12 Haziran 2008, Perşembe 16:20:51

Havaalanında kamera tartışması

ABD'de havaalanlarına yerleştirilen özel kameralar tartışma yarattı. Kameralar insan vücudunu üç boyutlu gösteriyor.

11 Eylül saldırılarının ardından havaalanlarındaki güvenlik önlemlerini artıran Amerika şimdide insan vücudunu üç boyutlu gösteren kameralarla yolcu trafiğini kontrol edecek. Tartışma yaratan uygulamayla cihaz başındaki güvenlik birimleri bir yolcunun vücudunu üç boyutlu olarak cinsel organına kadar görebilecek.

ABD Ulaştırma Güvenliği Yönetiminden yapılan açıklamaya göre, Washington, New York'taki Kennedy, Los Angeles ve diğer kilit öneme sahip havalanlarında uçağa binmeye hazırlanan yolcular cam kabinlere sokularak, vücutları üç boyutlu tarayıcılarla görüntülenebilecek. Bu kabinlere sokulan yolcunun üzerindeki metal, plastik, kimyasal madde ve patlayıcılar milimetrik dalgalarla saptanabilecek.

Bu yeni güvenlik önlemi yolcunun cinsel organları dahil, vücudunun her yerini tarayabildiği için görüntüler ayrı bir odada incelenecek ve yolcunun yüzü maskelenecek. Görüntüler kaydedilemeyecek ve saklanamayacak. Güvenlik görevlisi, yolcuyla işini bitirdiği zaman görüntüyü ekrandan silecek.

Birkaç saniyede görüntü verebilen bu güvenlik kabinlerinin ilki geçen Nisanda Arizona'nın Phoneix havaalanında tanıtılmıştı.

Havaalanında kamera tartışması

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000