16 Temmuz 2008, Çarşamba 15:21:19

Havaalanında silah serbest!

Amerika'nın Georgia eyaleti Valisi Sonny Perdue, ülkenin en büyük havaalanı olan Atlanta Uluslararası Havaalanında silah taşınmasına izin verdi.
  • Ümit ederim bizim otoriteler de bunu uygular; zaten doğru olan da bu. Taşıma izni olan bilinçli vatandaşın silahının alınması çok büyük yanlış. Suçları işleyenler zaten bu grubun dışındakiler.

 Cumhuriyetçi Partili Perdue bu yılın başlarında da, kriminal kaydı temiz olanların eyaletteki toplu taşım araçlarında, eyalet parklarında ve alkol servisi yapılan restoranlarda da silah taşımasına izin vermişti. Ancak Perdue'nun kararı tepkilere de sebep oldu. Atlanta Belediye Başkanı Shirley Franklin, terörizmin en büyük hedefi olan havaalanlarında silaha izin vermenin yolcuları tehlikeye atmak olduğunu savundu.

 
Öte yandan ABD'nin en yoğun havaalanı olan Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havaalanı yönetimi de, havaalanı içinde silaha yasak bölge ilan ederek, bu alanın içine silahla giren herkesin tutuklanacağını ilan etti. Cumhuriyetçi Partinin muhafazakar kanadı, Anayasanın ikinci tashihiyle garanti altına alınana silah taşıma hakkını bireysel korumanın ve devlete karşı ferdi hürriyetin sembolü olarak görüyor.

ABD Yüksek Mahkemesi de, Haziran ayı sonunda verdiği son kararla, bu hakkı bir kez daha teyit etti. Ülkede silah taşıma hakkının anayasal güvenceden çıkarılmasını savunan silah karşıtlarının 35 yıllık mücadelesi de böylece bir kez daha başarısızlığa uğramıştı.

 

Havaalanında silah serbest!

Yorumlar

PİLOT ~ 16 yıl önce
Ümit ederim bizim otoriteler de bunu uygular; zaten doğru olan da bu. Taşıma izni olan bilinçli vatandaşın silahının alınması çok büyük yanlış. Suçları işleyenler zaten bu grubun dışındakiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000