19 Ağustos 2010, Perşembe 08:33:51

HAVAALANININ İSİM TARTIŞMASI ALEVLENİYOR!

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde hizmet gösteren Balıkesir Körfez Havaalanı ile ilgili Edremit ve Burhaniye Belediyeleri'nin içine girdiği isim tartışması gün geçtikçe büyüyor.
  • ismi edremit olmuş burhanıye olmuş ne fark eder mühim olan verilen hızmet siz ona bakın ama nerdeee..işte bizim ülkemiz bu yuzden ılerı gıdemıyor ali yapar veli bozar hesabı...
  • Bir balıkesirli olarak bu tür gereksiz tartışmalardan utanıyorum belkide Balıkesir in geri kalmışlığının en büyük sebebi bu kısır çekişmeler olsa gerek olay biraz siyasi malesef ama nedense Balıkesirli olmayı bir türlüü kabullenemeyen Bandırma varekn birde Edremit çıktı anlamak güç gerçekten insanları
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • iş güç yok millet bunların derdiyle uğraşıyor..

Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, farklı bir amaçla düzenlediği basın toplantısında havaalanı konusuna değindi ve Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova'yı, başkanlığını yürüttüğü Körfez Belediyeler Birliği'nden (KBB) istifaya davet etti.

Kısa sürede uluslar arası uçuşlar için yeniden inşa edilen ve geçtiğimiz aylarda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek tarafından açılışı gerçekleşen Balıkesir Körfez Havaalanı ile ilgili Burhaniye Belediyesi ile Edremit Belediyeleri isim tartışması yaşamaya başladı. Bir süredir yaşanan sözlü tartışmalar nedeniyle Burhaniye ve Edremit ilçeleri başta olmak üzere tüm körfez bölgesindeki yerleşim yerlerindeki vatandaşların duruma tepki göstermeye başladı.

Pist genişletme çalışmaları başlamadan önce yurt içi uçuşlara yönelik faaliyet gösterirken 'Körfez Havaalanı' ismini kullanan ve Edremit ile Burhaniye Belediyelerinin mücavir alanlarındaki havaalanının şimdiki ismi ise, 'Balıkesir Körfez Havaalanı' olarak değiştirildi. Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, öğlen saatlerinde makam odasında düzenlediği basın toplantısında, bu isim değişikliğinin, Körfez Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova'nın talebi doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi.

"İSİM TARTIŞMASINA HİÇ BİR ZAMAN GİRMEK İSTEMEDİK"

KBB Başkanı olarak, KBB'nin üyesi olduğu Edremit Körfezi'ndeki 15 belediyeden görüş almadan Başkan Fikret Akova'nın Körfez Havaalanı'nın isminin 'Balıkesir Körfez Havaalanı' olarak değiştirilmesini talep ettiğini söyleyen başkan Av. Tuncay Kılıç, bu davranışı tamamen haksızlık olarak değerlendirdi ve duruma sert teki gösterdi.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova'yı, başkanı olduğu KBB'den istifaya çağıran ve "Burhaniye'yi çok seviyorsa muhtarlık yapsın" diyerek çarpıcı sözler sarf eden başkan Kılıç, Edremit Belediyesi olarak hiçbir zaman böyle tartışmalara girmek istemediklerini de sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, çok sayıda ulusal ve yerel yayın organlarının temsilcilerinin katıldığı toplantının başında, Edremit ilçesinde faaliyet gösteren tüm yerel gazetelerinin bugünkü manşetlerinde Edremit ilçesinin yer almasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti ve tüm basın kuruluşları ile çalışanlarına teşekkür etti. Başkan Kılıç, "Edremit'imizi ve Edremit Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları her fırsatta kamuoyuna duyuruyorsunuz. Bu tutumunuz takdire şayandır. Ayrıca, bugünkü gazetelerinizin manşetlerinin hepsinde Edremit'in yer aldığını gördüm ve duygulandım. Edremit için, Edremit körfezi için el ele gönül gönüle olduğumuzu görmek çok güzel. Ayrıca, Edremit Belediyesi'nin hizmetleri, diğer belediyelerde de olduğu gibi aksayabilir. Sizlerden isteğim, bizim aksaklıklarımızı da gazetelerinize yazmanız. Böylece, bizler de eksiklerimizi görebilir, hemen düzeltilmesi için çalışma başlatırız" dedi.

