12 Ağustos 2010, Perşembe 16:12:44

HAVAALANININ İSMİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde 19 Haziran 2010 tarihinde, tadilat sonrası uluslar arası standartlarda tekrar hizmete giren Balıkesir Körfez Havaalanı'nın, isminin Balıkesir Edremit Körfez Havaalanı olarak değiştirilmesi isteniyor.
  • Neden kızıyorsunuz ki?
  • bu cevabi yazıyı yazıp altına imza atanlara şu soruyu sormak istiyorum:çalıştığınız kuruluşa girerken;1- size bir ZEKA TESTİ yapılmış mıdır? 2-böyle bir test uygulandı ise almış olduğunuz DEĞERLENDİRME NOTUNUZ nedir? cevabınız için şimdiden teşekkür.
  • memleketim idarecileri yatırım yaparken hiç mi düşünmezler insan kullacak burayı diye Allah iki uçağı apronda karşılaştırmasın ki bende karşılaştı
  • onu bunu tartısmayı gecinde sıfırdan yapılan onca terminal binasına yollara yazık gercekten böyle kücük bir havaalanı olamaz sen sıfırdan bi havaalanı yapıyorsun restore değil bu geleceği de düsün be arkadas 1 ucaklık yolcu zor sıgıyor havaalanına hiçbir aracları yok bagaj tanımlama sistemleri yok hiçbirsey yok birseyide düzgün yapın be kardesim bu havaalanı 1 yıllık kullanılmıcak geleceğe bak biraz!!!
  • Siz kendi açınızdan yaklaşmışısınız, biz amatör pilotlar için çok fazla demişsiniz. İyi de bu havaalanı siz amatör pilotlar inesiniz diye yapılmadı. Maalesef bizim sizin gibi uçağımız yok. Ankara'dan 10 saat direksiyon sallamak, ya da otobüs çekmek zorundayız. İstanbul'dan da 8 saat. Bilmiyorum bilginiz var mı? Borajet İstanbul'a günde 2,bazen 3 sefer yapıyor, Ankara'ya haftanın dört günü uçuyor. Keza Anadolujet haftanın üç günü uçuyor ve bütün uçakların doluluk oranı %100'e yakın. Siz yine Ayvalık'taki toprak piste inin, havaalanı bize kalsın olmaz mı? Eksikliklerin olduğu doğrudur, ancak havaalanı daha kesin kabul yapılmadan yaz sezonu için apar topar açılmıştır. Zamanla herşey rayına oturacaktır.
  • HİZMETE TAKILIN guya uluslararası ama bir uçağı push back yapacak,su ikmalini , tuvalet ikmalini yapacak techizat yok.uçakları karşılayan bagajını yükleyen içini temizleyen hep aynı insanlar.Afrikada ki gibi !!!!
  • hakkaten balıkesir(merkez)li olduğun belli körfeze yapılan her türlü yatırım zorunuza gidiyor ama ne kadar kendinizide yırtsanız edremit ve bandırma balıkesirden kurtulup sonunda il olacak... ha bu arada uçaklarda yer bulunmuyor artık nasıl bir gereksiz yatırımsa
  • burhaniye ilçesi de hak edilebilir....gereksiz bir çaba...körfez havalimanı OK dir kanımca....her ilçenin hakkı var bu konuda....
  • Daha bir isim koymayı bile beceremiyoruz. Halavalı ismi değiştir, sokak ismi değiştir, meydan ismi değiştir.
  • hemen 2. pisti yapıp eskisini de 4500m*45m boyutlarına geliştirelim. iç hat ve dış hat terminallerini de ayırıp, yıllık 10m yolcu kapasiteli bir terminal yapalım ve de bir terminal edremit havaalanı adını alsın, eski terminalde de balıkesir-körfez havaalanı adı yaşatılmaya devam etsin. (yüksek oranda -100%- ironi içeren bir yorumdur)

