13 Mart 2008, Perşembe 09:25:37

Havaalanı için traşlanma başlıyor

Zonguldak Havaalanı'nın karşısında bulunan ve tıraşlanması için kampanya başlatılan Bostancılar tepesinin yüksekliği 160 metreden 50 metreye indirilecek. Peki 110 metrelik traşlama işlemi ne zaman başlayacak?

Haftaya başlayacak çalışmalar sonucunda Zonguldak Havaalanı'na Haziran ayından itibaren büyük tip uçak seferlerine başlanacağı bildirildi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde yeniden ulaşıma açılan Zonguldak Havaalanı'nda büyük uçakların piste inmesinde risk oluşturan Bostancılar tepesi tıraşlanma işlemine başlanıyor. Büyük uçakların piste inebilmesi için 160 metre yüksekliğinde bulunan tepenin 50 metreye kadar indirilmesi öngörülüyor. Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, İşadamı Kadir Alagöz ve Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, tıraşlama çalışmaları öncesinde Bostancılar tepesinde inceleme yaptılar. Müdür Özşahin, Haziran ayında Almanya-Zonguldak arasında büyük tip uçakların seferlere başlayacağını ifade etti. Havaalanı içerisinde gerekli tüm çalışmalarının da tamamlandığını belirten Hasan Özşahin, "Zonguldak Havaalanı 28 Haziran 2007 tarihinden itibaren yurt içi ve yurt dışı uçak seferlerine açılmıştır. Bu güne kadar tipi küçük olan uçaklar, bu hava alanını kullandı. Ancak hava alanının küçük tipli uçaklardan ziyade büyük gövdeli uçakların gelebilmesi için Bostancılar mevkiindeki engel teşkil eden 160 metre yüksekliğindeki tepenin 50 metrelik kodlara inmesi gerekiyor. Bunun için bir çalışma planlaması yapıldı. Başta Vali Yavuz Erkmen bu iş için büyük bir gayret sarf ediyor. Bu tepe istenilen koda indiği takdirde Yine Ögertürk Tur firması tarafından Almanya'dan, özellikle Dusseldorf'dan Haziran ayı ilk haftasından itibaren buraya direk uçak seferlerine başlamış olacaktır. Bizde bu çalışmaları o tarihe kadar tamamlamış olacağız. Şu anda bu Zonguldak Çaycuma havaalanı uluslararası uçak trafiğine açık her türlü yolcunun, gümrük ve pasaport işlemleri yapılabilecek konumdadır. Havaalanı içerisindeki tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Personel eğitimleri yapılmıştır, her türlü düzenlemeler yerine getirilmiştir. Kısmet olursa bu sene yaz mevsiminden itibaren aktif bir vaziyette programlı çalışacağız inancındayız" dedi.

Havaalanı için traşlanma başlıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000