07 Temmuz 2008, Pazartesi 09:05:33

Havaalanları, laptop canavarı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 36 Büyük ve Orta Çaplı Havaalanında geçen yıl 637 binden fazla dizüstü bilgisayarın kaybolduğu bildirildi.

Merkezi Arizona eyaletinde bulunan Ponemon Enstitüsü'nün araştırmasına göre, 2007'de özellikle kontrol noktalarında haftada 10 bin 279 laptop kayıplara karıştı. Kaybolan laptopların yüzde 69'u hakkında hiçbir yasal işlem yapılmadı.

Laptoplarını kaybedenlerin yüzde 77'si bilgisayarları için ümidi kesmiş durumda. Yüzde 16'lık bir kesim ise, laptopları iş gezisinde kaybolduğu için her hangi bir şey yapmayı planlamıyor. Kaybolan bilgisayarların yüzde 53'ünde özel şirket bilgileri yer alıyor. Yüzde 65'lik bir kısımda da bu bilgileri korumak için herhangi bir program bulunmuyor.

Amerikan Federal Ticaret Komisyonu, ülkedeki havaalanları kullanan kişilere yönelik internet sitesinde bir uyarı yayınladı. Uyarıda, havaalanlarının yanı sıra, otel odaları ve park edilmiş araçlarda da kolaylıkla bilgisayarların çalınabileceği kaydedildi.

Ponemon Enstitüsü sözcüsü Mike Spinney, "ABD, dizüstü bilgisayar hırsızlığının çok yaygın olduğu bir ülke. Ancak kimse kaybolan bilgisayarını arama derdinde de değil" yorumunu yaptı.

 

 

Havaalanları, laptop canavarı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000