11 Temmuz 2008, Cuma 07:48:43

Havaalanında mayın bulundu!

Rusya'nın St.Petersburg havaalanında İkinci Dünya Savaşı yıllarından kalma bir mayın bulundu.

İnterfaks'a açıklamada bulunan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı St.Petersburg İdaresi yetkilileri, mayının havaalanı pistinde yapılan çalışmalar sırasında bulunduğunu ifade etti. Yetkililer mayının İkinci Dünya Savaş yıllarından kalma olduğunu tespit etti. daha sonra mayın pist alanında etkisiz hale getirildi. Uzmanlar çevrede savaş yıllarına ait başka mayın ve bombaların olup olmadığını tespit etmek için bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. 

St.Petersburg kenti İkinci Dünya Savaşı yıllarında şiddetli çatışmalara sahne olmuştu. Kent tam 900 gün Alman kuşatması altında teslim olmayarak direndi. Nazi lideri Adolf Hitler kenti ele geçirmeyi çok istiyordu. Kenti ele geçireceğine kesin inanan Alman lider, St. Petersburg'un ünlü tarihi Astoriya otelinde parti için davetiye bile bastırmıştı. Rusya'da savaştan kalma çok sayıda mayın ve bomba var

Rus uzmanlar ülkede savaş yıllarında kalma çok sayıda patlamamış bombanın bulunduğuna dikkat çekiyor. Geçtiğimiz ay da Rusya'nın Bryansk bölgesindeki bir kolejin demir dolabında savaştan kalma mayın bulunmuştu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında yine Rusya'nın Japonya sınırında bulunan Habarovsk kentinde, İkinci Dünya Savaşı'nda kalma iki dev uçak bombası bulunarak etkisiz hale getirilmişti. İnterfaks'a konuşan Rusya Olağanüstü Hal Bakanlığı Uzakdoğu Bölge Müdürlüğü Basın Bürosu yetkilisi, bombaların Habarovsk kentine 5 kilometre yakın bir yerde vatandaşlarca bulunduğunu kaydetmişti.

Yine Mayıs ayının sonlarında ülkenin Volgograd kentinde savaş yıllarından kalma mayına basan 3 Tacik vatandaş olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Havaalanında mayın bulundu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000