18 Eylül 2011, Pazar 08:44:05

HAVAALANI DOPİNG ETKİSİ YARATTI

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, birçok şehire havaalanı yapılacağını duyurmasıyla otel inşaatları da başladı.
Geçtiğimiz nisan ayında temeli atılan Zafer Havaalanı, Afyonkarahisar'daki termal yatırımlarına adeta doping etkisi yaptı. Ağustos 2013'te hizmete açılacak havaalanının bitmesini beklemeden yatırıma girişen turizmciler, bölgeyi şantiyeye çevirdi. Yatırımların yoğunlaştığı Afyon'da 16 termal tesisin inşaatı devam ediyor.

Yaklaşık 650 milyon TL'ye mal olacak bu tesislerin 9'u beş yıldızlı, 5'i dört yıldızlı, 2'si de üç yıldızlı. 2015 yılına kadar tamamlanacak yatırımlarla birlikte Afyonkarahisar'daki termal tesislerin yatak kapasitesi 11 bin 504'ten 21 bine yükselecek. İnşaatının bir kısmı tamamlanan beş yıldızlı tesislerden birisi de Afyonkarahisar'ın kaplıca beldesi Gazlıgöl'deki Pala's Premium Termal&SPA Hotel. Yaklaşık 38 milyon TL yatırımla kısmen hizmete açılan otelin genel müdürü Faruk Bulduk, havaalanının açılmasıyla Afyon'a yıllık 1 milyon turist geleceğini söyledi. Bulduk, "Şu anda Avrupa'dan gelmek isteyen termal turisti Afyon'a direkt ulaşamıyor. Ya aktarmalı ya da en yakın havaalanına geliyor. En yakın havaalanı 150 kilometre uzakta. Bu da büyük sıkıntı oluşturuyor. Havaalanı tamamlandıktan sonra hem iç pazarda hem de yurtdışından termal turizme büyük hareket getirecek." dedi

Avrupa'da her yıl 30 milyon, Almanya'da ise 10 milyon kişi sağlık amaçlı seyahat ediyor. Bunlar genellikle Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'daki termal tesisler ve kaplıcaları tercih ediyor. Mineral bakımından Avrupa'nın en zengin şifalı su kaynaklarına sahip Afyon, ulaşım sorunu nedeniyle bu potansiyelden yeterince pay alamıyor. Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde inşaatı devam eden ve tamamlandığında Kütahya, Afyon ve Uşak illerine hizmet verecek Zafer Havaalanı, özellikle Afyon'u termal turizmde cazibe merkezi haline getirecek. Birçok turizmci bu gelişmeleri şimdiden görerek yatırım hamlesi başlattı. Sektör temsilcilerinin verdiği bilgilere göre, büyük otel zincirleri de bölgede yatırım için nabız yokluyor. Faruk Bulduk, Afyon'un sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da termal başkenti olma potansiyelinin bulunduğuna dikkat çekiyor. Bulduk, bölgedeki turizmciler olarak bu potansiyeli tanıtmak için bir yol haritası hazırladıklarını aktardı. Başta Belçika, Almanya, Hollanda olmak üzere AB ülkelerini de hedef pazar seçtiklerini anlatan Bulduk, "Çünkü bu ülkeler sağlığa ciddi paralar yatırıyor. Belçika'da AB bürokrat ve milletvekillerine yönelik de tanıtım yapacağız. Ayrıca AB ülkelerindeki sigorta şirketleri termal tedavi hizmetlerini karşılıyor. Onlarla da görüşmelerimiz devam ediyor." diye konuştu.

Pala's Premium Termal&SPA hakkında da bilgi veren Bulduk, projenin henüz yarısının tamamlandığını kaydetti. Halihazırda misafirlerine 350 yatakla hizmet veren otelin kapasitesi proje tamamlandıktan sonra 500'e çıkacak. Otelin içmece, tuz odası ve çamur banyosuyla ön plana çıkacağını kaydeden Bulduk, "İçmece, iç hastalıkları, damar sertliği ve hazımsızlık gibi birçok hastalığa iyi geliyor. Proje tamamlandığında otelde fizyoterapi merkezi kurulacak.

İnşaatı devam eden oteller

Salutaris Otel 5 yıldızlı

Akronia Resort Welness Town 5 yıldızlı

Sidar Termal Otel&SPA 5 yıldızlı

Pala's Premium Termal Otel 5 yıldızlı

Fuar Termal Otel 5 yıldızlı

Alila Royal Termal Resort 5 yıldızlı

Alila Nil Termal Resort 5 yıldızlı

Kırkpınar Termal Otel 5 yıldızlı

Doğuş Golf Turizm Kompleksi 5 yıldızlı

Durkaya Afyon Resort Otel 4 yıldızlı

Safran Aqua Resort Otel 4 yıldızlı

Budan Residence Hotel 4 yıldızlı

Güral Afyon Otel 4 yıldızlı

(Zaman)
HAVAALANI DOPİNG ETKİSİ YARATTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000