15 Ağustos 2008, Cuma 08:42:21

"Havaalanı 50 yıllık sorun!"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ''Elazığ Havaalanı sorunu üç ay değil, beş ay değil, 50 yılın sorunudur'' dedi.
  • Sorun bana göre,yanlis kisilere is verilmis.Hemde bile bile,yapilan isin hesabi cikarilir.geri kalan isi,DHM kendi imkanlari ile yapabilirdi.Yapilan is pist,kat olayi yok.Hesabini yapmak da zor bir sey degil.3 Mühendis 24 saatte bitirir.Batan bir sirketi,Elazig Havaalani Pist insaati ile kurtarmak.Devletimin görevi degildir.Yüklenici firmami isi yapiyor?Yoksa taseron firmami?Türkiye'de böyle isler gecerli bir durumdur.Onun icin IHALE KANUNUNU devamli degistirmekteler.
  • Firmanın hatalarının cezasını halkımız çekiyor ve de Bakanlık ilgili firmayı ödüllendiriyor. Bu ne çelişkidir anlaşılmaz. Elazığ, çevre iller içerisinde coğrafi ve ekonomik şartlar açısından Havalimanı yapılmaya en uygun şehirdir.Hükümetin seçim öncesi Havalimanı yapılmasıyla ilgili Elazığ halkına verdiği sözlerini tutmasını bekliyoruz. Sayın Bakan umarım bu sözlerin yerine gelmesiyle ilgili gerekli adımların atılmasını sağlar.
  • Sayın Bakan, Bu işi ilgili firmaya ihaleyle sonuçlandırıp veren Bakanlığınıza bağlı DHMİ ve DLH değil mi? Sözkonusu firmanın geçmişteki projelerden de sabıkalı olduğu biliniyor. Neden bı ihale de sözkonusu firmaya verildi o zaman. Firma sözleşme yükümlülüklerini zamanında yerine getirmediği halde ilgili firmaya destek vererek aynı zamanda onura mı ediyorsunuz? Böyle bir yaklaşım ve mantık olamaz. Firma sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmediyse neden bu kadar zama beklendi ve insanlara hep ümüt dağıtıldı? Lütfen Elazığ halkının gururuyla oynamayın ve Elazığ halkına seçim öncesi verdiğiniz sözleri yerine getirin.

Bakan Yıldırım, Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması yüzünden şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Kuvat'ın cenaze törenine katılmak için geldiği Elazığ'da, gazetecilerin sorusu üzerine devam eden havaalanı inşaatı hakkında bilgi verdi.

Pistin yapım işine başlandıktan sonra yüklenici firmanın mali konularda sıkıntılar yaşadığını belirten Bakan Yıldırım, bu konuda ihaleyi iptal etmek yerine, yüklenici firmayı desteklemeyi tercih ettiklerini söyledi.

Bakan Yıldırım, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

''Elazığ Havaalanı sorunu üç ay değil, beş ay değil, 50 yılın sorunudur. Bu sorunu çözmek için ilk adımı biz attık. 2006 yılının sonlarına doğru ihalesini yaptık, fiilen 2007 yılında işbaşı yaptık. 2007 yılı geçti, 2008 yılındayız. Havaalanı yapıyoruz, köy yolu yapmıyoruz. İnşaata başladıktan sonra bir takım beklemediğimiz sıkıntılar da yaşanabiliyor. Bu seferki sıkıntı son aylarda yüklenici firmanın başka konulardan dolayı içine düştüğü krizdir, mali sıkıntıdır.

Burada iki yol var. Ya iptal edip yeniden ihale edeceksiniz. Bu yeniden iki sene demektir, ya da onu destekleyerek işin sonuna yaklaştığı için, bitirmesi yönünde cesaretlendireceksiniz, destek olacaksınız.''

Elazığ'ın menfaati ve geleceği için ikinci yolu tercih ettiklerini söyleyen Yıldırım ''Yüklenici firmanın bizimle başka işleri var. Oralardan takviye etmek suretiyle burayı tamamlatmayı arzu ediyoruz. Aksi halde tasfiye sürecine girsek hukuki sorunlarla birlikte iki yıl daha bu işin uzama ihtimali var, aklın yolu bir,'' şeklinde konuştu.

Herkesin işin öneminin farkında olduğunu, milletvekillerinin sürekli işi takip ettiklerini vurgulayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

''Elbette tamamlanacak, biraz daha sabretmek lazım. Yeni pist uluslararası standartlara uygun olacak. Bu pistle beraber Elazığ'ın terminal ve apron gibi ihtiyacı da ortaya çıkmış oldu. Tabii, büyük bir yatırım. 2009 programına teklif ediyoruz. Eğer kabul görürse 2009 yılı içinde ihalesi yapılacak demektir. Bundan sonra da ne zaman biteceğini konuşuruz.''

"Havaalanı 50 yıllık sorun!"

Yorumlar

Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Sorun bana göre,yanlis kisilere is verilmis.Hemde bile bile,yapilan isin hesabi cikarilir.geri kalan isi,DHM kendi imkanlari ile yapabilirdi.Yapilan is pist,kat olayi yok.Hesabini yapmak da zor bir sey degil.3 Mühendis 24 saatte bitirir.Batan bir sirketi,Elazig Havaalani Pist insaati ile kurtarmak.Devletimin görevi degildir.Yüklenici firmami isi yapiyor?Yoksa taseron firmami?Türkiye'de böyle isler gecerli bir durumdur.Onun icin IHALE KANUNUNU devamli degistirmekteler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabri ~ 16 yıl önce
Firmanın hatalarının cezasını halkımız çekiyor ve de Bakanlık ilgili firmayı ödüllendiriyor. Bu ne çelişkidir anlaşılmaz. Elazığ, çevre iller içerisinde coğrafi ve ekonomik şartlar açısından Havalimanı yapılmaya en uygun şehirdir.Hükümetin seçim öncesi Havalimanı yapılmasıyla ilgili Elazığ halkına verdiği sözlerini tutmasını bekliyoruz. Sayın Bakan umarım bu sözlerin yerine gelmesiyle ilgili gerekli adımların atılmasını sağlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berkmen ~ 16 yıl önce
Sayın Bakan, Bu işi ilgili firmaya ihaleyle sonuçlandırıp veren Bakanlığınıza bağlı DHMİ ve DLH değil mi? Sözkonusu firmanın geçmişteki projelerden de sabıkalı olduğu biliniyor. Neden bı ihale de sözkonusu firmaya verildi o zaman. Firma sözleşme yükümlülüklerini zamanında yerine getirmediği halde ilgili firmaya destek vererek aynı zamanda onura mı ediyorsunuz? Böyle bir yaklaşım ve mantık olamaz. Firma sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmediyse neden bu kadar zama beklendi ve insanlara hep ümüt dağıtıldı? Lütfen Elazığ halkının gururuyla oynamayın ve Elazığ halkına seçim öncesi verdiğiniz sözleri yerine getirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000