20 Temmuz 2008, Pazar 16:35:54

Havaalanı yarış pisti oldu

1992’de 3 trilyon liraya yapılan havaalanında otomobil yarışı yapılıyor...
  • kapalı yüzme havuzu yapsınlar,zaten bi o kalmış :)

Kastamonulu modifiye otomobil tutkunu gençlerin oluşturduğu ‘Cadde 37’ platformunun havaalanında gerçekleştirdikleri otomobil yarışları, nefes kesen görüntülere sahne oldu. Kentin Uzunyazı mevkisinde 1990’lı yıllarda dönemin parası ile 3 trilyon lira harcanarak yapılan Kastamonu Havaalanı hiç uçak inmeden kapatıldı. Önce ineklerin otlatıldığı havaalanı, daha sonra düğün salonu olarak değerlendirildi, şimdi ise uçaklar yerine otomobillere ev sahipliği yaptı.

Kastamonu modifiye otomobil ve motosiklet tutkunu gençlerin oluşturduğu ‘Cadde 37’ platformu, hafta sonunda havaalanında otomobil yarışları ve gösterisi düzenledi. Resmi olarak 825 aracın katıldığı etkinliğe, ayrıca çevre illerden 18 400- 1000 beygir gücünde otomobiller katıldı. Hafta sonu yapılan etkinliklerde otomobil tutkunu gençler, gösterileriyle nefesleri kesti. Otomobil tutkunu gençleri ağırlayan Kastamonu Havaalanı’nın uçak uçması gereken pistlerinde otomobiller yarıştı.

DÜĞÜN SALONU OLARAK DA KULLANILDI

Hiç uçak inmeyen Kastamonu Havalaanı geçtiğimiz yıllarda da düğün salonu olarak kullanılmıştı. Düğün salonu olarak da bekleneni veremeyen havaalanı, şimdi de otomobil tutkunlarına hizmet veriyor.

Cadde 37 Platformu’nu, 2 yıl önce arkadaşları Muharrem Yazıcı ve Semih Ayvatoğlu ile birlikte kurduklarını belirten Ümit Muhammet Sağdıç, atıl durumda bulunan havaalanında etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Kastamonu’da yapılan etkinliğin Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını belirten Sağdıç, yetkililerden kendilerine destek olmalarını istedi.

Yarışlar için 2 ay boyunca hazırlandıklarını belirten Sağdıç, “Yaklaşık 2 aydır drag yarışları ve drift gösterileri yapılıyor. Amacımız, Ankara Hipodromu’ndan sonra ikinci olarak Kastamonu Havaalanı pistini tanıtmaktır. Bu çalışmalar 2 ay sürdü ve değdi. Yarışmalara 825 modifiye ve normal araç, 18 turbo motor araç katıldı” dedi.

Havaalanı yarış pisti oldu

Yorumlar

DELİDUMRUL ~ 16 yıl önce
kapalı yüzme havuzu yapsınlar,zaten bi o kalmış :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000