09 Şubat 2012, Perşembe 08:22:05

HAVAALANI ŞEHRİN KALKINMASINI SAĞLAYACAK

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır Havaalanı'nın kentin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi...
  • Dogudaki hangi sehir havaalani sayesinde kalkindi? Bir iki ornek rica edelim.
  • kesinlikle katılıyorum ığdırda böyle bir potansiyel var sınır şehrimiz ayrıca hem yerli hem de yabancı turiste gelcektir direct istanbuldan ve ankarada uçak seferlerinin başlaması son derece olumlu gelişmedir havalanı açılır açılmaz.. mesela baız şehirlere havalanıda yapsanız bir kalkınma olmaz mesela ısparta malesef otobüs şehri derim insanlar otobüsü kullanıyor uçağı tercih etmiyor ki kaldı ki uçak fiatları otobüs fiatlarından daha ucuz olmasına rağmen bu bir tercih meselesi saygı duyarım havalanı yapmam param da boşa gitmez devlet olarak ama zamanındaki siyasiler seçimden dolayı yapmışlar 10 sene önce..
  • Iğdır'a bu havalimanı yeterli olmayacaktır. Daha büyüğünün yapılması lazım. Çok komik işler bunlar...
Vali Çiçek, yaptığı açıklamada, Türkiye'de son zamanlarda hava ulaşımının yaygınlaştığını, hükümetin katkısıyla Iğdır Havaalanı'nın da tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. 
 
Kötü hava şartlarından dolayı inşaat çalışmalarının son günlerde yavaşladığını ifade eden Çiçek, şöyle konuştu: 
 
"Müteahhit firmanın sorumluluğu bittiği zaman bu seferde bunun işletmesi başlayacak. Ulaştırma Bakanlığımız da bu işletme konusunda hazırlıklarını tamamlıyor. Bu çalışmalar sona erdiği zaman Başbakanımızın ve Ulaştırma Bakanımızın direktifleri doğrultusunda havaalanı hizmete girecektir. Havaalanının ne zaman açılacağı konusunda kesin bilgi veremiyoruz ancak bu yıl içinde bitirileceğini ümit ediyoruz." 
 
Vali Çiçek, havaalanının tamamlanmasıyla artık yurt içi ve yurt dışında yaşayan Iğdırlıların karayolu zahmeti çekmeyeceğini ifade etti. 
 
"Iğdır Havaalanı, kentin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak" diyen Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Havaalanı hizmete açıldığı takdirde yatırımların katlanarak devam edeceğini ümit ediyoruz. Iğdır Havaalanı Iğdır'ın kalkınmasına büyük katkı sağlayacak. Havaalanının ulaşıma açılmasıyla uzak illerde yaşayan Iğdırlı vatandaşların memleketlerine geliş ve gidişleri de kolaylaşacak. Özellikle İstanbul ve Avrupa'da yaşayan Iğdırlılar uzun ve yorucu karayolu zahmetini çekmeyecekler. Iğdır'ın özel konumundan dolayı kötü kış koşullarında çevre illere inemeyen uçaklar Iğdır Havaalanı'nı kullanacaklar. Iğdır bu noktada çevredeki diğer illere göre daha cazip hale gelecek." 
 
Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan
 
Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan ise Iğdır Havaalanı'nın faaliyete geçmesinin ardından bölge ülkelerle olan ticari faaliyetlerin ivme kazanacağını vurguladı. 
 
Iğdır'ın üç ülkeye sınır olmasından dolayı Türkiye'nin stratejik bir kenti konumunda olduğunu dile getiren Arslan, İran ve Azerbaycanlı iş adamlarının kente gelmek için Ağrı veya Van havaalanlarını kullandıklarını anımsattı. 
 
