07 Mart 2008, Cuma 18:14:09

Havaalanı çalışmaları başlıyor

Elazığ Havaalanı pistinin yapım çalışmalarına bu ay içinde başlanacağı bildirildi.

Elazığ Havaalanı pistinin yapımını üstlenen Ar Yapı sorumlusu Şefi Alper Tutak, beton dökümü için arzulanan hava şartlarının oluştuğunu, elverişsiz hava şartlarının yaşandığı dönemde ara verilen çalışmalara yeniden başlanacağını söyledi.

İzin verilen beton döküm ekibinin yeniden Elazığ'a çağrıldığını belirten Tutak, "Ara verdiğimiz çalışmalarımıza bu ayın 15'ine kadar yeniden başlamayı planladık. Ekiplerimizin gelmesiyle birlikte beton dökümüne başlayacak ve Mayıs ayı sonu ile en geç Haziran ayı başında pistin yapımını tamamlamış olacağız" dedi. Tutak, geçen yıl başlayan çalışmalar kapsamında yeni pistin yüzde 66 oranında yapımının tamamlandığını, kalan yüzde 34'lük bölümünde ise çalışmalar yapılacağını belirterek, "Bilindiği gibi yeni pistin uzunluğu 3 bin 300 metre olacak.

Böyle bir piste her türlü uçak rahatça inip kalkabilecek. Tabii ki bu pistin tamamlanması ve hizmete alınmasıyla birlikte Elazığ'a özel uçak firmalarının da sefer düzenlemesi gündeme gelecek. Elazığ'ın kalkınması ve özellikle yatırımlar noktasında cazip hale gelmesi sağlanmış olacak. Bu bilinç içinde biz de çalışmalarımızı planlandığı gibi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Havaalanı çalışmaları başlıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000