16 Aralık 2008, Salı 11:26:37

Havaalanında inşaat başlıyor

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde hizmet veren Edremit Körfez Havaalanı'nın uluslararası standartlarda hizmet verebilmesi için yapılan çalışmalara başlandı. Genişletme çalışmaları için yapılan alt ve üst yapı ihalelerinin ardından havaalanı, ihaleyi alan firmaya teslim edildi.
  • Peki ne zaman açılacakmış sözü edilen 430 iş günü 2 sene yapar, herhalde bu kadar uzatmazlar.
  • Sivil havacılık yüksekokulu uçak gövde- motor bölümünde okuyorum. Kendi memleketimde çalışabilecek olabilmem ihtimalini güçlendirecek bu proje en kısa zamanda gerçekleşmeli sevgili körfez halkına gerekli hizmetini bu şekilde göstermelidir.
  • dört ucaklik dev apron!!!!
  • Uzun süre kapalı kalan havaalanımıza uçarak dikkatlerin çekilmesini sağlayan Atlasjet'e teşekküe ederiz.Sonunda hava alanımız büyütülerek büyük yolcu uçaklarının da inebileceği tadilat programına geçte olsa alınabildi.Edremit halkı Size minnetdardır.
  • Ayvalık Sarımsaklı da oturup midilli adasına inip kalkan uçakları izliyoruz.Moralimiz bozuluyor.Bizim Körfez Havaalanına ise haftada bir iki kere lütfen uçak iniyor.Oda yaz zamanı.

Devlet Hava Limanları Müdürlüğü yetkilileri, Havaalanı yetkilileri, Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ve devlet yetkililerinden oluşan bir grup, havaalanına gelerek incelemelerde bulundu. Mevcut pistte incelemelerde bulunan heyet, havaalanını müteahhit firma yetkililerine teslim etti. Firmanın yapacağı ön çalışmaların ardından havaalanının 14 Aralık 2008 günü uçuşlara kapatılacağı kaydedildi.

Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, inşaat çalışmalarının ardından Edremit Körfezi'nin uluslararası bir turizm merkezine dönüşeceğini müjdeleyerek, "Edremit Körfezi, ulaşım sorununu kısa bir süre sonra aşacak ve bu güne kadar görülmemiş bir atılım çemberi oluşturacaktır. 2080x30 boyutlarında ve 3 bine 45 metre enli bir pist, 4 uçaklık dev bir apron, bin metrekarelik geçici tamirhane binası, yan tesisler, modern itfaiye binası, güç merkezi, çevre güvenlik yolu, perde betonlu çevre tel örgüler, kuleler ve bunun gibi gerekli tüm alanlar mevcut olacaktır. Alt yapı ihalesi geçtiğimiz ay yapılmıştı ve teslimat gerçekleşiyor. Üst yapı ihalesi de yapıldı ve sonuç bekleniyor. 430 iş gününden sonra firmanın işi bitirilecek. Bu sayede havaalanımız yurt dışı talepleri rahatlıkla ve modern standartlarda karşılayabilecektir. Tüm bu işler bittikten sonra, yolcu potansiyeline bağlı olarak yılda 2 milyon yolcu taşınabilecek. Bu yatırım sayesinde körfezin kaderi belirlenecek. Aldığımız duyumlara göre, ihalelerin gerçekleştiğini ve işe başlanacağını öğrenen yurt dışından 4 - 5 uçuş firması şimdiden Edremit Körfezi'ne sefer yapmaya talip. EMT A.Ş. adına Sezginler isimli inşaat firmasının yapacağı işin ardından inşallah Edremit körfezi adını tüm dünyaya rahatça duyurabilecektir" dedi.

Havaalanında çalışan bazı personellerin, inşaat işleri başladığı zamanlarda, ihtiyaç duyulan çeşitli hava meydanlarına çalışacakları öğrenilirken, yüklenici firma yetkilileri yapım işinin taahhüt edilen zamandan önce bile tamamlanabileceğini açıkladı.

Havaalanında inşaat başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

havranlı ~ 15 yıl önce
Peki ne zaman açılacakmış sözü edilen 430 iş günü 2 sene yapar, herhalde bu kadar uzatmazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havranlı teyyareci ~ 15 yıl önce
Sivil havacılık yüksekokulu uçak gövde- motor bölümünde okuyorum. Kendi memleketimde çalışabilecek olabilmem ihtimalini güçlendirecek bu proje en kısa zamanda gerçekleşmeli sevgili körfez halkına gerekli hizmetini bu şekilde göstermelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adanali ~ 15 yıl önce
dört ucaklik dev apron!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edremitli ~ 15 yıl önce
Uzun süre kapalı kalan havaalanımıza uçarak dikkatlerin çekilmesini sağlayan Atlasjet'e teşekküe ederiz.Sonunda hava alanımız büyütülerek büyük yolcu uçaklarının da inebileceği tadilat programına geçte olsa alınabildi.Edremit halkı Size minnetdardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayvalık ~ 15 yıl önce
Ayvalık Sarımsaklı da oturup midilli adasına inip kalkan uçakları izliyoruz.Moralimiz bozuluyor.Bizim Körfez Havaalanına ise haftada bir iki kere lütfen uçak iniyor.Oda yaz zamanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000