15 Aralık 2009, Salı 07:35:48

Havaalanına yakın oturmak sağlığa zararlı!

Almanya'da yapılan bir araştırma, havaalanı yakınında oturan insanların kalp krizi geçirme ya da kan dolaşımı rahatsızlığına yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu ortaya koydu.
  • tüm ülkelerde en ucuz evlerin havaalanları limanlar-otogarlar-tren istasyonları civarında yer alanlar olduğu bilinmektedir.ama bizdeki olay tamamen tersine sen enayi gibi dünyanın parasını öde hem havaalanının dibinde hem de b.k deresinin yanında ev al sonrada şikayet et.bir ağabeyimin dediği gibi:BU MEMLEKETİN NE DENİZİ BİTER NE DE KERİZİ.güle güle oturun.
  • Peki Dünyanin çogu havaalaninda "Spotters" ler her zaman haftada 3,4 gün sabahin 8inden aksamin 8ine kadar uçaklara 30m uzakliktan resim çekiyorlar. Havacilik hastaligindan baska hiçbiri hasta degil.!!!!!!!!!! Ben 200den fazlasini taniyorum, içlerinde bir tane hasta yok.!!!!
  • atakoy'u komple terminal yapsınlar hatta. 9. kısımda bile uçakların rüzgarıyla saçlarımız uçuşurken, konakları düşünmek bile istemiyorum. yakında ölürüz zaten o6/24 yüzünden.
  • * Hava limanları çevrelerindeki hava kirliliğinin %10 nu üretir, * Uçakların 3000 feet altında yaklaşma ve uzaklaşma safhalarında emisyona etkisinin daha fazladır, * Hava alanı ve çevresinde 112 km² bölgenin diğer yerleşim alanlarına göre daha fazla tehdit altındadır, ( Batıda Küçükçekmece, Doğuda Veliefendi, Kuzeyde Metro market içine alan bölge ) * 2013 sonuna kadar 100 Avrupa Havalimanıında CDA uygulanarak uçuş başına 50-150 Kg daha az yakıt, 160-470 Kg daha az emisyon, 1 - 5 desibel daha az gürültü hedeflendi, yılda yarım milyon ton daha az emisyon, 150,000 ton daha az yakıt ve €100 milyon tasarruf planlandı, * Emisyonunun %60 nı; yolcuların %89u ve çalışanların %68 nin toplu taşıma kullanmayarak yaratır.
  • Ne yani sagligimizi bozmak icin 500.000 Euro ile ev sahibi mi olduk....Gecmis olsun...Tabii 06 pistinin uzatilmasina baslanmasi biraz daha icimizi rahatlatti.Artik Konaklarda oturanlar kahvaltilarini ucakta yapabilecekler.

Almanya'nın önde gelen siyasi dergilerinden "Der Spiegel"in haberine göre, Bremen'li doktor ve epidemiyolog Eberhard Greiser, Köln/Bonn havaalanı çevresinde yaşayan bir milyondan fazla kişinin sağlıkla ilgili verilerini inceledi.

Söz konusu insanların gürültüden uzak yaşayan insanlara göre çok daha büyük risk altında olduğunu ortaya koyan bu araştırmanın sonuçlarına göre, her gün en az 60 desibellik gürültüye maruz kalan 40 yaş üstü kadınların kalp rahatsızlığı geçirme riski yüzde 50, erkeklerin ise yüzde 69 oranında artıyor. Gürültüden kadınların göğüs ve kan kanseri olma riskinin de daha fazla olduğunu belirleyen Greiser, Berlin-Schönefeld havaalanını genişletme çalışmalarından sonra da çevredeki hastanelerin fazladan yaklaşık 5 bin kalp hastasını tedavi etmek zorunda kalacağını savunuyor.

Havaalanına yakın oturmak sağlığa zararlı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
tüm ülkelerde en ucuz evlerin havaalanları limanlar-otogarlar-tren istasyonları civarında yer alanlar olduğu bilinmektedir.ama bizdeki olay tamamen tersine sen enayi gibi dünyanın parasını öde hem havaalanının dibinde hem de b.k deresinin yanında ev al sonrada şikayet et.bir ağabeyimin dediği gibi:BU MEMLEKETİN NE DENİZİ BİTER NE DE KERİZİ.güle güle oturun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Peki Dünyanin çogu havaalaninda "Spotters" ler her zaman haftada 3,4 gün sabahin 8inden aksamin 8ine kadar uçaklara 30m uzakliktan resim çekiyorlar. Havacilik hastaligindan baska hiçbiri hasta degil.!!!!!!!!!! Ben 200den fazlasini taniyorum, içlerinde bir tane hasta yok.!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
atakoy'u komple terminal yapsınlar hatta. 9. kısımda bile uçakların rüzgarıyla saçlarımız uçuşurken, konakları düşünmek bile istemiyorum. yakında ölürüz zaten o6/24 yüzünden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
* Hava limanları çevrelerindeki hava kirliliğinin %10 nu üretir, * Uçakların 3000 feet altında yaklaşma ve uzaklaşma safhalarında emisyona etkisinin daha fazladır, * Hava alanı ve çevresinde 112 km² bölgenin diğer yerleşim alanlarına göre daha fazla tehdit altındadır, ( Batıda Küçükçekmece, Doğuda Veliefendi, Kuzeyde Metro market içine alan bölge ) * 2013 sonuna kadar 100 Avrupa Havalimanıında CDA uygulanarak uçuş başına 50-150 Kg daha az yakıt, 160-470 Kg daha az emisyon, 1 - 5 desibel daha az gürültü hedeflendi, yılda yarım milyon ton daha az emisyon, 150,000 ton daha az yakıt ve €100 milyon tasarruf planlandı, * Emisyonunun %60 nı; yolcuların %89u ve çalışanların %68 nin toplu taşıma kullanmayarak yaratır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne yani sagligimizi bozmak icin 500.000 Euro ile ev sahibi mi olduk....Gecmis olsun...Tabii 06 pistinin uzatilmasina baslanmasi biraz daha icimizi rahatlatti.Artik Konaklarda oturanlar kahvaltilarini ucakta yapabilecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000