29 Haziran 2009, Pazartesi 07:59:58

Havaalanı inşaatı başlıyor

Irak'la Türk Diga Şirketler Grubu arasında imzalanan sözleşmenin ardından Irak'ın Selahattin Kenti'nde yapılacak havaalanı inşaatı start alıyor...
  • Bu havaalanları burnumuzun dibinde yarın askeri gaye ile bize karşı kullanılmasın.Bu gün Ege üzerinde uçaklarımıza önleme yapan Yunan uçakları adalardaki turistik maksatla yapılan masum havaalanlarından kalkıyorlar.

Tahmini bedeli 250 milyon doları bulan havaalanı projesi, iş dünyasına Irak'la güvenli ticaretin kapısını aralayacak.
Irak'ın Selahaddin Kenti'nde yapılacak uluslararası havaalanı için 2008 yılında Irak'la Türk Diga Şirketler Grubu arasında imzalanan sözleşmenin ardından inşaat için kollar sıvandı. Bağdat'a 150 kilometre, Kerkük'e 80 ve Süleymaniye'ye de 120 kilometre mesafede yapılacak olan Selahaddin Havaalanı, konumu itibariyle stratejik bir bölgede yer alacak. Dini turizm alanlarına gidiş gelişi kolaylaştıracak olan havaalanı ticaret ve iş için Bağdat, Kerkük ve Selahaddin gibi şehirleri ziyaret etmek isteyen iş adamlarına da güvenli geçiş sağlayacak.

PROJENİN TAHMİNİ BEDELİ 250 MİLYON DOLAR

ICAO standartlarına göre kurulmuş iki adet pisti barındıracak olan havaalanında sezon uçuşları ve yurt içi uçuşlar iki küçük terminal, uluslararası uçuşlar için de ana terminal bulunacak. Selahaddin Uluslararası Havaalanının ilk yıl ortalama 2 milyon yolcuyu karşılaması beklenirken sonraki yıllarda kapasitesinin iki katıda çıkacağı belirtiliyor. Şehir ve havaalanı arasındaki ulaşım, havaalanı için gerekli enerji ve güvenlik Selahaddin Valiliği tarafından karşılanacak. Havaalanı finansı, inşaatı ve işletmesi ise Türk şirketi Diga Şirketler Grubu tarafından gerçekleştirilecek. Türk mimar ve mühendisleri tarafından tasarlanacak olan havaalanı projesinin tahmini bedelinin ise 250 milyon doları aşması bekleniyor.

Havaalanı inşaatı başlıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu havaalanları burnumuzun dibinde yarın askeri gaye ile bize karşı kullanılmasın.Bu gün Ege üzerinde uçaklarımıza önleme yapan Yunan uçakları adalardaki turistik maksatla yapılan masum havaalanlarından kalkıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000