29 Kasım 2011, Salı 08:36:17

HAVAALANI YERİNE AĞACA İNDİ

Polonya'da 80 yaşındaki miyop pilot, uçağında sorun çıkınca acil inişe geçti. Ancak otoyol yerine bir ağacın tepesine indi
  • 80 yaşında PIC olması mümkün mü?
Polonya'nın Wielmoza kentinde önceki gece yaşanan uçak kazasında, 80 yaşında ve ileri derecede miyop olan pilot mucize eseri hayatta kaldı.

Cezary Muchnik isimli pilot Dova DV-1 tipi tek motorlu uçakla Çek Cumhuriyeti'nden Polonya'nın güneyindeki Krakov kentine gitmek üzere yola çıktı.

İki kişilik uçakta tek başına olan yaşlı pilot, henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı uçağında sorun çıkması nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kaldı. Otoyola inmeye çalışan ancak bunu başaramayan pilotun uçağı, bir evin bahçesindeki çam ağacının üzerine inerek ağaçta asılı kaldı.

İTFAİYE KURTARDI
Ağacın tepesinde sıkışan pilot, mahalleyi alarma geçirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaklaşık 15 dakikalık bir uğraş sonucunda şans eseri hayatta kalan pilotu kurtardı. Hastaneye kaldırılan pilotun sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Kurtarma ekipleri daha sonra dev bir vinç yardımı ile uçağı asılı kaldığı ağacın tepesinden indirdi.

(Sabah)
HAVAALANI YERİNE AĞACA İNDİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
80 yaşında PIC olması mümkün mü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000