15 Kasım 2010, Pazartesi 08:51:34

"Havaalanı projesinin engellenmesine izin vermeyeceğiz"

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi için Toprak Koruma Kurulu'nun verdiği kararı yargıya taşıyan Ziraat Mühendisleri Odası'na tepki gösterdi.
  • Yok kömürmüş,yok altınmış gibi kelimelerle aklı sıra şehrimi küçümsemeye çalışan ancak yaptığı yorumlardan bir halt bile bilgisi olmadığı anlaşılan zavallı arkadaş,gel Adana'ya,gezdireyim seni de neyin ne olduğunu öğren.EĞİTİM ŞART.
  • İNCİRLİK VAR YA...ONU NEDEN KULLANAMIYORUZ?Dünya değişiyordu hani...AMERİKAN TOPRAĞI MI YOKSA ORASI?
  • her ilçeye bir havaalanı!!!
  • zaten adanaya 8 yıldır adanada olan arkadaşımı ziyarete geldim.bir de onu dinle istersen.adanayı bilenleri de duyduk,biliyoruz.o yüzden kömürü altın diye kimseye satmaya çalışmayın, biliyoruz şehrinizi.dua edin de devlet yeni bir havalanı yapsın.belki birşeye benzer şehriniz o zaman.biraz da olsa prestij kazanabilir (imkansıza yakın olsa da)
  • Uluslararası bölgesel havaalanı..? uluslararası ve aynı zamanda bölgesel..nasıl yani?
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • BÜYÜK BABANIN DEDİĞİ GİBİ;SON TOPRAKLAR GİTTİĞİNDE,SON BALIK TUTULDUĞUNDA,SON HAYVANLAR AVLANDIĞINDA,SON SU KİRLENDİĞİNDE;HAVA ALANININ BİR....YARAMADIĞINI ANLAYACAKSINIZ.....
  • İlk defa Adana'ya gelip,sadece havaalanını ve çevresinde ki oluşumu görüp,Adana hakkında bir yargıya varmadan,şehri şöyle bir gezip gördükten sonra yorum yapsa idin,herhalde böyle talihsiz mesaj yazmazdın.Yıllardır Devletten üvey evlat muamelesi görüp,yine de ayakta kalmayı başarabilen bir şehir gördüğünden dolayı mutlu olurdun.Ankara'yı diğer kentlerle karıştırma.Her kente yapılan yatırım kadar Ankara'ya yatırım yapılsa idi(Sanayi yok,Turizm yok,üretim desen hiç yok)inan bana Ankara dediğin şehir herhangi bir İç Anadolu kenti kadar bile gelişemezdi.
  • Mevcut Adana havalimanını yaklaşık 300 milyon dolar ile genişletme, yeni terminal, 2. pist, ve diğer gerekli yapılar ile yapmak varken anlamak mümkün değil neden 1. derece son derece kaliteli sulak Tarım arazine üzerine beton döküp havalimanı yapılmak isteniyor anlamak mümkün değil. Ayrıca 1,5 milyar dolar en yapılacak yatırımın bedeli dahası havaalanı tarsus kargılı bölgesinde yapılıyor. Mersinde de değil. Neymiş mersinin turizm gelişmesi için ozan Silifkeye havalaimanı yapılsın madem turizmden sözedliyoru.
  • geçenlerde ankaradan ilk defa adanaya ayak bastığımda gördüğüm manzara beni hayrete düşürdü.o havaalanı,o gecekondular,adana gerçekten 3. dünya ülkelerinden bir şehir gibi.yeni bir havaalanı yapılırsa adana belki biraz prestij kazanabilir ama bence çok zor,çok geri kalmış bir yer çünkü.
Ekinci, Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi'nin engellenmesi ya da önüne geçilmesine asla izin vermeyeceklerini söyledi.
 
Mersin'de kurulması planlanan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı için 1. sınıf tarım arazisinin tarım alanı dışına çıkarılması tartışmaları yeniden gündeme geldi. Konuyu bu kez de Ziraat Mühendisleri Odası yargıya taşıdı.
 
Gelişmeleri değerlendiren Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Toprak Koruma Kurulu'nun kararının iptal edilmesini isteyen Ziraat Mühendisleri Odası'nı eleştirdi. Ekinci "Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi'nin engellenmesi ya da önüne geçilmesine asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.
 
