01 Ağustos 2011, Pazartesi 17:40:11

HAVAALANIN KAPATILMASI TURİZMİ VURDU...

Mardin Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, Mardin Havaalanı'nın bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle yıl sonuna kadar uçuşa kapatılmasının turizmi olumsuz etkilediğini söyledi...
  • Yavaş inşaat, zamansız planlama (neden kışın yapılmıyor?), mevcut durumu münkün olduğunca aksatmadan çalışma yapmama, vs. vs. Türk kafasıyla bu iş olmuyor. Frankfurtta adam yeni pist yapıyor (belki yeni binalarda yapılacak) ama mevcut operasyon hiç aksatılmıyor. Havaalanının tüm ışıklı taxi tabelaları değişiyor, hazırlık yapılıyor ve bir gecede herşey değiştiriliyor. Fark etmiyorsunuz bile. Biz de olda havalanı 1-2 hafta kapatılırdı, ya da uçaklar iner-kalkarken tabelacılar pistin etrafında dolaşırdı:-)
  • boşu boşuna bir masraf yapacak devlet..mardinden bi cacık olmaz..yeterde fazla bileydi...yakında diyarbakır dış hatlara açılırsa şırnak ve yüksekovada açılırsa mardin biter ..çünkü bütün potansiyel buralardan geliyordu...yani gereksiz bi büyütme...turizmciler mardini aşırı abartıyor..tamam tarihi bir kent ama o kadarda abartıya gerek yok ...
  • Arkadaşlar Diyarbakır yeni terminal ihalesi ne zaman bilen varmı ?
Beliktay, yaptığı açıklamada, Mardin'e bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı turistin geldiğini belirtti. 

Mardin Havaalanı'nın 15 Haziran'da pist ve yeni hizmet binası çalışmaları nedeniyle yıl sonuna kadar uçuşa kapatıldığını hatırlatan Beliktay, bu durumun turist sayısındaki azalmada etkili olduğunu ifade etti. Beliktay, şöyle dedi: 
 
"Tarihi kentin dünyaya açılan penceresi olan havaalanının bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle yıl sonuna kadar uçuşa kapatılması turizmi olumsuz etkiledi. Uçuşlar şu anda Diyarbakır üzerinden yapılıyor. Bu çalışma aslında uzun vadede turist sayısında artışı sağlayacak. Mevcut havaalanında aynı anda 2 uçak iniş kalkış yapabiliyorken, pist çalışmaları sonunda aynı anda 4 uçak iniş kalkış yapma imkanına kavuşacak. Ayrıca havaalanı yeni hizmet binasına kavuşarak, uluslararası uçuşlara da açılacak. Bu yıl belki biraz sıkıntı çekeceğiz, ama sezon sonunda havaalanın uçuşa açılmasıyla havayoluyla gelen turistlerin sayısının ikiye katlanacağını düşünüyoruz. " 
 
"AŞIRI SICAKLAR DA TURİST SAYISININ AZALMASINDA ETKİLİ" 
 
Beliktay, havaalanının kapalı olmasının yanı sıra aşırı sıcakların da turizmi olumsuz etkilediğine dikkati çekerek, aşırı sıcakların da etkisiyle temmuz ayında turist sayısında önemli ölçüde azalma meydana geldiğini söyledi. Beliktay, şunları söyledi: 
 
"Son yılların en sıcak Temmuz ayının yaşandığı Mardin'de dünyanın birçok ülkesinden gelen yerli ve yabancı turistler hava durumunu da göz önüne alarak turlarına ara vermek zorunda kaldı. Sıcak hava turistleri Mardin'e değil daha çok sahil kentlerine yönlendirdi. Bu yıl umudumuzu Eylül ayına bağladık. Eylül ayında bütün otellerin rezervasyonlarının dolduğunu öğrendik. Bu da bizi sevindirdi. Bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı turistin kentimizi ziyaret ettiğini düşünürsek yıl sonuna kadar bu rakamın 1 milyon olmasını hedefliyoruz. Rezervasyonlar da bunu gösteriyor.
HAVAALANIN KAPATILMASI TURİZMİ VURDU...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Yavaş inşaat, zamansız planlama (neden kışın yapılmıyor?), mevcut durumu münkün olduğunca aksatmadan çalışma yapmama, vs. vs. Türk kafasıyla bu iş olmuyor. Frankfurtta adam yeni pist yapıyor (belki yeni binalarda yapılacak) ama mevcut operasyon hiç aksatılmıyor. Havaalanının tüm ışıklı taxi tabelaları değişiyor, hazırlık yapılıyor ve bir gecede herşey değiştiriliyor. Fark etmiyorsunuz bile. Biz de olda havalanı 1-2 hafta kapatılırdı, ya da uçaklar iner-kalkarken tabelacılar pistin etrafında dolaşırdı:-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
boşu boşuna bir masraf yapacak devlet..mardinden bi cacık olmaz..yeterde fazla bileydi...yakında diyarbakır dış hatlara açılırsa şırnak ve yüksekovada açılırsa mardin biter ..çünkü bütün potansiyel buralardan geliyordu...yani gereksiz bi büyütme...turizmciler mardini aşırı abartıyor..tamam tarihi bir kent ama o kadarda abartıya gerek yok ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar Diyarbakır yeni terminal ihalesi ne zaman bilen varmı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000