Edremitlilerin havaalanının isminin Balıkesir Edremit Körfez Havaalanı olarak değiştirilmesi yönündeki yazıya olumsuz cevap gelince ilçe halkı, tüm siyasileri ve sivil toplum kuruluşlarını Edremit'in değerlerine sahip çıkmak için göreve davet etti. Büyük çoğunluğu Edremit ilçesi mücavir alanında ve mülki idari yapılanmada Edremit İlçesine bağlı olan havaalanının isminin Balıkesir Edremit Körfez Havaalanı olarak değiştirilemeyeceği ile Devlet Hava Meydanları'ndan gelen yazı halk tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Edremitliler ve Edremit'e gönül verenler tüm siyasileri, sivil toplum kuruluşlarını Edremit'in değeri olan bu havaalanına sahip çıkmaya çağırdılar. Bölgede sadece bu havaalanında böyle bir uygulama olduğunun altını çizen Edremitliler, Edremit Körfezi'nde bulunan marina ve yat limanlarının ilçe isimleri ile anılırken neden havaalanın Edremit ismiyle anılmadığını merak ettiklerini ifade ettiler.

Konuyla ilgili olara bir süre önce Edremit halkının bu haklı isteğini Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'ne resim yazı ile bildiren Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, halkın isteği doğrultusunda ismin düzeltilmesini istedi. Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç imzası ile gönderilen yazıda, "19.06.2010 tarih saat: 13.00'de açılış töreni yapılan ve 09.07.2010 tarihinde ilk uçak seferi ile uçuş trafiğine açılan kuruluşunuzca işletilmekte olan uluslar arası Balıkesir Körfez Havaalanı İlçemiz Edremit sınırları içerisinde bulunmaktadır. 1999 - 2000 yıllarında Balıkesir ve Edremit Körfez Havaalanı ismi ile anılan ancak açılış töreninde de görüldüğü gibi Havaalanının ismi Balıkesir Körfez Havaalanı olarak değiştirilmiştir. Ülkemizde İskenderun'dan Artvin'e kadar her yer körfezdir. Sadece Balıkesir'de, Bandırma Körfezi, Erdek Körfezi ve Edremit Körfezi olmak üzere 3 adet körfez bulunmaktadır. Ayrıca bu 3 körfez dışında da İzmit İlinde 'Körfez' isimli bir ilçede mevcuttur. Karışıklığa ve kargaşaya sebebiyet vermemek adına 1999-2000 yıllarında da Balıkesir Edremit Körfez Havaalanı olarak geçen mevcut havaalanımızın isminin 'Balıkesir-Edremit Körfez Havaalanı' olarak düzeltilmesi hususu saygılarımla taktirlerinize arz olunur" denildi.

İSTEK YAZISINA GELEN CEVAP GELDİ

Başkan Kılıç'ın yazısına cevap olarak gönderilen yazı ise, Edremit'te tepki ile karşılandı. Devlet Hava Meydanları İşletme Genel Müdürlüğünden Genel Müdür Vekili Funda Ocak ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş imzası ile gelen yazıda ise gerekçe olarak, "Balıkesir Körfez Havaalanının adının 'Balıkesir-Edremit Körfez Havaalanı' olarak değiştirilmesi konulu yazınız incelenmiştir. Söz konusu havaalanının adı, üyesi bulunduğumuz tüm uluslar arası kuruluşlardan, dokumanlar da, uluslar arası havacılık bilgi yayınlarında, şehirlerarası ve şehir içi yönlendirme levhalarında, tüm reklam ve diğer görsellerde, körfez belediyeler birliğinin de talebi doğrultusunda 'Balıkesir Körfez Havaalanı' olarak kullanılmaktadır. Uluslararası uçuşlara da açık olan havaalanı isminde değişiklik yapılmasının uluslar arası arenada olumsuz yansımalara neden olacağı düşünülmekle birlikte, havaalanı isminin değiştirilmesi yerine, uluslar arası uçuşların arttırılması yönünde ki faaliyetlere ağırlık verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir" denildi.

