15 Aralık 2009, Salı 07:23:07

Havaalanında patlayıcı gaz paniği yaşandı!

ABD'nin Ohio eyaletinde Columbus Havaalanı'nda hidrojen sızıntısı olduğu ve 4000'den fazla kişinin patlama olabileceği tehlikesiyle tahliye edildiği bildirildi.
  • H2 mi :)
  • Hidrojen çok küçük molekül yapısına sahiptir.Porselenden bile geçer. Oksijen ile patlayarak birleşip su olüşturur. Ayrıca sıvı yakıtlı roketlerin enerji kaynağıdır. Zaptetmesi çok zor ve çok tehlikeli bu gazın havaalanında ne işi olabilir? Havaalanlarında H2 kullanılıyormu?Bana çok ilginç geldi.Birde meşhur Bor yüzeyinde H2 depolayabilir.Bor bunun için değerlidir.

ABD'nin Ohio eyaletindeki Columbus şehrinde bulunan Port Coumbus Havaalanı'nda dün akşam hidrojen gazı sızıntısı meydana geldi. Sızıntıdan ötürü patlama meydana gelebileceği gerekçesiyle, havaalanında ve etrafında bulunan 4000'den fazla kişi tahliye edildi.

Gaz sızıntısının havaalanına yakın bir benzin istasyonundan kaynaklandığı bildirildi.

Yerel itfaiye yöneticisi 75 kişilik bir ekiple olaya müdahale ettiklerini, ancak yine de sızıntıyı engellemenin birkaç saat sürebileceğini söyledi ve sızıntının bir patlamaya yol açma tehlikesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Neyse ki korkulan olmadı ve patlama olacağı korkusuyla yaşanan büyük panik sona erdi.

(NTV)

Havaalanında patlayıcı gaz paniği yaşandı!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
H2 mi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hidrojen çok küçük molekül yapısına sahiptir.Porselenden bile geçer. Oksijen ile patlayarak birleşip su olüşturur. Ayrıca sıvı yakıtlı roketlerin enerji kaynağıdır. Zaptetmesi çok zor ve çok tehlikeli bu gazın havaalanında ne işi olabilir? Havaalanlarında H2 kullanılıyormu?Bana çok ilginç geldi.Birde meşhur Bor yüzeyinde H2 depolayabilir.Bor bunun için değerlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000