"Iğdır Havaalanı açıldıktan sonra kentin artık yatırımcılar için daha cazip hale geleceğini" vurgulayan Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: 
 
"Zaten Nahçıvan ile ticaretimiz çok gelişmiştir. İran ile yine öyle. Hem diğer ülkelerdeki iş adamları hem de başka illerdeki yatırımcılar havaalanının açılmasıyla birlikte Iğdır'da ekonomik anlamda büyük bir gelişmenin olacağını ümit ediyorlar. Bir ilin gelişmişliği en başta ulaşıma bağlıdır. Havaalanının açılmasıyla birlikte iş adamlarımızın diğer uzak illere ve yurt dışına gidip gelmeleri bizim için de çok önemlidir. Iğdır'da üretilen ihracat ürünlerini ulaşım sıkıntısından dolayı uzak illere ve başka ülkelere göndermede sıkıntı yaşıyorduk. Havaalanının açılmasıyla birlikte Türkiye'nin ikinci Çukurova'sı olan Iğdır'da yapılan seracılıkla yetişen başta canlı çiçekler olmak üzere sebze ve meyvelerin taşınması daha kolay olacak." 
 
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Iğdır Temsilcisi Burak Aydoğdu da, Iğdır Havaalanı'nın açılmasının kentin turizmine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. 
 
İran'dan gelenlerin, Türkiye seyahatlerini Iğdır Havaalanı üzerinden yapabileceğini dile getiren Aydoğdu, şunları kaydetti: 
 
"Uzun vadede Ermenistan ile sorunlar çözülürse 50 kilometre mesafedeki Erivan için de benzer durum söz konusudur. Tüm bu hususlar Iğdır'ın bölgesel bir havaalanı olabileceğini göstermektedir. Özellikle ilde otel yatırımlarında da bir canlanma olacaktır. Nitekim havaalanı yolu üzerinde yeni otel yatırımları söz konusudur. İkinci olarak iç pazardan ziyade dış pazarlara odaklanan Iğdır'ın erişilebilir bir yer olması sağlanacaktır. İran, Ermenistan ve Nahçıvan olmak üzere 3 ülkeyle sınır olan Iğdır'a iş adamlarının veya işletmecilerin gelmesi kolaylaşacaktır. Havaalanında istihdam edilecek kişiler de ekonomiye artı değer sağlayacaktır." 
 
Yılın ilk yarısında bitirilecek
 
Iğdır Havaalanı inşaatında saha mühendisi olan Tamer Yıldırım ise, 2009 sonlarına doğru başladıkları altyapı çalışmalarını 3 ay önce tamamen bitirdiklerini belirtti. 
 
Havaalanı inşaatında üst yapı çalışmalarının da yüzde 80 oranında bitme noktasında geldiğini vurgulayan Yıldırım, bu yılın ilk yarısında havaalanını tamamen bitirmeyi planladıklarını ifade etti. 
 
Yıldırım, Iğdır Havaalanı'nın Ağrı Dağı gibi bir manzaraya sahip olduğunu anımsatarak, "Uçakla Iğdır'a gelenler kenti görmeden önce Ağrı Dağı manzarasıyla karşılaşacaklar. Çünkü burası Türkiye'nin ilk Ağrı Dağı manzaralı havaalanı olma özelliğini taşıyor" dedi. 
 
Bu arada, Iğdır-Tuzluca karayolunun 15. kilometresindeki Küllük köyü mevkisinde yapımına 1996 yılında başlanan Iğdır Havaalanı'nın aynı anda dört uçağı barındırabilecek kapasiteye sahip olduğu belirtildi. (Son Dakika)
HAVAALANI ŞEHRİN KALKINMASINI SAĞLAYACAK

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Dogudaki hangi sehir havaalani sayesinde kalkindi? Bir iki ornek rica edelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kesinlikle katılıyorum ığdırda böyle bir potansiyel var sınır şehrimiz ayrıca hem yerli hem de yabancı turiste gelcektir direct istanbuldan ve ankarada uçak seferlerinin başlaması son derece olumlu gelişmedir havalanı açılır açılmaz.. mesela baız şehirlere havalanıda yapsanız bir kalkınma olmaz mesela ısparta malesef otobüs şehri derim insanlar otobüsü kullanıyor uçağı tercih etmiyor ki kaldı ki uçak fiatları otobüs fiatlarından daha ucuz olmasına rağmen bu bir tercih meselesi saygı duyarım havalanı yapmam param da boşa gitmez devlet olarak ama zamanındaki siyasiler seçimden dolayı yapmışlar 10 sene önce..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Iğdır'a bu havalimanı yeterli olmayacaktır. Daha büyüğünün yapılması lazım. Çok komik işler bunlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000