19 Ağustos 2014, Salı 14:00:43

HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ UYUYUNCA...

Çin'in orta kesimindeki Vuhan şehrindeki havalimanı kontrol kulesinin iki görevlisinin uyuması sonucu, uçak gecikmeli inmek zorunda kaldı.
  • Tum birimler uyur ki uyuyor kontroller uyumaz uyuyamaz isi bitmez aldgi risk bitmez stresi bitmez ama itfaye herzamn uyur sabah servistede en cok cene onlardadir car car konusur ama trafikcilerin cani cikmistr ve konuscak cani yoktur veya sistem bozulunca cagiririz uykusundan kalkti diye firca atar sabah sikayet icin mudur onunde rapor yazarken buluruz kendimizi bu bole yatista olduklari icnde cani kani olan bu insanlar biz zombi gibi gezen insanlarin kac para aldigini kurusu kurusuna takip ederler kendi islerini yapsnlar artik herkezn egitimi belli farkimz olucak ve ald
  • Aslında kuleci uyuyunca birşey olmamıştır da kesin fedakar apron memurlarından biri ya da itfaiyeci bir arkadaşın başına birşey gelmiştir de onun için uçak inememiştir. Yoksa ne alaka ya, kos koca meydanda her meslekten onlarca kişi hazır olacak, hiç bir iş yapmayan bir kontrolör uyudu diye uçak inemeyecek . O çoooook önemli işler yaptığını söyleyip, aldıkları parayı beğenmeyenlere sözüm. Ne var bir gün de itfaiyeci uyudu diye uçak inemesin, ya da aproncu veya meydan işletmeden herhangi biri uyudu, koskoca meydanda hayat durdu diye bir haber yapılsın. Kalın sağlıcakla
  • Türkiye'de isim tamlaması yapmadan havalimanı deyince IST, uçak deyince TK uçağı, kule deyince AHL'deki kule evvel emirde anlaşılır. Airporthaber'in manşetlerinde ise karşınıza ne çıkacağını bilmeden tıklarsınız ve her seferinde çok ince sürprizlerle okuyucusunu şaşırtmayı başarır.

Çin yerel medyasında bugün yer alan habere göre, Boeing 737 tipi uçak Vuhan havalimanına inişe geçerken, kontrol kulesinden cevap alamadı. 12 dakika cevap alamayan uçak, gecikmeli iniş yaptı.

Sina.com sitesi, Çin Doğu Havayolları'nın Sanya şehrinden gelen MU2528 sefer sayılı uçağının, geç de olsa güvenli iniş yaptığını bildirdi.

Çin sivil havacılık yetkilileri, uçağın geç inmesine sebebin kontrol kulesindeki 2 görevlinin uyuması olduğunu açıkladı. Açıklamada, "Uçak kontrol kulesi ile iletişim kurmaya çalışsa da hiçbir cevap alamamış." denildi.

Çin'in ekonomi dergisi Caijing de bağımsız yapılan başka bir araştırmanın da uçağın geç inişine sebebin kule görevlilerinin uyumasının sebep olduğunu ortaya çıkardığını aktardı.

Olay 8 Temmuz'da yaşanırken, olayla ilgili rapor tarihi de 29 Temmuz'da hazırlandı. Ancak olayın kamuya duyurulmasının neden geç yapıldığı ile ilgili ise hiçbir açıklamaya yer verilmedi. (Zaman)

HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ UYUYUNCA...

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tum birimler uyur ki uyuyor kontroller uyumaz uyuyamaz isi bitmez aldgi risk bitmez stresi bitmez ama itfaye herzamn uyur sabah servistede en cok cene onlardadir car car konusur ama trafikcilerin cani cikmistr ve konuscak cani yoktur veya sistem bozulunca cagiririz uykusundan kalkti diye firca atar sabah sikayet icin mudur onunde rapor yazarken buluruz kendimizi bu bole yatista olduklari icnde cani kani olan bu insanlar biz zombi gibi gezen insanlarin kac para aldigini kurusu kurusuna takip ederler kendi islerini yapsnlar artik herkezn egitimi belli farkimz olucak ve ald

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hata mı var. ~ 10 yıl önce
Aslında kuleci uyuyunca birşey olmamıştır da kesin fedakar apron memurlarından biri ya da itfaiyeci bir arkadaşın başına birşey gelmiştir de onun için uçak inememiştir. Yoksa ne alaka ya, kos koca meydanda her meslekten onlarca kişi hazır olacak, hiç bir iş yapmayan bir kontrolör uyudu diye uçak inemeyecek . O çoooook önemli işler yaptığını söyleyip, aldıkları parayı beğenmeyenlere sözüm. Ne var bir gün de itfaiyeci uyudu diye uçak inemesin, ya da aproncu veya meydan işletmeden herhangi biri uyudu, koskoca meydanda hayat durdu diye bir haber yapılsın. Kalın sağlıcakla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uykusuz ~ 10 yıl önce
gerçektenler. ya herzaman uyurlar . allah bize iş vermesin diye dua ederler iş verirse muhakkak kaza kırım vardır derler . tüm mesai gidiş dönüşlerde dedikodunun dibini bulurlar maaş kıyaslamasında herzaman kuleyle . kıyaslar . ya baksana nedir tahsilin ben kimim diye bir düşün aldığın parayı hak et dedikoduyu bırak .
efkâr ~ 10 yıl önce
Türkiye'de isim tamlaması yapmadan havalimanı deyince IST, uçak deyince TK uçağı, kule deyince AHL'deki kule evvel emirde anlaşılır. Airporthaber'in manşetlerinde ise karşınıza ne çıkacağını bilmeden tıklarsınız ve her seferinde çok ince sürprizlerle okuyucusunu şaşırtmayı başarır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000