09 Şubat 2011, Çarşamba 08:19:06

HAVAALANINDA PROTESTO

Gazze'ye dönemedikleri için Uluslararası Kahire Havaalanı'nda mahsur kalan Filistinliler, Kahire'deki Filistin Büyükelçiliği'nin kendileriyle ilgilenmediğini söyleyerek sorunları çözülene kadar açlık grevi yapacaklarını duyurdu.
Mısır yönetimi Gazze Şeridi'nden 35 Filistinliyi iki haftadır Kahire Havaalanı'nda alıkoymaya devam ediyor ve Mısır'daki olaylar nedeniyle Gazze Şeridi'ne gitmelerine izin vermiyor.

Kahire Havaalanı'nda mahsur kalan Filistinliler adına Quds Press'e açıklamada bulunan Ömer Sıyam, "Pazar günü açlık grevine başladık. Kahire Havaalanı'nda diğer ülkelerden hiç kimse kalmadığı halde bizimle ilgilenen kimse yok" dedi.

Abbas yönetiminin Kahire'deki büyükelçisi Berakat El-Fera'yı yalancılıkla suçlayan Sıyam, büyükelçinin Mısırlı yetkililerle görüşerek El-Ariş'e gitmelerini sağlayabileceği halde medya önünde poz vermekten başka bir şey yapmadığını ifade etti.

Büyükelçi'nin kendilerini sadece bir kez ziyaret ettiğine ve elinden geleni yapma sözü verdiğine işaret eden Sıyam, Berakat El-Fera'yı istifaya davet etti.

Kahire Havaalanı'nda mahsur kalan Filistinlilerden 70 yaşındaki Said Ebu Cezer'in sağlık durumunun kötüye gitmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığını belirten Sıyam, aralarında başka yaşlı ve hastaların da bulunduğunu, 77 yaşındaki Muslih Eş-Şair'in sağlık durumunun da ciddi olduğunu söyledi.
HAVAALANINDA PROTESTO

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000