23 Haziran 2008, Pazartesi 16:13:01

Havaalanı Ekim'de faaliyete geçiyor

Elazığ Havaalanı pist yapımı çalışmalarında sona doğru yaklaşıldı. Pist yapımını üstlenen firmanın Şantiye Şefi Alper Tutak, pistin hizmete açılmasının Ekim ayını bulacağını söyledi.
  • geçen yıl temmuzda bitiyordu, bu yıla kaldı. Bu yıl temmuzda bitiyordu, ağustos sonuna kalmıştı. Şİmdi de ekim'e.. sanırım gelecek yıl marttan önce açılmaz, helal olsun..

Geçen yıl başlayan 45 metre genişliğinde 3 bin 300 metre uzunluğundaki Elazığ Havaalanı pist inşaatında bugüne kadar 111 bin 375 metrekare beton dökümü yapıldığı, kalan 37 bin 124 metrekarelik alanda beton dökümü çalışmalarının Temmuz ayının sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

Pist yapımını üstlenen Ar Yapı firmasının Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Alper Tutak, pistin tamamlanmasına karşılık hizmete açılmasının Ekim ayını bulacağını söyledi. Çalışmalarının Ağustos ayının başında tamamlanacağını belirten Tutak, "Bilindiği gibi havaalanlarına uçakların iniş kalkışına güvenlik duvarları oluşmadan izin verilmiyor. Elazığ Havaalanı'nın yapımında son aşamasına gelen pistinin de güvenliğinin temin edilmesi için güvenlik duvarı yapımı işi ihalesi geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. İşi alan firmaya yer teslimi geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirildi. Firmanın şantiyesini kurması ve çalışmalarına başlaması bu ayın sonunu bulur. Firma bu çalışmasını üç aylık bir süreçte ancak tamamlar. Bu durumda da pistin güvenli olarak trafiğe açılması ve uçakların Elazığ Havaalanı'na inip kalkmaya başlaması Ekim ayını bulacaktır" dedi.

 

Havaalanı Ekim'de faaliyete geçiyor

Yorumlar

yok artık ~ 16 yıl önce
geçen yıl temmuzda bitiyordu, bu yıla kaldı. Bu yıl temmuzda bitiyordu, ağustos sonuna kalmıştı. Şİmdi de ekim'e.. sanırım gelecek yıl marttan önce açılmaz, helal olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000