31 Aralık 2009, Perşembe 07:36:50

Havaalanlarına çıplak gösteren tarayıcı geliyor

Hollanda, vücudu çıplak gösteren tarayıcıları Amsterdam’daki Schiphol Havalimanı’nda kullanmaya başlayacağını açıkladı. Çıplak tarayıcılar, ilk aşamada ABD’ye giden yolcular için öngörülüyor.
  • bu konuda schiphol yönetiminden açıklama gelmişti, çıplak göstermiyor diye
  • banane.TÜRBANLILAR DÜŞÜNSÜN.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • her halde türkiye de olsa insanlar birbirlerini vururlar sen bana nasıl bakarsınülennn..)) tabi bunu fırsatcılığa dökenlerde olabilir aman dikkatttt....?

Avrupa Birliği ülkelerinde kişisel dokunulmazlık hakkını zedelediği gerekçesiyle tartışmaya yol açan çıplak tarayıcıların Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'nda önümüzdeki günlerde kullanılmaya başlanacağı açıklandı.

Hükümetin bu yöndeki kararını Lahey'de düzenlenen basın toplantısında açıklayan Hollanda İçişleri Bakanı Guusje ter Horst, ilk aşamada ABD'ye giden yolcuların çıplak tarayıcıdan geçeceğini söyledi.

Saldırgan Amsterdam'dan binmişti

Hollandalı Bakan, 25 Aralık'ta Amsterdam – Detroit seferini yapan Amerikan uçağına yönelik saldırı girişimi nedeniyle bu kararın alındığını dile getirdi. El Kaide bağlantılı bir Nijeryalı, 25 Aralık'ta Amsterdam'dan bindiği Amerikan uçağı Detroit'e indikten sonra saldırı girişiminde bulunmuştu.

Saldırganın uçağa binmeden önce Amsterdam'da metal dedektörden geçmiş, ancak patlayıcı özelliğe sahip toz maddeler güvenlik güçleri tarafından tespit edilememişti.

Amsterdam'daki havalimanında çıplak tarayıcıların kullanılmasına Hollanda'daki siyasi partilerin tümü, uçuş güvenliğinin özel alanının korunmasından öncelikli olduğu gerekçesiyle destek verdi.

Almanya'da da tartışılıyor

Havalimanlarında çıplak tarayıcıların kullanılması Almanya'da da tartışılıyor. Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, bu tarayıcıların bir güvenlik önlemi olarak gözardı edilmeyeceğini dile getirdi.

Ancak Almanya'da birçok uzman ve siyasetçi, bu tarayıcıların sadece vücudun formunu değil, aynı zamanda üreme organları dahil vücudun her organını gösterdiği gerekçesiyle karşı çıkıyor. Ancak Alman İçişleri Bakanı, şu anda yeni tür cihazların geliştirildiğini ve bunların vücudun bazı bölgelerinin devredışı bırakılabileceğini dile getiriyor.

Ayrıca x-ray ışınları içeren bu tarayıcıların sağlık açısından da zararlı olduğuna dikkat çekiliyor. Basında “çıplak tarayıcı” adı takılan bu cihazlar, vücudu elbisesiz olarak gösterme özelliğine sahip. Güvenlik birimleri bu sayede vücudun çeşitli yerlerine saklanan silah ya da patlayıcıları kolaylıkla tespit edebiliyor.

(Deutsche Welle)

Havaalanlarına çıplak gösteren tarayıcı geliyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bu konuda schiphol yönetiminden açıklama gelmişti, çıplak göstermiyor diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
banane.TÜRBANLILAR DÜŞÜNSÜN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her halde türkiye de olsa insanlar birbirlerini vururlar sen bana nasıl bakarsınülennn..)) tabi bunu fırsatcılığa dökenlerde olabilir aman dikkatttt....?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000