26 Eylül 2008, Cuma 09:09:32

Havaalanlarına gelecek güvenlik sistemi tartışılıyor!

Amerika'da test edilmeye başlanan ve kısa sürede havaalanlarında kullacağı belirtilen 'güvenlik sistemi' şimdiden tartışmalara neden oldu.
  • Tamam, oldu olacak iki üç tane de medyum tutun da kişilerin geleceğine odaklanıp uçak kaçırmaya teşebbüs edip etmeyeceklerini söylesinler ona göre tutuklarsınız insanları. Amerikalı yetkililer Tom Cruise'un Minority Report filmini fazla seyretmiş anlaşılan.

Daily Telegraph'ın gündeme getirdiği güvenlik sistemi şuanda ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından test ediliyor. Sistemin, 'kötü niyeti' saptayacağı açıklanırken halk şimdiden yeni sisteme tepki göstermeye başladı. Yeni vücut tarayıcısı, bir kişinin suç işlemeye yönelik niyetini açığa vuran ancak gözle görülmeyen ip uçlarını algılama yeteneğine sahip olduğu iddia ediliyor. Ancak ABD halkı, daha çok havaalanlarında kullanılacağı belirtilen cihaza bağlı kalınarak bir yaptıra gidilmesinin kişisel haklara saldırı olacağını belirtiyor.

Malintent adı verilen sistemde, söz konusu verileri uzaktan algılayabilen sensör ve görüntüleyici yer alıyor.

Sistem, geçtiğimiz hafta Maryland'de 140 gönüllü üzerinde test edildi ve yüzde 78-80 oranında başarılı oldu.

Havaalanlarına gelecek güvenlik sistemi tartışılıyor!

Yorumlar

OpsOcc ~ 16 yıl önce
Tamam, oldu olacak iki üç tane de medyum tutun da kişilerin geleceğine odaklanıp uçak kaçırmaya teşebbüs edip etmeyeceklerini söylesinler ona göre tutuklarsınız insanları. Amerikalı yetkililer Tom Cruise'un Minority Report filmini fazla seyretmiş anlaşılan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000