11 Temmuz 2008, Cuma 13:26:37

Havaalanı tartışması büyüyor!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Adana Havaalanı'nın başka yere taşınması düşüncesinin tarihi bir hata olduğunu belirterek konuyu meclis gündemine taşıdı.

Yılmaz Tankut; Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in daha önce açıkladığı Mersin'e havaalanı düşüncesininin ardından geçtiğimiz Nisan ayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi vermişti.

Bu önergeye cevap alamadan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Tüzmen'in düşüncesini somut hale getirme çabasıyla Mersin'e "Çukurova Havalanı" projesini açıkladığını hatırlattı.

Tankut, konuyu yeniden mecgis gündemine sözlü soru önergesi ile taşıyarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan açıklama istedi.

Başka illere havaalanı yapılmasına asla karşı olmadıklarını belirten Tankut, "Umut ederiz ki her ile bir havaalanı kurulsun. Ancak bu tür projeler gerçek ihtiyaca dayanmalı ve israfa kaçmamalıdır. Ve unutulmamalıdır ki Adana'yı devre dışı bırakacak, konumunu zayıflatacak hiçbir girişimi makul ve mazur görmemiz mümkün değildir" dedi.

Adana Havaalanı'nın 1937 yılından beri Adana'ya ve çevresindeki bütün illere hizmet verdiğini kaydeden Tankut, önergesinde şu görüşlere yer verdi: "70 yıl önce yapılan bu doğru tercihi, günlük siyaset ve çıkar hesaplarıyla yanlışa çevirmeye kimsenin hakkı yoktur. Mersin'e de havaalanı yapılabilir. BTC, Yumurtalık-Kerkük Petrol Boru Hattı, Botaş, özel limanlar, Yumurtalık Serbest Bölgesi, Adana OSB ve Adana Tarım Organize Sanayi Bölgesi gibi yatırım ve projeler de dikkate alındığında, havaalanımızı değil küçültmek aksine daha da büyütmek gerektiği anlaşılacaktır. Taşınma düşüncesi tarihi hatadır. Adana'yı kimse gözden çıkaramaz. Buna müsaade etmeyiz. Bilinmeli ki Çukurova'nın merkezi Adana'dır."

Havaalanı tartışması büyüyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000