04 Eylül 2010, Cumartesi 08:21:06

HAVAALANLARI İÇİN 345 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Suudi Arabistan hükümetinin 345 milyon Dolar değerinde beş adet havaalanı bakım ve işletim ihalesi verdiği bildirildi.
  • arkadaki uçak onurun sanırım tc-oan :)
  • Suudiler o kadar turistin gelirleriyle ne yapıyorlardı?Nihayet akıllarına gelmiş !Havaalanlarındaki kaosu nihayet anlayabilmişler!
  • Kesinlikle havaalanları modernize edilmesi bazı şehirlerdeki havaalanları çok kötü yetersiz, eski ve yetmiyor ama sanırım yavaş yavaş yeni yatırımlarla daha duruma gelecektir..

Suudi Gazete'deki habere göre en büyük ihaleyi 76 milyon Dolar ile El Cevde Müteahhitlik kazandı. Firma, Medine'deki Prens Muhammed Bin Abdülaziz havaalanının yanı sıra El Ula, Heyl, Tebük ve El Vech'teki yerel havaalanlarında çalışmalarda bulunacak.

Suudi Sınırlı Hizmetler Şirketi ile Muhammed Bin Ladin şirketi ortaklığı Yenbu, El Baha, Rabiğ ve Taif'teki havaalanlarını 67 milyon dolarlık ihale çerçevesinde yenileyecek. İki firma Genel Sivil Havacılık Otoritesi'nin Cidde'deki genel merkezinde de çalışacak.

Safari adlı başka bir şirket 68 milyon dolarlık ihale ile Davadmi, El Hasa, Kasım, Hafr El Batin ve Vadi El Devasir'deki havaalanları ile Kral Halid Askeri Üssü'nde çalışma yapacak. 67 milyon dolarlık ihaleyi alan Bemco firması, Arar, Tureyf, Cuf ve Rafha havaalanlarında bakım yapacak. Bunların yanı sıra Suudi Bin Ladin grubu 67 milyon dolarlık ihale ile Cizan, Bişa, Aba, Necran ve Şarura havaalanlarında iş yapacak.

Habere göre Genel Sivil Havacılık Otoritesi vekil başkanı Prens Fahd Bin Abdullah Bin Muhammed, beş yıllık ihalelere bakım operasyonlarının yanı sıra farklı işlerin de dahil edildiğini açıkladı.

Yapılacak işler arasında havaalanı dışındaki alanların temizlenmesi ve yeşillendirilmesi, su ve yedek parça temini, araç ve ekipman temini ve sistem ve performansın incelenmesi bulunuyor. Anlaşmalara ayrıca güvenlik sistemleri, havalandırma, bagaj teslim alanları ile yürüyen merdivenler de dahil ediliyor.
 

HAVAALANLARI İÇİN 345 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaki uçak onurun sanırım tc-oan :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Suudiler o kadar turistin gelirleriyle ne yapıyorlardı?Nihayet akıllarına gelmiş !Havaalanlarındaki kaosu nihayet anlayabilmişler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kesinlikle havaalanları modernize edilmesi bazı şehirlerdeki havaalanları çok kötü yetersiz, eski ve yetmiyor ama sanırım yavaş yavaş yeni yatırımlarla daha duruma gelecektir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000