Mersin'e kurulacak Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın birbiri ardına işleyen yargı süreci nedeniyle sürekli engellenmeye ve iptal edilmeye çalışıldığını öne süren Ekinci şöyle devam etti: Önce Adana lobisi, ardından DSİ raporu ve şimdi de Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi'nin açtığı dava nedeniyle yeniden yargı süreci başlıyor. Mersin'in Tarsus ilçesi Kargılı, Karsavran, Çiçekli, Ballıca ve Çağbaşı köyleri sınırları içinde yapılacak Çukurova Bölgesel Havaalanı bağlantı yolu için Mersin Toprak Koruma Kurulu, 1.sınıf sulu tarım arazilerinin tarım dışına çıkarılmasına karar vermiş, Bakanlık da bu karara olur vermiştir. Ziraat Mühendisleri Odası ise, Mersin İdare Mahkemesi'ne gönderilmek üzere, Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi'nde dava açarak, Toprak Koruma Kurulu kararının hukuka ve kamu yararına uymadığını belirtmiş ve iptalini istemiştir. Oda, yürütmenin durdurulmasını talep etmektedir."
"Havaalanı projesinin engellenmesine izin vermeyeceğiz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yok kömürmüş,yok altınmış gibi kelimelerle aklı sıra şehrimi küçümsemeye çalışan ancak yaptığı yorumlardan bir halt bile bilgisi olmadığı anlaşılan zavallı arkadaş,gel Adana'ya,gezdireyim seni de neyin ne olduğunu öğren.EĞİTİM ŞART.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İNCİRLİK VAR YA...ONU NEDEN KULLANAMIYORUZ?Dünya değişiyordu hani...AMERİKAN TOPRAĞI MI YOKSA ORASI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
her ilçeye bir havaalanı!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
zaten adanaya 8 yıldır adanada olan arkadaşımı ziyarete geldim.bir de onu dinle istersen.adanayı bilenleri de duyduk,biliyoruz.o yüzden kömürü altın diye kimseye satmaya çalışmayın, biliyoruz şehrinizi.dua edin de devlet yeni bir havalanı yapsın.belki birşeye benzer şehriniz o zaman.biraz da olsa prestij kazanabilir (imkansıza yakın olsa da)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uluslararası bölgesel havaalanı..? uluslararası ve aynı zamanda bölgesel..nasıl yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BÜYÜK BABANIN DEDİĞİ GİBİ;SON TOPRAKLAR GİTTİĞİNDE,SON BALIK TUTULDUĞUNDA,SON HAYVANLAR AVLANDIĞINDA,SON SU KİRLENDİĞİNDE;HAVA ALANININ BİR....YARAMADIĞINI ANLAYACAKSINIZ.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İlk defa Adana'ya gelip,sadece havaalanını ve çevresinde ki oluşumu görüp,Adana hakkında bir yargıya varmadan,şehri şöyle bir gezip gördükten sonra yorum yapsa idin,herhalde böyle talihsiz mesaj yazmazdın.Yıllardır Devletten üvey evlat muamelesi görüp,yine de ayakta kalmayı başarabilen bir şehir gördüğünden dolayı mutlu olurdun.Ankara'yı diğer kentlerle karıştırma.Her kente yapılan yatırım kadar Ankara'ya yatırım yapılsa idi(Sanayi yok,Turizm yok,üretim desen hiç yok)inan bana Ankara dediğin şehir herhangi bir İç Anadolu kenti kadar bile gelişemezdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mevcut Adana havalimanını yaklaşık 300 milyon dolar ile genişletme, yeni terminal, 2. pist, ve diğer gerekli yapılar ile yapmak varken anlamak mümkün değil neden 1. derece son derece kaliteli sulak Tarım arazine üzerine beton döküp havalimanı yapılmak isteniyor anlamak mümkün değil. Ayrıca 1,5 milyar dolar en yapılacak yatırımın bedeli dahası havaalanı tarsus kargılı bölgesinde yapılıyor. Mersinde de değil. Neymiş mersinin turizm gelişmesi için ozan Silifkeye havalaimanı yapılsın madem turizmden sözedliyoru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
geçenlerde ankaradan ilk defa adanaya ayak bastığımda gördüğüm manzara beni hayrete düşürdü.o havaalanı,o gecekondular,adana gerçekten 3. dünya ülkelerinden bir şehir gibi.yeni bir havaalanı yapılırsa adana belki biraz prestij kazanabilir ama bence çok zor,çok geri kalmış bir yer çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000