05 Eylül 2009, Cumartesi 07:01:12

"Havaalanı için yıl sonu kazma vurulur"

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Tüzmen, burada Mersin'deki yatırımlar konusunda açıklamalarda bulundu.

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Mersin'e kurulmasını düşündükleri göğüs kanseri ünitesi ile ilgili bir çalışma yaptıklarını belirterek, göğüs kanserinin dünyanın her yerinde yaygın bir tür olduğunu söyledi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Tüzmen, burada Mersin'deki yatırımlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Mersin'e kurulması düşünülen göğüs kanseri ünitesi ile ilgili bir çalışma yaptıklarını belirten Tüzmen, "Önemli bir tarama yaptık. Böyle bir merkezi kentimize kazandırabilirsek çok büyük bir mutluluk duyacağız. Bu kanser çok sık görülen bir tür. Dünya Bankası'nın desteğini ve hibe kredisini alacak şekilde bir çalışma yapıyoruz. Sadece hastanenin kurulması değil, doktorların eğitimi, öğrencilerin eğitimi, öğrencilerin bursla yurt dışına gönderilmesi ve bu hastane ve onkoloji ile ilgili yan destek ünitelerinin de kurulması düşünülüyor" dedi.

Havaalanı projesiyle ilgili olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile yaptıkları görüşme neticesinde yıl sonuna kadar kazmayı vurma noktasına geleceklerini kaydeden Tüzmen, "Toprak ve rüzgar analizleri bitti. Verdiğimiz sözü tutacağız. Mersin-Adana arasındaki hızlı tren seferlerini de takip ediyoruz. İnsanlarımız artık treni daha çok kullanmaya başladılar. Halep treni de aynı şekilde kullanımda. Ro-Ro hattımız çalışmaya devam ediyor. Ulaştırma projelerimizde iyi yol alıyoruz. Antalya- Mersin bağlantısı, Mut-Ankara-Mersin bağlantıları devam ediyor" diye konuştu.
 

"Havaalanı için yıl sonu kazma vurulur"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000