13 Kasım 2010, Cumartesi 08:24:39

"HAVAALANINI PATLATACAĞIM"

Twitter'da bir İngiliz'in yaptığı şaka başına dert oldu.
  • Ne kadr güzel bir karar. Umarım böyle kararlar birilerine ders olur. İnsanlar her şeyi düşünebilirler fakat yazıp söyleyemezler o zaman suç olur ve de olmalı.
İngiltere Doncaster'da bulunan Robin Hood havaalanını patlatacağını şaka olsun diye Twitter'ına yazan Paul Chambers yargılandığı mahkemece suçlu bulundu.

İlk duruşması mayıs ayında olan Chambers'ın Twitter'ına yazdığı "Lanet olsun! Robin Hood havaalanı kapandı. Bir hafta süreniz var...aksi halde havaalanını gökyüzüne uçuracağım" mesajında davaya bakan yargıç mesajda herhangi bir komik taraf görememişti.

1000 pound cezaya çarptırılan Chambers ayrıca siciline de bir şuç kaydı ekletmiş oldu. Temyiz hakkı verilen davada yapılan ikinci duruşmada da suçlu kararı çıkınca Chambers cezasını kabullenmek zorunda kaldı.

Ünlü İngiliz stand up'çı Dave Gorman'da Twitter'da konu hakkında "O hakime Twitter'da şaka davası için yapacaklarımı durduran tek şey başka bir Twitter şaka davasının meydana gelme korkusu" şeklinde mesaj attı.

Bu arada İngiliz aktör, yazar ve komedyen Stephen Fry'da Twitter'dan Paul Chambers'a "Teklifim hala geçerli. Sana ne ceza verilirse onu ben ödeyeceğim" mesajını gönderdi.

İlk duruşmadan sonra finans müdürlüğü işini kaybeden Chambers, ikinci duruşmadan sonra ünü bulmuş oldu.
"HAVAALANINI PATLATACAĞIM"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Ne kadr güzel bir karar. Umarım böyle kararlar birilerine ders olur. İnsanlar her şeyi düşünebilirler fakat yazıp söyleyemezler o zaman suç olur ve de olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000