05 Mart 2010, Cuma 08:07:16

"Hava Ulaştırma Anlaşması'yla önemli adımlar atacağız"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "İmzalayacağımız Hava Ulaştırma Anlaşması ile ülkelerimiz ilişkilerinin gelişmesinde önemli bir adım atacağız. Anlaşmaya göre, Türkiye ve Yeni Zelanda birden fazla havayolu şirketini tarifeli sefer düzenlemek için tayin edebilecek" dedi.
  • burdan yeni zellandaya uçubilecek kaç şirket varki? thy bile avusturalya ya aktarmasız uçamaz...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully'yi kabul etti. İki bakan baş başa görüştükten sonra, basına açıklama yaptı. Yıldırım, iki ülkenin Çanakkale savaşlarına dayanan tarihsel ilişkisinin karşılıklı ziyaretlerle ivme kazanacağını belirterek, "Ülkelerimiz arasındaki coğrafi mesafeye rağmen siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerimizi güçlendirmemiz gerekmektedir. Bugün burada imzalayacağımız Hava Ulaştırma Anlaşması ile ülkelerimiz ilişkilerinin gelişmesinde önemli bir adım atacağız. Anlaşmaya göre, Türkiye ve Yeni Zelanda birden fazla havayolu şirketini tarifeli sefer düzenlemek için tayin edebilecek. Ayrıca, yer hizmetleri, uçak bakım, eğitim, mühendislik ve diğer teknik konularda ülkelerimiz arasında yakın işbirliği sağlanması konularında da anlaşmaya varmış bulunuyoruz" diye konuştu.

Konuk Bakan McCully, iki ülke arasında tarihten gelen özel bir ilişki olduğunu kaydederek, "Bu özel bağılılıktan dolayı birçok Yeni Zelandalı genç ülkenize gelerek, bizim ulusal kültürümüzün inşasında önem taşıyan etkinliklere katılıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne her yıl ülkenize gelen Yeni Zelandalılara ağırlamakta gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz. Yeni Zelanda vatandaşlarını yılın diğer zamanlarında da Türkiye'ye gelme konusunda teşvik ediyoruz. Aynı zamanda, Türk vatandaşlarının, Yeni Zelanda'nın sunduğu turizm hizmetinden yararlanmaları temenni ediyoruz. Yeni Zelanda Başbakanı John Key'in aynı zamanda Turizm Bakanı olması, Yeni Zelanda'nın turizme ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Bu anlaşma, önemli konularda bir çerçeve anlaşması niteliğinde. Her iki ülke havayolları aynı grup çatısı altında faaliyet gösterecek ve bu iki şirketin işbirliğinin geliştirilmesi, diğer havacılık alanlarında özellikle hava ulaştırma konusunda işbirliği bu anlaşmanın içinde yer almaktadır. Bu anlaşma, ilk aşamayı oluşturuyor ve doğrudan uçak seferleri konusunda da gelişme yaşanması temennimizdir" ifadelerini kullandı.

İki bakan, anlaşmayı imzaladıktan sonra, birbirlerine hediyeler verdi. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Türk kahvesi seti armağan ettiği konuğundan yeşim taşı tozundan yapılmış Maori yerlileri desenli bir tabak hediye aldı.

"Hava Ulaştırma Anlaşması'yla önemli adımlar atacağız"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
burdan yeni zellandaya uçubilecek kaç şirket varki? thy bile avusturalya ya aktarmasız uçamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000