20 Aralık 2010, Pazartesi 08:05:16

Hava ulaşımı felç oldu... Noel tatili işkenceye döndü!

Londra’nın uluslararası havalimanı Heathrow’a yoğun kar yağışı nedeniyle uçaklar inemiyor. Binlerce yolcu geceyi havalimanlarında geçirmek zorunda kaldı. Frankfurt ve Paris’te yüzlerce uçuş iptal edildi. Havayolu şirketleri mahsur kalan yolcuları eğlendirmek için palyaçolar görevlendirdi.

Soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışı, Avrupa ülkelerinin tümünde hava ve demiryolu ulaşımını felç etti. Londra’nın uluslararası havaalanı Heathrow’a yoğun kar yağışı nedeniyle uçaklar inemiyor. Binlerce yolcu geceyi havalimanlarında geçirmek zorunda kaldı. Gatwick Havalimanı’nda 50’den fazla uçuş iptal edildi. Ülkenin kuzeyinde hava sıcaklığının eksi 26 dereceye kadar düşmesiyle hayat felce uğradı.

Almanya ve Fransa da felç

Almanya’da da aralıksız yağan kar ve soğuk hava çok sayıda uçuşun iptaline veya gecikmeli yapılmasına neden oldu. Frankfurt Havalimanı’nda 500’den fazla sefer iptal edildi. Havayolu şirketleri mahsur kalan yolcuları eğlendirmek için palyaço kılığında animatörler kiraladı. Belçika’nın başkenti Brüksel’de de uçuşları iptal edilen 4 bin yolcu otellere yerleştirildi. Fransa’nın başkenti Paris’teki havalimanları da kar işgali altında kaldı. Uçuşların üçte biri iptal edildi.

Hava ulaşımı felç oldu... Noel tatili işkenceye döndü!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000