİK ARTTIRILDI

El Kaide lideri Bin Ladin’in pazar gecesi Pakistan’da öldürüldüğünün açıklanmasının ardından dünyada güvenlik alarmı verildi. CIA Başkanı, “El Kaide intikam alacaktır” dedi, Interpol, terör riskinin arttığını duyurdu.
  • amerika ajanını emekli etti...ölü mölü yok yalan yalan yalan koca bir yalan..bop için yeni aktörler gelecek o kadar ölü mölü yok...neymiş denize attık yalanını yiyim senin....sen söyledin bizde yedik..bu dünyada amerika kadar şerefsiz haysiyetsiz bir başka bir ülke daha varmı...bir gün sonu gelecek inşaalah o ülkenin ozamanda biz bayram yapacağız..
  • islam ın şeyhi sıfatını ona kim ,nasıl vermiş onu da bir açıklasalar da öğrensek...islam da terör yoktur böyle sahtekarlar dini tüm dünyaya kötü göstermişlerdir haklı oldukları konular olabilir ama hiçbir hak masumları öldürme hakkı vermez,veremez...bundan sonra zaten tüm dünya müslümanlardan korkuyordu ,intikam alınacak diye daha da paranoyak olacaklar,her müslümana potansiyel bombacı,katil vs gözüyle bakacaklar..Allah bütün bu teröristlerin,destekçilerinin bin belasını versin..3 gün hayat yaşayacağız o da burnumuzdan geliyor...
ABD Başkanı Barack Obama’nın, Usame Bin Ladin’in öldürüldüğünü açıklamasıyla birlikte tüm dünyada güvenlik alarmı verildi. CIA Başkanı Leon Panetta, terör örgütlerinin “neredeyse kesin olarak” rövanş almak isteyeceklerini söyleyerek, teyakkuz çağrısı yaptı.

ABD’nin tüm eyaletlerinde havalimanı, köprü gibi yerlerde polis sayısı arttırıldı, kontroller sıklaştırıldı. New York’ta Dünya Ticaret Merkezi binasının etrafında görünmez bir güvenlik halkası oluşturuldu. ABD’nin yanısıra, başta İngiltere olmak üzere hemen tüm Avrupa Birliği üyesi devletler, vatandaşlarına, olası terör tehlikesine karşı çok dikkatli olunması gerektiğini duyurdu. Kalabalık meydanlar ve alışveriş merkezlerinin yanısıra, havalimanlarının da tehlikeli yerler olabileceği hatırlatıldı.

Terör riski arttı
İngiltere, diğer ülkelerdeki büyükelçiliklerine, güvenliklerini yeniden gözden geçirmeleri talimatı verdi. Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), El Kaide terör örgütü lideri Usame bin Ladin’in öldürülmesinin ardından “terör riskinin arttığı” uyarısında bulunuldu. Interpol Genel Sekreteri Ronald Noble, yaptığı açıklamada, “Dünyanın en çok aranan teröristi öldürüldü, ancak bu El Kaide tehdidinin ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. El Kaide terörist saldırılarını sürdürmeye devam edecektir. Bu yüzden dünyanın neresinde olursa olsun bütün terörist gruplara karşı kararlılıkla, mücadelemizi sürdürmeye ihtiyacımız var” dedi.

Taliban tehdit etti
El Kaide lideri Usame bin Ladin’in, daha 11 Eylül saldırısından hemen sonra, kendisinin öldürülmesi hâlinde, “intikam vasiyeti” verdiği öne
sürüldü. İddiaya göre, böylesi bir durumda hemen harekete geçebilecek bir “Hazır görev tugayı” mevcut. Yıllar boyu hazırlık yapan bu tugayın tek görevininse, Batı şehirlerindeki hedef bölgelere yerleştirilen birlikleri vasıtasıyla ânında intikam eylemleri düzenlemek olduğu belirtiliyor. Ladin’in Pakistan’da öldürülmesi, radikal İslamcı örgütlerin Pakistan’a yönelik tepkisini arttıracak gibi görünüyor. Pakistan Taliban Hareketi ya da diğer adıyla Tehrik-i Taliban Pakistan örgütünün sözcüsü İhsanullah İhsan, yaptığı açıklamada, “Artık Pakistanlı yöneticiler, Cumhurbaşkanı Zerdari ve ordu bizim öncelikle hedeflerimiz. Amerika, ikinci hedefimiz olacak.” dedi.

El Kaide’den intikam açıklaması
El Kaide örgütünün üst düzey ideologlarından birinin, Ladin’in öldürülmesi üzerine öcünün alınacağı açıklamasında bulunduğu belirtildi. Aşırı dincilere ait internet sitelerinde “Esad El Cihad2” adıyla Bin Ladin için uzun bir methiyeyle birlikte açıklamalar yapan şahsın, “İslam’ın Şeyhinin öldürülmesinin öcünün alınacağı” sözünü vererek, cihadın sona erdiğini düşünen herkesin “biraz beklemesi” gerektiğini söylediği atarıldı. Bu açıklamayla birlikte, Bin Ladin’in ölümünün cihatçılar tarafından ilk kez kabul edildiğine dikkat çekiliyor.
HAVAALANLARINDA GÜVENLİK ARTTIRILDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
amerika ajanını emekli etti...ölü mölü yok yalan yalan yalan koca bir yalan..bop için yeni aktörler gelecek o kadar ölü mölü yok...neymiş denize attık yalanını yiyim senin....sen söyledin bizde yedik..bu dünyada amerika kadar şerefsiz haysiyetsiz bir başka bir ülke daha varmı...bir gün sonu gelecek inşaalah o ülkenin ozamanda biz bayram yapacağız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
islam ın şeyhi sıfatını ona kim ,nasıl vermiş onu da bir açıklasalar da öğrensek...islam da terör yoktur böyle sahtekarlar dini tüm dünyaya kötü göstermişlerdir haklı oldukları konular olabilir ama hiçbir hak masumları öldürme hakkı vermez,veremez...bundan sonra zaten tüm dünya müslümanlardan korkuyordu ,intikam alınacak diye daha da paranoyak olacaklar,her müslümana potansiyel bombacı,katil vs gözüyle bakacaklar..Allah bütün bu teröristlerin,destekçilerinin bin belasını versin..3 gün hayat yaşayacağız o da burnumuzdan geliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000