"KAMUOYUNU YANILTAN BİR İNSAN YALANCIDIR"

Konuşmasının ardından, bölge gündemini oluşturan havaalanının isim tartışmasına değinen başkan Av. Tuncay Kılıç, Edremit Körfezi'nin menfaatleri doğrultusunda hareket edilmediğini, kıskançlık söz konusu olduğunu ve bu tartışmanın Edremit Körfezi halkına zarar getirdiğini söyledi. Başkan Kılıç, "Son zamanlarda Edremit yok sanılmak isteniyor. Edremit maddi bir vakadır. Edremit tarihte de geniş bir yer tutmaktadır. Edremit'te yaşayıp ta Edremit düşmanlığı yapanlara tahammül edemiyoruz. Edremit ilçesi, Edremit Körfezi'nde yer alan bizim dışımızdaki diğer 13 belediye ile iyi anlaşıyor. Allah hepsinden razı olsun. Tüm körfez Belediye Başkanları'na teşekkür ediyorum. Fakat bir tek tepki komşu ilçemiz olan Burhaniye Belediyesi'nden geliyor. Edremit'ten o kadar nefret ediyorlarsa, o zaman Ören'i Edremit'e bağlayalım. Mikro milliyetçiliği yapmak istemiyoruz. Ben Edremit Belediye Başkanı olarak her zaman ve her ortamda 'En iyi zeytinyağı Edremit Körfezi'ndedir' diyorum ve Edremit Körfezi'nin tüm yerleşim alanlarında bulunan güzellikleri hiç çekinmeden anlatıyorum. Biz Burhaniye'yi hiçbir zaman hiçe saymadık. Balıkesir'de 3 körfez var. Erdek, Bandırma ve Edremit Körfezi. Hepimiz 10 plakayı taşıyoruz. Biz havaalanımızın isminin Balıkesir - Edremit Körfez Havaalanı olmasını istedik. Fakat, Burhaniye Belediye Başkanı ve KBB Başkanı sayın Fikret Akova, Devlet Hava Limanları'na (DHL), KBB Başkanı olarak bir istek yazısı göndermiş ve havaalanının isminin 'Balıkesir Körfez Havaalanı' olarak değiştirilmesini istemiş. Bu istekten KBB üyesi olan Edremit Belediyesi ve diğer belediyelerin de haberi yok. Bu şekilde davranan birisi KBB Başkanı olamaz ve ben onu bu görevinden istifaya davet ediyorum" dedi.

"5 İLÇENİN ADINA KONUŞMAYA HAKKI YOKTU"

Edremit Belediye Meclisi'nin toplantılarının canlı olarak halka radyolardan sunulduğunu söyleyerek, bunların örnek alınması gerektiğini savunan başkan Kılıç, başkan Akova'nın siyasi ahlaksızlık yaptığını öne sürerek, "Bizden bir de belge istiyorlar. Sanırız bur kıskançlık durumu söz konusu ve zaten kendi belediyelerinde iç çatışmalar yaşıyorlar. Bu isim tartışmasını oluşturmak Edremit Körfezi'nin geleceği için hiç iyi değildir. Kamuoyunu yanıltan bir insan yalancıdır. Kanunlar insanların hakları için vardır. Biz Edremit Belediyesi olarak meclisimizde uyum içinde halkın menfaatleri doğrultusunda kararlar aldık ve almaya da devam edeceğiz. Biz örnek bir tutum sergileyerek tüm meclis toplantılarımızı canlı olarak radyolardan halkımızın huzuruna açıyoruz. Bunları örnek alsınlar. Biz sayın Akova'yı tek aday olarak KBB'nin başkanı seçtik. Biz ona namusumuzu teksim ettik. O Burhaniye'yi çok seviyorsa muhtarlık yapsın. Yaptığı şey siyasi ahlaksızlıktır. 5 ilçenin adına konuşmaya hakkı yoktu. Bu konuda basın mensuplarından da destek bekliyorum. Bende hatalar yaparsam hiç çekinmeden haberini yazın. Bizim yaptıklarımız ve yapmak istediklerimiz ortadadır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, açıklamalarının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve toplantıya katılan Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte basın mensuplarına poz verdi.

HAVAALANININ İSİM TARTIŞMASI ALEVLENİYOR!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ismi edremit olmuş burhanıye olmuş ne fark eder mühim olan verilen hızmet siz ona bakın ama nerdeee..işte bizim ülkemiz bu yuzden ılerı gıdemıyor ali yapar veli bozar hesabı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir balıkesirli olarak bu tür gereksiz tartışmalardan utanıyorum belkide Balıkesir in geri kalmışlığının en büyük sebebi bu kısır çekişmeler olsa gerek olay biraz siyasi malesef ama nedense Balıkesirli olmayı bir türlüü kabullenemeyen Bandırma varekn birde Edremit çıktı anlamak güç gerçekten insanları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iş güç yok millet bunların derdiyle uğraşıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000