24 Eylül 2012, Pazartesi 08:07:00

HAVAALANI İÇİN SÖZLEŞME İMZALANDI

Kaliningrad bölgesi yönetimi ve Aeroinvest Şirketi, Hrabrovo Havaalanı’nın yeniden inşa edilmesi amacıyla sözleşme imzaladı.

Bölge yönetimi temsilcisinin Ria Novosti haber ajansına yaptığı açıklamaya göre, yatırımcı firma Aeroinvest, havaalanının yenilenmesi ve genişletilmesi projesine 2.4 milyar ruble yatıracak. Yetkili, anlaşmanın Soçi’de düzenlenen Uluslararası Yatırım Forumu’nda imzalandığını belirttti ve havaalanının yeniden inşasının 2014 yılının sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını söyledi.

 

Aeroinvest Şirketi, Kaliningrad Havaalanı’nın yıllık yolcu kapasitesini 1.2 milyondan 2.3 milyona çıkartmayı hedefliyor. Havaalanının restorasyonu kapsamında uçuş pistlerinin, çevre alanların ve yükleme için özel bölgelerin yapılması planlanıyor.

Bölge yöneticileri şimdi, yolcuların ulaşımını ucuz sağlayabilmek için yeni bir havalanı bulacak ya da yeniden inşa edecekler.

Kaliningrad Bölgesi valisi Tsukanov, “Kalingrad havalanı, 15 bin ruble tutarındaki fahiş biletlerle milyonlarca turisti kendine çekemez. Eğer bilet fiyatlarını sezona bağlı kalmadan düşürebilirsek hem turistleri, hem yatırımcıları hem de işadamlarını bu bölgeye çekebiliriz” dedi.

Kaliningrad valisi, havalanının yeniden inşa edilmesini bir atılım projesi olarak tanımladı ve Kaliningrad sakinlerinn böyle bir atılımı yıllardır beklediğinin altını çizdi.

Ayrıca Krasnodar Havalanı’nın da yeniden inşa edilmesinin planlandığı belirtildi. Krasnodar Havalanının yenilenme projesinin 7.14 milyar rubleye mal olabileceği belirtiliyor. Konuyla ilgili anlaşma, Krasnodar Havalanı yönetimi ve Bazel Aero şirketi arasında imzalandı. Projenin gerçekleşmesi durumunda 2017 yılınakadar havalanının kapasitesinin iki katı artacağı belirtiliyor. Buna göre saatte 2.4 bin yolcu kapasitesine ulaşılacak ve Krasonadar’dan direkt uçuşların artacak. Krasnodar Belediye Başkanı Bladimir Evlanov, projenn hayata geçirilmesinin özellikle 2014 Olimpiyatları ve 2018 Dünya Şutbol Şampiyonası öncesinde büyük önem taşıdığını söylüyor.

HAVAALANI İÇİN SÖZLEŞME İMZALANDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000