03 Ekim 2009, Cumartesi 07:39:01

Havaalanı arazisi geri isteniyor

Iğdır'da, hava alanı ve üniversite kurulması için köy merasının yarısını devlete bağışlayan merkez Küllük köyü sakinleri, merayı, amacına uygun kullanılmadığı iddiasıyla geri istiyor.
  • bu haber meranın HAVAALANINA tahsisi neticesi bu haber sitesine girmiş olsa gerek. fakat ülkemizin hemen heryerinde meralara konarak, buralardan kazançlı çıkmak isteyenler var. bu ülkemizin bir geçeği oldu. bir şekilde köylüyü kandır, mera olmaktan çıkart, sonra meraya kon. şimdi oraya 10bin başlık çiftlik kursa, sen ürettiğini kime satacaksın. büyük marketin yanındaki bakkala döndün işte. ülkemizde her alanda büyüme ve büyüklerin küçükleri yok etmesi söz konusu. yakında binlerce dekar üzerine kurulmuş seralarda üretim yapılacak. 4-5 sera ülkenin domates piyasasını elinde tutacak. ondan sonra domates yetiştir de sat göreyim. meralar, devlet arazileri bakalım kimlere gidecek, neticesi ne olacak.
  • Biliyorsunuz, bindiği dalı kesmiş. Sizinki de öyle işte. İnsan hiç, merasını verir mi yahu? Zaten tek gelirin hayvancılık. Kimbilir neler düşündünüz hibe ederken. Size az bile.

Köy Muhtarı İslam Temeş, bir grup köylü ile birlikte Iğdır Valiliği önünde basın açıklaması yaptı.

Yaklaşık 32 bin dönüm olan meranın 16 bin dönümünü 1993'te üniversite ve hava alanı yapılması için devlete bağışladıklarını belirten Temeş, şunları kaydetti:

''Hazineye devredilen bu alanda hava alanı temeli atıldı. 3 bin dönüm de üniversiteye tahsis edildi. Sonra bu, 5 bin dönüme çıkarıldı. Bazı karanlık eller, siyasi güçlerini de kullanarak önce üniversitenin başka yere yapılmasını uygun gördüler. Planlarının bu aşamasını başardılar. Bir gecede zengin olan bu şahıslar, siyasi güçlerle iş birliği yaparak devletimizin birimlerini de baskı altına alarak bu alanı 49 yıllığına kiralamak istemektedirler. 'Devlete yardımımız olsun, köyümüzün yakınına üniversite kurulsun' diye, ihtiyacımız olduğu halde bağışladığımız bu meramızı şimdi geri istiyoruz.''

Iğdır Defterdar Vekili Abdurahman Aslan ise yaptığı açıklamada, köylülerin bahsettiği arazinin önce hava alanına tahsis edildiğini ancak daha sonra üniversiteye verildiğini anımsatarak, bu tahsis kararının da sonradan iptal edildiğini ifade etti.

Bunun üzerine 2 yatırımcının söz konusu araziden faydalanmak ve hayvancılık yapmak için kendilerine müracaat ettiğini anlatan Aslan, ''İlgili yerlere resmi yazı yazdık. Bu alanın mera olup olmadığını sorduk. Daha cevap gelmedi. Şu anda Hazine adına kayıtlı satış söz konusu değil. Mera Komisyonu'nun vereceği karara göre değerlendireceğiz'' diye konuştu.

(Zaman)

Havaalanı arazisi geri isteniyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bu haber meranın HAVAALANINA tahsisi neticesi bu haber sitesine girmiş olsa gerek. fakat ülkemizin hemen heryerinde meralara konarak, buralardan kazançlı çıkmak isteyenler var. bu ülkemizin bir geçeği oldu. bir şekilde köylüyü kandır, mera olmaktan çıkart, sonra meraya kon. şimdi oraya 10bin başlık çiftlik kursa, sen ürettiğini kime satacaksın. büyük marketin yanındaki bakkala döndün işte. ülkemizde her alanda büyüme ve büyüklerin küçükleri yok etmesi söz konusu. yakında binlerce dekar üzerine kurulmuş seralarda üretim yapılacak. 4-5 sera ülkenin domates piyasasını elinde tutacak. ondan sonra domates yetiştir de sat göreyim. meralar, devlet arazileri bakalım kimlere gidecek, neticesi ne olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biliyorsunuz, bindiği dalı kesmiş. Sizinki de öyle işte. İnsan hiç, merasını verir mi yahu? Zaten tek gelirin hayvancılık. Kimbilir neler düşündünüz hibe ederken. Size az bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000