25 Temmuz 2008, Cuma 15:05:55

"Havaalanı, bölgeye ilaç olur"

Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı Şemsettin Sor, Mersin-Adana arasında yapılacak uluslararası bir havaalanının bölgeye turizm, lojistik, sanayi gibi birçok sektörde önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
  • BÖLGE İÇİN ULUSLARARASI HAVALİMANI ŞART.BUNUN İLE BİRLİKTE SAHİL ŞERİDİNDE 5*-4* YILDIZLI OTELLERİN YAPIMI DA ŞART.GELEN TURİSTİ AGIRLAYACAK TESİSLER OLMALIDIR. HAVALİMANI İÇİN EN UYGUN BÖLGE ERDEMLİ LİMONLU KUMKUYU MEVKİDİR.İLGİLİLERE DUYRULUR.
  • İPEK YOLU İLE KITALAR BİRBİRİNE BAGLANIR AYLAR SÜREN YOLCULUKLAR İLE İNSANLAR TİCARET,ZİYARET,SAGLIK,İBADET İMKANI BULURLAR İDİ.GÜNÜMÜZDE İSE TEKNOLOJİNİN GETİRDİĞİ BU İMKANLARI GERİ TEPMEK NİYE.HAVALİMANI DEMEK SADECE TÜM TÜRKİYE DEGİL,TÜM DÜNYA İLE BAGLANTI DEMEK.GÜNÜ BİRLİK GİDİP GELMEK DEMEK.BU TİCARİ,SAGLIK ,EĞİTİM.TURİSTİK HERANLAMDA OLABİLİR.BUDA HAREKET DEMEK HAREKETTE BEREKET ANLAMINA GELİR. BİREYLER,İŞYERLERİ,ŞİRKETLER,OTELLER,ACENTALAR,HAVAYOLLARI,TURİZM,İSTİHTAM,YATIRIM,ÜLKEMİZİN KAZANMASI DEMEK.HER ANLAMDA OLDUĞU GİBİ KÖSTEKLEMEK YERİNE DESTEKLEYELİM LTF.BU ÜLKE VE İNSANLARIMIZ HEPİMİZİN..
  • AKDENİZ DE ADANA VE ANTALYA ARASINDA ŞIKIŞMIŞ MERSİN.HER YIL GİTTİĞİMDE BİRDAHA ŞAŞIRMAKTAYIM.HIZLI BÜYÜME VE GELİŞİMİNDEN DOLAYI. FAKAT GÖZLEMEKTEYİM Kİ BU GELİŞMEYE KARŞI SAHİLDE 5-4* OTEL YOK HEP PANSİYON MOTEL HOTEL ANLAYIŞI BUNUDA ANTALYA VE ADANA ARASINDA SIKIŞMASINA VE HAVALİMANININ OLMAYIŞINA BAGLIYORUM. YATIRIMLAR BAŞKA SAHİLLERE KAYIYOR. TARİHİ ZENGİNLİĞİ,DOGASI VE DENİZİ İLE HAK ETTİĞİ TURİZM POTANSİYELİ YOK. BUNU YAKALAMAK VE ŞEHİR VE BÖLGE HALKINA İSTİHTAM YARATMAK İÇİN HAVALİMANI ŞARTTIR. DOGRU BİR KARARDIR. TÜM İŞTENLİĞİM İLE DESTEKLİYORUM.
  • Adana'ya sadece 30-40 km. mesafe de olan Mersin'e 2. bir Hava Meydanı yapılması ve böylelikle Adana Hava Limanını devre dışı bırakılması israftan başka birşey olmayacaktır.Örnekleri çoktur; Isparta S.Demirel Hava Limanı!,Kapadokya Hava Limanı! v.b.Siyasi popilizmden başka birşey değil, söz konusu limanlar bırakın liman olmayı, iç hat seferleri bile yok denecek kadar azdır. Bu olayların bir de zamanlamasına dikkat edecek olursak, yerel seçimlere 1 yıldan az bir zaman kaldı,olayın bir diğer ilginçliği de Adana Hava Limanının Adana'dan Mersin'e taşınması gibi saçma sapan birşey konuşuluyorken Adana'nın gerek İktidar veya muhalefet milletvekillerinden ses çıkmadığı gibi, sivil toplum kuruluşlarında da ses yok ! Adana Hv.Lim. nın ulaşım problemi de yok , sayın SOR a yanlış bilgi vermişler, olay tamamen siyasi.

Adana Havaalanı'nın gerek yer hizmetlerinde gerekse alan olarak yeterli olmadığını vurgulayan Sor, Mersin'e kurulması düşünülen Lojistik merkezinin kurulması aşamasında zaman kaybedildiğini öne sürdü.

Mersin'de lojistik merkezinin kurulup faaliyete geçmesinde havaalanının önemli bir rol oynadığını ifade eden Sor, "Mersin, son yıllarda Türkiye'de lojistik alanında önemli gelişmelere imza atmış bir bölgede. Kara, hava, deniz ve demir yolları lojistik sektörünün olmazsa olmazlarıdır. Mersin; önemli bir limanı, otoyol ve demir yolu bağlantılarına sahip olmakla birlikte ihtiyaç duyduğu havaalanından yoksundur" diye konuştu.

