07 Kasım 2013, Perşembe 08:05:42

HAVAALANI İÇİN 'MART' MÜJDESİ

Manisa'da sportif amaçlarda kullanılmak üzere yapılan 370 metre uzunluğundaki havaalanını İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz yerinde inceledi.
  • hv alanı yapmak bı takım bılgılerı gerektırır..her onune gelen kımsenın bolesıne bı ışe soyunması orda ucuş guvenlıgının olmamsı demektır. pıstın ıstıkametlerının belırlenmesı, kaldırma gucunun tayını hepsı bırer ıhtısas konusudur. madem oraya yatırım yapılması duşunuluyor hıc olmazssa uzman kurmlardan yardım alınsa ve pıstın boyu bıraz daha uzatılsa o meydanda daha genış capta faalıyetler duzenlenebılır ve yore genclerı havacılıga ozendırılebılır...sadece ınış sahası ıle bı kac yapılaşma ınşa edınce hava alanı yapılmış olmaz.. madem ıhtıyac vardı neden organıze sanayı ıcnde kalan eskı hv alanına sahıp cıkılmadı. ılerısı duşunulmeden yapılan her yatırım ışte bu sekılde ulke ekonomısınede zarar verıyr,,,,,,,..hr ınsan kendı meslegının profesorudur.. bu unutulmamalı..kışının sıfatı ne olursa olsun eger havacılıkla ılgısı yoksa bu tur konularda fıkır beyan etmesın sadece desteklesın gerısını uzmanlar yapar zaten..yeterkı uzman destegıne sıcak bakılsın..
  • Yaaa bu Turkiye'de kadin yok mu? Biktim usandim yanyana dizilmis bagzi yetkili resimlerinden.
  • Ucan ucana..)

Manisa'da sportif amaçlarda kullanılmak üzere yapılan 370 metre uzunluğundaki havaalanını İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz yerinde inceledi.

Solmaz incelemelerinde havaalanının Mart ayında tamamlanacağı müjdesini verdi.

Manisa merkeze bağlı Tekeliler Köyü civarında 109 dönüm arazi üzerindeki sportif amaçlı hava alanın çalışmalarında 370 metre uzunluğunda, 18 metre genişliğinde uçak pisti yapılıyor. Yapılan tesiste 350 metrekarelik uçak hangarı, eğitim ve kursların verileceği idare binası ve model uçakların uçurulacağı mini pistte yer alacak.

Yapılan sportif amaçlı havaalanı hakkında bilgi veren Manisa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin, “İl Özel İdare, Zafer Kalkınma Ajansı ve 251 Bin Dev Öğrenci’nin işbirliği ile yeni bir tesis kazandırıyoruz. Burada 370 metre uzunluğunda 18 metre genişliğinde beton kaplamalı bir pist olacak. Burada iki kişilik uçaklar rahat bir şekilde uçuş yapabilecekler. Yan tarafta da 50 metre uzunluğunda 5 metre genişliğinde küçük bir pist yapılıyor. Uçaklar için 350 metre kare hangar, 360 metre üzerinde idari bina yapılacak. Kanalizasyonu olan çevresi çitle çevrilmiş olan yeni bir tesis olacak. Burada toprak işlerini İl Özel İdaresi olarak biz yapıyoruz. Bunları bitirdikten sonra İl Özel İdaresi , Dev Öğrenci ve Zafer Ajansı’ndan sağlanan ödenek ile kalan işler yapılacak. İnşallah bu hafta içerisinde birliğimiz ihaleye çıkacak. Buradaki alan 109 dönüm civarındadır. Ana pist ise 370 metre uzunluğundadır” şeklinde konuştu.

“MART AYINDA HİZMETE GİRECEK”

Manisa’nın ilk sivil havacılık projesi olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, “1 buçuk milyon TL’ye ulaşması beklenen bu işte biz 3-4 Milyon TL’lik bir iş yapıyoruz. Burada iki kişilik özel uçakların kalkabileceği bir tesis olmakla beraber yerin seçilişi itibariyle yarın öbür gün gerekli istimlaklar yapıldığında küçük uçakların dahi kalkabileceği imkana sahip bir alan. Burada çok ciddi bir çalışma yapılıyor. Zeminde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için yaklaşık iki metreye yakın yumuşak toprak alınıp yerine sert malzeme dökülüyor. Burada uçma dersi almak isteyen bu keyfi yaşamak isteyen için sosyal tesisler olacak. İkinci aşamada da Zafer Kalkınma Ajansı’nın toplumsal destek projeleri çerçevesinde bu oluşturduğumuz proje içinde 500 bin TL karşılıksız geri ödemesiz bir parayı da kullanıyor olamamız çok önemli. Havaalanı Mart ayında hizmete girecek. İşletmesini ise Gençlik Spor İl Müdürlüğü yapacak” dedi.

HAVAALANI İÇİN 'MART' MÜJDESİ

Yorumlar

erdınc durmazer ~ 10 yıl önce
hv alanı yapmak bı takım bılgılerı gerektırır..her onune gelen kımsenın bolesıne bı ışe soyunması orda ucuş guvenlıgının olmamsı demektır. pıstın ıstıkametlerının belırlenmesı, kaldırma gucunun tayını hepsı bırer ıhtısas konusudur. madem oraya yatırım yapılması duşunuluyor hıc olmazssa uzman kurmlardan yardım alınsa ve pıstın boyu bıraz daha uzatılsa o meydanda daha genış capta faalıyetler duzenlenebılır ve yore genclerı havacılıga ozendırılebılır...sadece ınış sahası ıle bı kac yapılaşma ınşa edınce hava alanı yapılmış olmaz.. madem ıhtıyac vardı neden organıze sanayı ıcnde kalan eskı hv alanına sahıp cıkılmadı. ılerısı duşunulmeden yapılan her yatırım ışte bu sekılde ulke ekonomısınede zarar verıyr,,,,,,,..hr ınsan kendı meslegının profesorudur.. bu unutulmamalı..kışının sıfatı ne olursa olsun eger havacılıkla ılgısı yoksa bu tur konularda fıkır beyan etmesın sadece desteklesın gerısını uzmanlar yapar zaten..yeterkı uzman destegıne sıcak bakılsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Inanilmaz ~ 10 yıl önce
Yaaa bu Turkiye'de kadin yok mu? Biktim usandim yanyana dizilmis bagzi yetkili resimlerinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandas ~ 10 yıl önce
bagzi?
yorum ~ 10 yıl önce
Ucan ucana..)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000