Şimdi Edremitliler, referandum öncesinde Edremit ilçesinin var olan değerlerine tüm siyasilerin iktidarı ve muhalefeti ile sahip çıkmasını bekliyor. Edremitliler, siyasilere seslenerek, "Havaalanımıza sahip çıkın, bizlerde sizlere sahip çıkalım. Edremit'in değerlerine sahip çıkamayan kişilerin siyasi olarak bizleri temsil edemeyeceğini düşünüyoruz. Şimdi iktidarı ve muhalefeti ile birlik olma zamanı. Edremit, Balıkesir-Edremit Körfezi Havaalanı'na şimdi sahip çıkmalı. Şimdi Edremit'e sahip çıkma zamanı "dediler.

HAVAALANININ İSMİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
Neden kızıyorsunuz ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu cevabi yazıyı yazıp altına imza atanlara şu soruyu sormak istiyorum:çalıştığınız kuruluşa girerken;1- size bir ZEKA TESTİ yapılmış mıdır? 2-böyle bir test uygulandı ise almış olduğunuz DEĞERLENDİRME NOTUNUZ nedir? cevabınız için şimdiden teşekkür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
memleketim idarecileri yatırım yaparken hiç mi düşünmezler insan kullacak burayı diye Allah iki uçağı apronda karşılaştırmasın ki bende karşılaştı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
onu bunu tartısmayı gecinde sıfırdan yapılan onca terminal binasına yollara yazık gercekten böyle kücük bir havaalanı olamaz sen sıfırdan bi havaalanı yapıyorsun restore değil bu geleceği de düsün be arkadas 1 ucaklık yolcu zor sıgıyor havaalanına hiçbir aracları yok bagaj tanımlama sistemleri yok hiçbirsey yok birseyide düzgün yapın be kardesim bu havaalanı 1 yıllık kullanılmıcak geleceğe bak biraz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siz kendi açınızdan yaklaşmışısınız, biz amatör pilotlar için çok fazla demişsiniz. İyi de bu havaalanı siz amatör pilotlar inesiniz diye yapılmadı. Maalesef bizim sizin gibi uçağımız yok. Ankara'dan 10 saat direksiyon sallamak, ya da otobüs çekmek zorundayız. İstanbul'dan da 8 saat. Bilmiyorum bilginiz var mı? Borajet İstanbul'a günde 2,bazen 3 sefer yapıyor, Ankara'ya haftanın dört günü uçuyor. Keza Anadolujet haftanın üç günü uçuyor ve bütün uçakların doluluk oranı %100'e yakın. Siz yine Ayvalık'taki toprak piste inin, havaalanı bize kalsın olmaz mı? Eksikliklerin olduğu doğrudur, ancak havaalanı daha kesin kabul yapılmadan yaz sezonu için apar topar açılmıştır. Zamanla herşey rayına oturacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HİZMETE TAKILIN guya uluslararası ama bir uçağı push back yapacak,su ikmalini , tuvalet ikmalini yapacak techizat yok.uçakları karşılayan bagajını yükleyen içini temizleyen hep aynı insanlar.Afrikada ki gibi !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hakkaten balıkesir(merkez)li olduğun belli körfeze yapılan her türlü yatırım zorunuza gidiyor ama ne kadar kendinizide yırtsanız edremit ve bandırma balıkesirden kurtulup sonunda il olacak... ha bu arada uçaklarda yer bulunmuyor artık nasıl bir gereksiz yatırımsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
burhaniye ilçesi de hak edilebilir....gereksiz bir çaba...körfez havalimanı OK dir kanımca....her ilçenin hakkı var bu konuda....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Daha bir isim koymayı bile beceremiyoruz. Halavalı ismi değiştir, sokak ismi değiştir, meydan ismi değiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hemen 2. pisti yapıp eskisini de 4500m*45m boyutlarına geliştirelim. iç hat ve dış hat terminallerini de ayırıp, yıllık 10m yolcu kapasiteli bir terminal yapalım ve de bir terminal edremit havaalanı adını alsın, eski terminalde de balıkesir-körfez havaalanı adı yaşatılmaya devam etsin. (yüksek oranda -100%- ironi içeren bir yorumdur)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000