Küreselleşmenin gereği olarak, özellikle kısa süreli ve acil dağıtımlarda kargo taşımacılığının yapılabildiği havaalanına ihtiyaç bulunduğunu anlatan Sor şöyle devam etti: "Büyük montanlı yükleri taşıyan ağır tonajlı araçların şehiriçinde kalan Adana Havaalanına girememesi, hem bizler hem de Adanalılar için büyük sıkıntı oluşturmaktadır. Havaalanının yolcu ve kargo taşımacılığında sunacağı imkanlar Çukurova'nın bir cazibe merkezi haline gelmesine vesile olacaktır. Bu projenin etrafında birleşmek herkes için kazançtır."

"Havaalanı, bölgeye ilaç olur"

Yorumlar

BERTAŞ TURİZM MLX ~ 16 yıl önce
BÖLGE İÇİN ULUSLARARASI HAVALİMANI ŞART.BUNUN İLE BİRLİKTE SAHİL ŞERİDİNDE 5*-4* YILDIZLI OTELLERİN YAPIMI DA ŞART.GELEN TURİSTİ AGIRLAYACAK TESİSLER OLMALIDIR. HAVALİMANI İÇİN EN UYGUN BÖLGE ERDEMLİ LİMONLU KUMKUYU MEVKİDİR.İLGİLİLERE DUYRULUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BERTAŞ TURİZM MLX ~ 16 yıl önce
İPEK YOLU İLE KITALAR BİRBİRİNE BAGLANIR AYLAR SÜREN YOLCULUKLAR İLE İNSANLAR TİCARET,ZİYARET,SAGLIK,İBADET İMKANI BULURLAR İDİ.GÜNÜMÜZDE İSE TEKNOLOJİNİN GETİRDİĞİ BU İMKANLARI GERİ TEPMEK NİYE.HAVALİMANI DEMEK SADECE TÜM TÜRKİYE DEGİL,TÜM DÜNYA İLE BAGLANTI DEMEK.GÜNÜ BİRLİK GİDİP GELMEK DEMEK.BU TİCARİ,SAGLIK ,EĞİTİM.TURİSTİK HERANLAMDA OLABİLİR.BUDA HAREKET DEMEK HAREKETTE BEREKET ANLAMINA GELİR. BİREYLER,İŞYERLERİ,ŞİRKETLER,OTELLER,ACENTALAR,HAVAYOLLARI,TURİZM,İSTİHTAM,YATIRIM,ÜLKEMİZİN KAZANMASI DEMEK.HER ANLAMDA OLDUĞU GİBİ KÖSTEKLEMEK YERİNE DESTEKLEYELİM LTF.BU ÜLKE VE İNSANLARIMIZ HEPİMİZİN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BERTAŞ TURİZM MLX ~ 16 yıl önce
AKDENİZ DE ADANA VE ANTALYA ARASINDA ŞIKIŞMIŞ MERSİN.HER YIL GİTTİĞİMDE BİRDAHA ŞAŞIRMAKTAYIM.HIZLI BÜYÜME VE GELİŞİMİNDEN DOLAYI. FAKAT GÖZLEMEKTEYİM Kİ BU GELİŞMEYE KARŞI SAHİLDE 5-4* OTEL YOK HEP PANSİYON MOTEL HOTEL ANLAYIŞI BUNUDA ANTALYA VE ADANA ARASINDA SIKIŞMASINA VE HAVALİMANININ OLMAYIŞINA BAGLIYORUM. YATIRIMLAR BAŞKA SAHİLLERE KAYIYOR. TARİHİ ZENGİNLİĞİ,DOGASI VE DENİZİ İLE HAK ETTİĞİ TURİZM POTANSİYELİ YOK. BUNU YAKALAMAK VE ŞEHİR VE BÖLGE HALKINA İSTİHTAM YARATMAK İÇİN HAVALİMANI ŞARTTIR. DOGRU BİR KARARDIR. TÜM İŞTENLİĞİM İLE DESTEKLİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ozzyishere ~ 16 yıl önce
Adana'ya sadece 30-40 km. mesafe de olan Mersin'e 2. bir Hava Meydanı yapılması ve böylelikle Adana Hava Limanını devre dışı bırakılması israftan başka birşey olmayacaktır.Örnekleri çoktur; Isparta S.Demirel Hava Limanı!,Kapadokya Hava Limanı! v.b.Siyasi popilizmden başka birşey değil, söz konusu limanlar bırakın liman olmayı, iç hat seferleri bile yok denecek kadar azdır. Bu olayların bir de zamanlamasına dikkat edecek olursak, yerel seçimlere 1 yıldan az bir zaman kaldı,olayın bir diğer ilginçliği de Adana Hava Limanının Adana'dan Mersin'e taşınması gibi saçma sapan birşey konuşuluyorken Adana'nın gerek İktidar veya muhalefet milletvekillerinden ses çıkmadığı gibi, sivil toplum kuruluşlarında da ses yok ! Adana Hv.Lim. nın ulaşım problemi de yok , sayın SOR a yanlış bilgi vermişler, olay tamamen siyasi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000