04 Ağustos 2008, Pazartesi 08:08:33

Havaalanında tutuklandı, haber alınamıyor!

Halep Havaalanı'nda kontroller sırasında üzerinde, yanlışlıkla uyuşturucu zannedilen Maraş otu bulunması üzerine tutuklanarak Halep cezaevine konulan Şaban Tomurcuk (43) isimli vatandaş Türk yetkililerden yardım bekliyor.

Afrika'ya gitmek üzere yola çıkan Haddeci Şaban Tomurcuk (43) Suriye Halep Havaalanı'nda yapılan kontroller sonucu üzerinde Maraş otu çıkınca tutuklanarak ceza evine kondu. 2 Temmuz 2008'den bu yana Halep cezaevinde tutuklu bulunan Tomurcuk, bütün girişimlere rağmen hala Halep cezaevinden çıkartılamadığını ve ailesinin perişan olduğunu belirtti. Komşusu ve arkadaşı Nuh Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ali Babacan'dan yardım istedi.

Arkadaşının üzerinde, esrar maddesi ile aynı renkte olan Maraş otu çıkması sonucu yanlışlıkla cezaevine konduğunu ifade eden Şahin, arkadaşının yıllardır heddecilik yani Demir-Çelik işi ile uğraştığını belirtti. Şahin, arkadaşı Şaban Tomurcuk'un, çalışmak için Sudan'daki fabrikaya gitmek üzere karayolu ile Halep'e gittiğini ve buradan uçakla bu ülkeye gitmek üzereyken güvenlik güçlerinin kontrollerinde üzerinde bulunan Maraş otu yanlışlıkla esrar maddesi sanılarak tutuklandığını söyledi.

Maraş otunun, bu il ve Gaziantep yöresinde çok iyi bilenen ve satılan bir ot olduğunu belirten Şahin, otu bu yörenin insanlarının çok iyi bildiğini ifade etti. Şahin, "Arkadaşımızın üzerinden çıkan Maraş otunun tahlile gönderildiğini söylediler. Fakat ne zaman tahlilden döneceği yönünde bir bilgi verilmiyor. Arkadaşımızın hayatından bile endişe ediyoruz. Mahkemeye bile ne zaman çıkacağı yönünde hiçbir bilgimiz bulunmuyor" dedi.

Suriyeli bir iş adamının Doğu Afrika ülkesi Sudan'da kurduğu bir fabrikada çalıştırmak üzere Payas ve İskenderun'dan 6 kişilik bir ekip kurduğunu ifade eden Nuh Şahin, "Arkadaşım Şaban Tomurcuk, 6 ay süreyle periyodik olarak izine gelir bir ay ailesiyle kalır daha sonra tekrar dönerdi. Son olarak izinden dönüşte başına bu olay gelince şaşkına döndük. Yetkililerin yardım elini uzatmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Tomurcuk'un Payas'taki ailesinin oldukça zor durumda olduğunu ifade eden Nuh Şahin, şöyle dedi: "Arkadaşımızın 3 kız 1 erkek çocuğu perişan durumda. Telefonla bile görüşme imkanı bulmaları güç oluyor. Arkadaşımızın patronlarının girişimleri de bir sonuç vermedi, buradan giden avukatlar da arkadaşımızı cezaevinden çıkartamadı. Ne yapacağımızı şaşırdık."

SATICI VE KULLANICILAR DA ŞAŞIRDI

Bu arada, Osmaniye'de Maraş otu yaparak satan ve kullanan Musa Adaklı ise tutuklama olayına şaşırdıklarını belirterek, otun deli tütün ve külden yapılan bir madde olduğunu, üzerinde bulunan birisinin esrardan yakalanma muamelesi görmesinin anlamsız olduğunu ifade etti.

1952 yılından bu yana Maraş otu yaparak sattığını ve kullandığını belirten Adaklı, "Hollanda'ya ve Almanya'ya kadar Maraş otunu alarak götürenler var. Tutuklamaya şaşırdım" diyerek, yetkililerin bu konuda gerekli girişimleri yapmalarını ve Halep'te tutuklu bulunan Türkiye vatandaşı Şaban Tomurcuk'u kurtarmaları gerektiğini söyledi.

Havaalanında tutuklandı, haber alınamıyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000