18 Haziran 2008, Çarşamba 11:48:19

Havaalanını 'mısır' koruyor!

Tepe tıraşlama çalışmalarının sürdüğü Zonguldak Havaalanı, yabani otlar ve kuşlardan mısırla korunuyor.
  • Acilacagini hicmi hic düsünemiyorum cünküü bu zamana kadar aciliyordu hala bir icrat yok
  • öncelikle bu sansi tanidiginiz icin airporthaber calisanlarina tesekür ediyorum ve sözüme baslamak istiyorum. benim anlamadigim bir nokta var zaten büyük türkiyemizde havaalani eksikligi yasanirken (mesela ne ucak var ne pilota bi göz atin) bu havaalani bir türlü acilamadi gitti. yolcu kapasitesinin dolmayacagini hic zannetmiyorum bence aksine avrupada okadar cok zonguldakli varki hadi birakin benim hemserilerimi komsulara ne diyeceksiniz istanbul, ankaradan sonra en yakin havalimani teeeeeee samsunda. bumudur yani yazik ya gurbetciler yaz aylarinda en kötü ihtimal 20 saat yolculuk cekiyor, minik coluk cocuga yazik degilmi. lütfen acin artik havaalanida bizde artik su otobüs yolculugu cilesinden kurtulalim. ne olur lütfen diyoruz!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde bulunan ve yapılan girişimlerin ardından 2003 yılında tekrar açılması çalışmaları başlatılan Zonguldak Havaalanı'nın önünde bulunan Bostancılar tepesinin tıraşlanma çalışmaları sürüyor. Yeniden yabani otların büyümemesi ve kuşların istilasını önlemek amacıyla mısır ekiliyor. Havaalanını işleten sivil havacılık tarafından izin verilmesinin ardından çevredeki mahalleli ve köylüler tarafından havaalanının tel örgüleri ile çevrelenmiş olan kısımlarında mısır yetiştiriliyor. Köylüler, düz ve arazide kira vermeden mısır yetiştirebilmenin sevincini yaşarken, havaalanı yetkilileri de, alanı kuş ve yabani otlara karşı ücretsiz koruyabildiklerini ifade etti.

 
Zonguldak Havaalanı eski Başbakan Bülent Ecevit'in uçakla tören alanına gelmesiyle açılışı yapılmış ve daha sonra yolcu yetersizliği gibi sorunlar nedeniyle tek bir uçak inmeden kapanmıştı. 2003 yılında yeniden onarılan havaalanı yeni cihazlarla donatılırken, 2008 yılının Nisan ayında havaalanının karşısındaki Bostancılar Tepesi'nin tıraşlanılmasına başlanılmıştı.

 

Havaalanını 'mısır' koruyor!

Yorumlar

husam ~ 16 yıl önce
Acilacagini hicmi hic düsünemiyorum cünküü bu zamana kadar aciliyordu hala bir icrat yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kubilay67 ~ 16 yıl önce
öncelikle bu sansi tanidiginiz icin airporthaber calisanlarina tesekür ediyorum ve sözüme baslamak istiyorum. benim anlamadigim bir nokta var zaten büyük türkiyemizde havaalani eksikligi yasanirken (mesela ne ucak var ne pilota bi göz atin) bu havaalani bir türlü acilamadi gitti. yolcu kapasitesinin dolmayacagini hic zannetmiyorum bence aksine avrupada okadar cok zonguldakli varki hadi birakin benim hemserilerimi komsulara ne diyeceksiniz istanbul, ankaradan sonra en yakin havalimani teeeeeee samsunda. bumudur yani yazik ya gurbetciler yaz aylarinda en kötü ihtimal 20 saat yolculuk cekiyor, minik coluk cocuga yazik degilmi. lütfen acin artik havaalanida bizde artik su otobüs yolculugu cilesinden kurtulalim. ne olur lütfen diyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000