14 Mayıs 2010, Cuma 14:11:35

Hava ulaştırma anlaşması yenilendi

Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev'in Türkiye'ye yaptığı ziyaret çerçevesinde Türkiye ile Rusya arasında yeni hava ulaştırma anlaşması imzalandı.

Rusya ve Türkiye Sivil Havacılık Otoriteleri arasında, mevcut hava ulaştırma anlaşmasını güncellemek amacıyla üç yıldır devem eden görüşmeler neticesinde 11 Şubat 2010 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru tarafından anlaşma parafe edilmişti.

Parafe edilen Hava Ulaştırma Anlaşması,  Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanı Igor Levitin ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından 12 Mayıs 2010 tarihinde Ankara'da imzalandı.

Bu Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle; Türkiye Cumhuriyeti ile Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği arasında 29 Ağustos 1967'de imzalanan Hava Ulaştırma Anlaşması yürürlükten kaldırıldı.

Rusya Federasyonu ile yapılan bu anlaşma ile iki ülke sivil havacılık ilişkilerinin yasal zemini günün şartlarına göre yeniden düzenlendi. Özellikle Anlaşma, "Havacılık Güvenliği" ve "Havacılık Emniyeti" hususlarında ileri düzeyde işbirliği yapılmasına ve iki ülke arasındaki sivil havacılık ilişkilerinin güçlendirilmesine ilişkin çok sayıda madde içeriyor.

Anlaşma çerçevesinde, iki ülke havayollarına tanınan trafik hakları, havayollarının her iki ülke pazarına girişleri, karşılıklı olarak sertifika ve lisanların tanınması, havaalanlarının kullanımı, ücret tarifeleri, havayollarının temsili, kazançların transferi ve anlaşmazlıkların çözümü ile ilgili konularda gerekli düzenlemeler yapıldı.

Mevcut durum itibariyle Türkiye'den iki havayolu işletmesi Rusya'nın 14 noktasına haftada toplam 67 frekans, Rusya'dan ise beş havayolu işletmesi Türkiye'de 8 noktaya haftada toplam 50 frekans tarifeli uçuş gerçekleştiriyor.

 

Hava ulaştırma anlaşması yenilendi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000