20 Aralık 2008, Cumartesi 06:35:53

Havaalanı işgali turizmi de vurdu

Hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle büyük bir kaos yaşayan Tayland'da en büyük darbeyi turizm yedi.
  • bu iskalciler yuzunden tai masajindan oldum tatil planlarimi mahfettiler.

Hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle büyük bir kaos yaşayan Tayland'da en büyük darbeyi turizm yedi. Bangkok Uluslararası Havaalanı'nın işgali ve yaşanan olaylar sonrası ziyaretçi sayısında büyük düşüş yaşayan Tayland'da oteller oda fiyatlarını yarı yarıya düşürdü.

Güneydoğu Asya'nın en önemli turizm merkezlerinden Tayland, hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle oluşan kaos ortamından büyük zararla çıktı. Alman Spiegel Dergisi'nde yayınlanan habere göre, geçtiğimiz yıllarda noel döneminde yüksek doluluk oranlarına ulaşan Phuket'teki oteller kaos sonrası müşteri bulmakta zorlanıyorlar. Spiegel'in haberine göre bazı oteller fiyatlarını yarı yarıya indirmek zorunda kaldılar.

Dragon Art Media adlı basın-yayın şirketinden Richard Valentine durumu "Normal şartlar altında yılın bu döneminde yüzde 90-95 oranında doluluk yakalayan otellerde yüzde 40 ila 60 arasında doluluk bulunuyor." sözleriyle değerlendirdi.

3 milyon ziyaretçi ve 2.2 milyar Euro kayıp

Tayland için yüksek sezonun Aralık-Mart dönemi olduğuna dikkat çeken ülkenin önde gelen turizmcileri ise rezervasyonların Malezya ve Bali'ye kaydığını ifade ediyorlar. Tayland Turizm Birliği Başkanı Kongkrit Hiranyakit, kaos nedeniyle ziyaretçi sayısında 3 milyon civarında bir düşüş yaşanacağından endişe ettiklerini açıkladı. Hiranyakit, kaosun neden olmasını bekledikleri gelir kaybının ise 2.2 milyar Euro civarında olacağını söyledi.

Kasım ayının son döneminde yaşanan gösteriler sırasında Güney Doğu Asya'nın en büyük havaalanlarından olan Bangkok Uluslararası Havaalanı göstericiler tarafından işgal edilmiş birçok yolcu havalimanında mahsur kalmıştı.

Havaalanı işgali turizmi de vurdu

Yorumlar

mr supheci ~ 15 yıl önce
bu iskalciler yuzunden tai masajindan oldum tatil planlarimi mahfettiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000