02 Haziran 2011, Perşembe 16:15:36

HAVAALANLARI ÖZELLEŞTİRİLİYOR!

Brezilya hükümeti ülkede havaalanlarının özelleştirileceğini açıkladı. Buna göre havaalanı işletmesinin yüzde 51’i özel sektörün inisiyatifine geçerken yüzde 49’u Infraero ile devam edecek...
  • ülkemizde de biran önce özelleştirmelerin başlamasını bekliyoruz.
  • BREZILYA`DAKI ISTISNASIZ TUM HAVAALANLARI DOKULUYOR BAKIMSIZLIK VE ESKILIKTEN . RESIMDEKI HAVAALANI HERHALDE AVRUPA`DAKI BIR HAVAALANI .. BREZILYALILAR DUNYA KUPASI VE OLIMPIYATLAR ICIN HICBIR SEYE BASLAMADILAR . YAVASLIK VE ASIRI BUROKRASI EN ONEMLI ETKEN . EN KOMIGI DE DAHA Bir TANE BILE UYGUN STADYUMLARI YOK , DAHA HIC BASLAMADILAR DUNYA KUPASINA Uc SENE KALDI NE YOLLARI HAZIR NE METROLARI TRENLERI HAZIR NE DE HAVAALANLARI !! TURKIYE`DEKI HAVAALANLARINI NIN

2014 Dünya Kupası hazırlıklarına başlayan ancak geç kalındığı eleştirilerine maruz kalan Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousesseff, bazı havaalanlarının özelleştirilmesine karar verdi. Dilma, maçların oynanacağı eyaletlerin yöneticileriyle görüştükten sonra açıklama yaptı.

Brezilya hükümeti, Cumbica, Viracopos ve Brasília havaalanlarının özelleştirmesinin nasıl yapılacağına dair kuralları dün açıkladı. Buna göre havaalanı işletmesinin yüzde 51’i özel sektörün inisiyatifine geçerken yüzde 49’u Infraero ile devam edecek.

Hükümet özelleştirmenin gerçekleşmesi için özel sektör tarafından kontrol edilecek özel amaçlı işletmeler kuracak. Projenin detayları, başkan Dilma Rousseff ve 2014 Dünya Kupasında maçların yapılacağı eyaletlerin yöneticilerinin katıldığı toplantıda tanıtıldı.

Bu modele göre, havaalanlarının genişletilmesi ve yenilenmesi çalışmalarından şirketler sorumlu olacak. Infraero ise yönetim, modernizasyon yatırımları ve denetimden sorumlu olacak. Yaptığı açıklamada başkan Dilma “Dünya Kupası ve Dünya Olimpiyatlarıyla birlikte doğacak talebe cevap verebilmek için bu modelin uygulanmasına karar verilmiştir.” dedi.
   
Özelleştirmeyle ilgili taslağının hazırlanması için danışmanlarla çalışılacak. Teklifin Aralık ayında ihaleye açılması bekleniyor. Bunun yanı sıra Minais Gerais eyaletinde bulunan Confins ve Rio de Janeiro’da bulunan Galeão havaalanlarının özelleştirilmesiyle ilgili çalışmalar da sürüyor.

HAVAALANLARI ÖZELLEŞTİRİLİYOR!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
ülkemizde de biran önce özelleştirmelerin başlamasını bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BREZILYA`DAKI ISTISNASIZ TUM HAVAALANLARI DOKULUYOR BAKIMSIZLIK VE ESKILIKTEN . RESIMDEKI HAVAALANI HERHALDE AVRUPA`DAKI BIR HAVAALANI .. BREZILYALILAR DUNYA KUPASI VE OLIMPIYATLAR ICIN HICBIR SEYE BASLAMADILAR . YAVASLIK VE ASIRI BUROKRASI EN ONEMLI ETKEN . EN KOMIGI DE DAHA Bir TANE BILE UYGUN STADYUMLARI YOK , DAHA HIC BASLAMADILAR DUNYA KUPASINA Uc SENE KALDI NE YOLLARI HAZIR NE METROLARI TRENLERI HAZIR NE DE HAVAALANLARI !! TURKIYE`DEKI HAVAALANLARINI NIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000