11 Mayıs 2010, Salı 08:11:30

Havaalanına gelirken giydiğiniz ayakkabıya dikkat edin

Pakistan'da Karaçi'de bulunan Uluslararası Cinnah Havaalanı'nda terör alarmına neden olan ilginç olay, Amerika'da bile yankı buldu.
  • SAYIN GÜVENLİK GÖREVLİLERİ DEDEKTÖRDEN GEÇİŞTE AYAKKABI İÇİNE DİKKAT. TÜRKİYEDE AYAK BÖLGESİNDE METALLERİ YAKALAYAMAYAN DEDEKTÖRLER VARMI? İYİ İNCELEYİN. KİŞİNİN ÜZERİNDE BAŞKA METAL OLMADAN DENEYİN. ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.

Faiz Muhammed adındaki bir Pakistanlı mühendis, Tayland Havayollarına ait bir uçağa binmek üzere son kontrol noktasına geldi.Buradaki x-ray cihazından geçen adamın ayakkabısında pil ve devreler olduğunu farkeden güvenlik güçleri adamın üstüne atladı.

Orada gözaltına alınan adamın ayakkabısı çıkarılarak kesildi. Faiz Muhammed'in ayakkabısının alt kısmında bir elektronik devre ve iki pil bulundu.

İşin ilginç yanı ayakkabının yan tarafında bir açma kapama düğmesi ve arkasında da bir şarj deliği bulunuyordu.

Daha önce uçakta ayakkabısına gizlediği bombayı patlatmaya çalışırken yakalanan El Kaide militanını hatırlayan güvenlik güçleri, Faiz Muhammed'in intihar bombacısı olduğunu sanarak tutukladı.

Ancak işin aslı çok farklı çıktı.

Ayakkabıları Karaçi'den bir pazardan aldığını anlatan 30 yaşındaki Muhammed, bu ayakkabının ayaklara masaj yaptığını ve her yerde satıldığını söyledi. Adamın söylediği dükkana giden güvenlik güçleri bu ayakkabılardan yüzlercesinin bulunduğu gördü.

Son 1 yıl içerisinde bu ayakkabı ile defalarca uçak yolculuğu yaptığı anlatan Muhammed, ilk kez başına böyle bir şey geldiğini söyledi.

Buna rağmen hala gözeltında tutulan adamın El Kaide ile bir bağlantısının olup olmadığı araştırılıyor.
 

Havaalanına gelirken giydiğiniz ayakkabıya dikkat edin

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
SAYIN GÜVENLİK GÖREVLİLERİ DEDEKTÖRDEN GEÇİŞTE AYAKKABI İÇİNE DİKKAT. TÜRKİYEDE AYAK BÖLGESİNDE METALLERİ YAKALAYAMAYAN DEDEKTÖRLER VARMI? İYİ İNCELEYİN. KİŞİNİN ÜZERİNDE BAŞKA METAL OLMADAN DENEYİN. ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000