03 Mayıs 2010, Pazartesi 09:05:57

"Havaalanı 2011'de bitecek"

AKP Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk Eskişehir havaalanı ile ilgili son bilgileri verdi.
  • HAVAALANI NIHAYET BITIYOR ESKISEHIR VE CEVRE ILLER ICIN HAYIRLI OLSUN ZAFER HAVAALANINA BENCE GEREK YOK.KUTAHYA AFYON COK YAKIN ALTINTAS ESKSIEHIRE 2,50 DK.EMIRDAG AYNI MANTIKSISZ YATIRIM ULUSLARARASI HAVAALANI OLARAK ESKISEHIR YETERLI EMIRDAGIN TAMAMA YAKINI ESKISEHIRDE ESKSIEHIRE HAYIRLI OLSUN ANTALYA VE DEGER ILLEREDE SEFERLER ISTIYORUZ. DUYURULUR.

Eskişehir havaalanının uluslar arası uçuşlara açılması için gayret ettiklerini ve devam eden çalışmalar konusunda bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Öztürk; "Havaalanı 2011 Haziran’ında bitecek ama bu yıl sonuna yetiştirmek için azami şekilde gayret sarf ediyoruz" dedi.

Şu an çalışmaların devam ettiğini ve bazı kısımların planlanandan önce tamamlandığını ifade eden Öztürk şu an devam eden çalışmaları da anlattı. Öztürk, "26.08.2009 tarihli Komisyon Ek Raporuna uygun olarak onaya sunulan projeler doğrultusunda Emergency Pistin (Paralel Taksirutun) kazı dolgu işleri tamamlanarak asfalt kaplama işleri devam etmektedir. Haziran 2010 sonunda bitirilecek olup, Havaalanı kapatılmadan uçak trafiği Emergency Piste alınacaktır. 26.08.2009 tarihli Komisyon Ek Raporuna uygun olarak onaya sunulan projeler doğrultusunda yeni yapılacak Apronun kazı, dolgu işleri tamamlanarak, beton kaplama işleri devam etmektedir" diye konuştu.

2011’DE BİTECEK AMA YIL SONUNA YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Pist genişletme çalışmaları ile ilgili Eskişehir kamuoyuna teknik bilgilerde veren AKP Milletvekili Nedim Öztürk şunları söyledi; "Pistin her iki tarafında yapılacak uzatımın, (09) Batı (Esentepe) istikametinde yer alan DSİ Ana Sulama Kanalının konumu nedeniyle; (27) Doğu (Muttalip) yönünde 155m. (09) Batı (Esentepe) 325m olarak planlanmıştır. Muttalip ve Tepebaşı tarafında olmak üzere yaklaşık 227.000 m_ şahıs arazisi, yaklaşık 93.000 m_ Mera, DSİ, Yol arazilerinin Kamulaştırma işlemleri tezyidi bedel davaları hariç 2.300.000,-TL ödenerek gerçekleştirilmiştir. YPK kararı ile yatırım programına dahil edilerek 28.11.2008 tarihinde 26.979.665,75 TL. bedelle İNTAŞ İnş.Taah.Tic. A.Ş.’ne ihale edilmiştir. İşin 26.02.2009 tarihinde sözleşmesi imzalanmış olup, 03.03.2009 tarihinde de yer teslimi yapılmıştır. İşin sözleşmesine göre yasal süre sonu 05.06.2011 olmakla birlikte 2010 yılı sonunda tamamlanması için azami gayret sarf edilmektedir.
Doğu-Muttalip yönünde bulunan Muttalip Karayolunun Aç-Kapa yöntemi ile yeraltına alınması hususunda K.G.M. ile proje ve ofis çalışmaları tamamlanmış olup, inşaata devam edilmektedir.

İhale aşamasında (3145*24 metre) olarak planlanan Paralel Taksirutun Havaalanının trafiğe kapatılmadan tamamlanabilmesi ve Paralel Taksirutun emergency pist olarak hizmete alınabilmesi için yapılmasına karar verilen 3145*30 metrelik emergency pist ile yeni yapılacak apron ile bağlantı taksirutunun maliyetlerinin işe ait etkisi oranında ki imalatlar için gereken Proje Revizyon Olur’u alınmıştır."

ÖDENEK SIKINTISI SÖZ KONUSU DEĞİL!
Konu ile ilgili son olarak ödenekler ile ilgili bilgiler veren Milletvekili Nedim Öztürk, iddia edildiği gibi bir ödenek sıkıntısı olmadığından söz etti. Öztürk konu ile ilgili olarak; "İşin devamı hususunda yeterli ödenek sağlanmış olup, ödenek sıkıntısı bulunmamaktadır. Teknik olarak meydanın operasyonlara kapatılmadan inşaatın devamı birtakım zorlukları da beraberinde getirmekle birlikte ilave maliyetler gözetilmeden yapılan ekipman takviyesi ve şantiye çalışma süresinin artırılması ile inşaat iş programına uygun olarak yürütülmektedir." diyerek sözlerini tamamladı.

"Havaalanı 2011'de bitecek"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
HAVAALANI NIHAYET BITIYOR ESKISEHIR VE CEVRE ILLER ICIN HAYIRLI OLSUN ZAFER HAVAALANINA BENCE GEREK YOK.KUTAHYA AFYON COK YAKIN ALTINTAS ESKSIEHIRE 2,50 DK.EMIRDAG AYNI MANTIKSISZ YATIRIM ULUSLARARASI HAVAALANI OLARAK ESKISEHIR YETERLI EMIRDAGIN TAMAMA YAKINI ESKISEHIRDE ESKSIEHIRE HAYIRLI OLSUN ANTALYA VE DEGER ILLEREDE SEFERLER ISTIYORUZ. DUYURULUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000