23 Temmuz 2008, Çarşamba 07:29:41

Havaalanında bir mayın daha bulundu!

Rusya'nın St.Petersburg havaalanında İkinci Dünya Savaşı yıllarından kalma bir mayın daha bulundu. Bu son iki hafta içinde havaalanının pistinde bulunan ikinci mayın oldu.

İnterfaks'a konuşan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı St.Petersburg İdaresi yetkilileri, Pulkovo havaalanı pistinde yapılan çalışmalar sırasında savaş yıllarından kalma bir mayının bulunduğunu belirtti. Daha sonra mayın havaalanı dışına çıkartılarak etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Uzmanlar ayrıca, Pulkovo havaalanı bölgesinde savaş yıllarına ait başka mayın ve bombaların bulunma ihtimali yüksek. Kent yetkilileri, bölgeye özel uzman heyeti göndermeyi de hedefliyor.

9 Temmuz'da da aynı bölgedeki pistte savaştan kalma bir mayın bulunmuştu.

St.Petersburg kenti İkinci Dünya Savaşı yıllarında şiddetli çatışmalara sahne olmuştu. Kent tam 900 gün Alman kuşatması altında teslim olmayarak direndi. Nazi lideri Adolf Hitler kenti ele geçirmeyi çok istiyordu. Kenti ele geçireceğine kesin inanan Alman lider, St. Petersburg'un ünlü tarihi Astoriya otelinde parti için davetiye bile bastırmıştı. Rusya'da savaştan kalma çok sayıda mayın ve bomba var.

Geçtiğimiz Mayıs ayında yine Rusya'nın Japonya sınırında bulunan Habarovsk kentinde, İkinci Dünya Savaşı'nda kalma iki dev uçak bombası bulunarak etkisiz hale getirilmişti. Yine Mayıs ayının sonlarında ülkenin Volgograd kentinde savaş yıllarından kalma mayına basan 3 Tacik vatandaş olay yerinde hayatını kaybetmişti.

 

Havaalanında bir mayın daha bulundu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000